MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Summer Nostos Festival: μια εβδομάδα γεμάτη… καλοκαίρι (& μουσικές, παραστάσεις, άθληση).

Καλοκαίρι στην εκκίνηση και Summer Nostos Festival στο ΚΠΙΣΝ έτοιμο, με πολλές διαφορετικές, πολυσυλλεκτικές προτάσεις να υποδεχτεί το κοινό δίπλα στη θάλασσα. Μέσα σε μία εβδομαδα, από τις 17 ως και τις 24 Ιουνίου και με είσοδο δωρεάν– το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του -και «ανοίγεται» – για τέταρτο καλοκαίρι φέτος στην μουσική, στην τέχνη, στο παιχνίδι, στον αθλητισμό, καλύπτοντας αποστάσεις και ενδιαφέροντα. «Τρέχει» άλλωστε και με τον βραδυνό αγώνα δρόμου «SFN RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον». Σήμερα ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα.

author-image Μαρία Μαρκουλή

Το φάσμα των εκδηλώσεων μεγάλο, το πρόγραμμα πλούσιο και πυκνό. Κάτι δηλαδή για όλους.

To Summer Nostos Festival είναι αυτό όπου θα εμφανιστούν ο μοναδικός John Cale (στην πρωτοπορεία από τα χρόνια των Velvet Underground ως σήμερα) και οι Στέρεο Νόβα που ξανασυναντιούνται μετά από δυο δεκαετίες, η Άννα Βίσση και οι Kronos Quartet με ένα ντοκιμαντέρ/λάιβ, η διάσημη λυρική τραγουδίστρια Joyce DiDonato, ο Βραζιλιάνος Seu Jorge με τις ιδιαίτερες διασκευές του στα τραγούδια του David Bowie, οι Οnirama και οι Animal Collective ανάμεσα σε άλλα πολλά, στο Ξέφωτο, στο Κανάλι, στα Σκαλιά, στις αίθουσες, στους κήπους.

«Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια» είναι το μότο του Summer Nostos Festival με το οποίο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει και πάλι ως διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο καθένας έχει τα δικά του «καλύτερα καλοκαίρια», εξ’ ου και το Φεστιβάλ ανοίγει την «βεντάλια» των προτάσεών του. Χορός και ψυχαγωγία με το Studio Company του American Ballet Theatre που έρχεται για μια παράσταση, το Theatre Of War, τον Κωνσταντίνο Ρήγο και το Χοροθέατρο Οκτάνα με την “Ιεροτελεστία της΄Ανοιξης” ανάμεσα σε άλλα, ενώ θα δούμε και έναν θρυλικό αγώνα σκάκι του 1993, με τον Γιούρι Κασπάροφ εμπνευστή σε… χορευτική παράσταση. Συναυλίες από παιδιά για παιδιά και παραστάσεις με χρώματα καλοκαιριού.

Υπάρχει επίσης μια ενότητα, η Out Of Africa, που φέρνει στο Φάληρο μουσικούς και DJs από την Αφρική, μια σκηνή που τελευταία έχει τραβήξει τους προβολείς επάνω της.

Μέσα στο Nostos εντάσσεται και το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση.

Και ενώ το πρόγραμμα, ακολουθεί αναλυτικά_να σημειώσουμε και αυτό: ότι σε οθόνες που θα έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ θα προβάλλονται ‘ζωντανά’ από την Ρωσία οι αγώνες του Μουντιάλ. Σωστό, αφού τα καλύτερά μας καλοκαίρια «έπαιζαν» πάντα και ωραία μπάλα. 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

KΛΑΣΙΚΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Joyce DiDonato
Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ
Η μεσόφωνος Joyce DiDonato, μία από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, εμφανίζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη βραβευμένη δισκογραφική της δουλειά In War & Peace συνοδευόμενη από την ορχήστρα Il Pomo D’ Oro.

Kronos Quartet & Sam Green: A Thousand Thoughts
Τρίτη 19 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ
Ο κινηματογραφιστής Sam Green, ξεδιπλώνει στη σκηνή την ιστορία του βραβευμένου με Grammy κουαρτέτου, παρουσιάζει αρχειακό υλικό και ηχητικά αποσπάσματα, ενώ ταυτόχρονα το Kronos Quartet επενδύει την αφήγηση με ζωντανή μουσική από το πλούσιο ρεπερτόριό τους.

Drone Mass – In memoriam: Jóhann Jóhannsson
Δευτέρα 18 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ
Το διάσημο έργο Drone Mass, ένα 60λεπτο ορατόριο που συνδυάζει μελωδίες έγχορδων οργάνων, ηλεκτρονικών ήχων και φωνητικών, έρχεται στο Summer Nostos Festival. Αποτελεί σύνθεση του Ισλανδού Jóhann Jóhannsson (δύο φορές υποψήφιου για Oscar καλύτερης μουσικής) και θα παρουσιαστεί από το διεθνούς φήμης American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices υπό τη διεύθυνση του Paul Hillier.

Kronos Quartet 7

Kronos Quartet

American Contemporary Music Ensemble
Τρίτη 19 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ
Tο διάσημο μουσικό σύνολο American Contemporary Music Ensemble (ACME), παρουσιάζει μοναδικές επιλογές από το Fontana Mix του John Cage, ενός από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συνθέτες του 20ού αιώνα, καθώς και επιλογές από το πρώτο σόλο άλμπουμ της διεθνούς φήμης τσελίστριας Clarice Jensen, For this from that will be filled (Miasmah).

Simone Dinnerstein: J. S. Bach – Goldberg Variations
Δευτέρα 18 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ
Η Aμερικανίδα πιανίστρια Simone Dinnerstein, μια παθιασμένη μουσικός που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των charts κλασικής μουσικής, έρχεται στη σκηνή του Summer Nostos Festival με ένα μοναδικό κονσέρτο πιάνου. Γνωστή για τη «συνειδητή και ανεπιτήδευτη κομψότητά της», σύμφωνα με το περιοδικό The New Yorker, η Simone Dinnerstein είναι επίσης αφοσιωμένη στη διάχυση της μουσικής εκπαίδευσης. Το άλμπουμ της, Mozart in Havana, που κυκλοφόρησε το 2017 και ηχογραφήθηκε στην Κούβα, έφθασε στο Νο.2 του Billboard Classical Chart. Την ίδια χρονιά, η Simone Dinnerstein παρουσίασε ένα κονσέρτο πιάνου που γράφτηκε ειδικά γι’ αυτήν από τον Philip Glass ύστερα από κοινή ανάθεση από δώδεκα ορχήστρες.

Evelyn Glennie – Ορχήστρα Academica Αθηνών – Νίκος Τσούχλος
Κυριακή 24 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ
Η βιρτουόζος των κρουστών από τη Σκωτία, Evelyn Glennie, μια κωφή συνθέτρια που ηχογραφεί μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και για μουσικές βιβλιοθήκες, έρχεται στο Summer Nostos Festival 2018 με έργα για σόλο κρουστά, αλλά και με τη συνοδεία της Oρχήστρας Academica Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσούχλου. Με περισσότερα από 90 διεθνή βραβεία συνολικά, μεταξύ των οποίων Grammy και Polar, καθώς και μια υποψηφιότητα στα BAFTA, η Glennie είναι μία συνθέτρια που συνεχίζει να εμπνέει.

Σε όλες τις εκδηλώσεις απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Φίλιππος Τσαλαχούρης: Ακάθιστο Requiem για την Ποιήτρια Άννα Αχμάτοβα
Κυριακή 17 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ
Το έργο του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη, Ακάθιστο Requiem για την Ποιήτρια Άννα Αχμάτοβα, αναβιώνει την ιστορία της εμβληματικής Ρωσίδας ποιήτριας. Στο Ακάθιστο Ρέκβιεμ καλλιτέχνες και θεατές στέκονται όρθιοι, προς τιμήν της ποιήτριας που έμεινε επί 17 μήνες στην ουρά μπροστά από τις φυλακές του Λένινγκραντ, εκεί όπου το καθεστώς του Στάλιν είχε φυλακίσει τον γιο της για να την τιμωρήσει για τις ιδέες της.

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 12 ετών και άνω

Μουσικοί της Καμεράτα, Γιώργος Πέτρου – Rock Goes Baroque
Κυριακή 17 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι
Γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τις μπαρόκ ερμηνείες τους, οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley σε μπαρόκ εκδοχή χάρη στις αριστουργηματικές μεταγραφές του Σλοβάκου πιανίστα και συνθέτη Peter Breiner. Παιγνιώδη concerti grossi στο ύφος μπαρόκ συνθετών όπως οι Corelli, Vivaldi και Handel, και τραγούδια όπως το “Blue Suede Shoes” και το “Here Comes the Sun” ερμηνεύονται με μοναδικό τρόπο από τους σολίστ της Καμεράτα σε όργανα εποχής.

Αχιλλέας Γουάστωρ, Cliff Almond, Παναγιώτης Ανδρέου
Πέμπτη 21 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι
Ο καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τις Τέσσερις Εποχές του Antonio Vivaldi σε μία σύγχρονη εκτέλεση που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό έργο του 1721 με τους ήχους του 21ου αιώνα.

ALTERNATIVE MUSIC

John Cale & Band
Τρίτη 19 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο
Ο θρυλικός John Cale, ο Ουαλός ροκ σταρ που έχει στιγματίσει όχι μόνο την παγκόσμια μουσική βιομηχανία αλλά και τη σύγχρονη κουλτούρα εν γένει, ανεβαίνει με την μπάντα του στη σκηνή στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με επιλογές από το σύνολο της καριέρας του, η οποία μετράει ήδη μισό αιώνα. Από τους Velvet Underground μέχρι το Songs for Drella, με αρκετό κλασικό υλικό αλλά και τραγούδια από την επικείμενη δισκογραφική του δουλειά, έρχεται στο Summer Nostos Festival για μια σπάνια μουσική αναδρομή.

Animal Collective
Σάββατο 23 Ιουνίου, 22.15, Ξέφωτο
Η τολμηρή ψυχεδελική ποπ μπάντα από τη Βαλτιμόρη που πειραματίζεται με ήχους noise rock, ambient drone, experimental pop κ.α., έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς όχι μόνο για τους δίσκους αλλά και για τις live εμφανίσεις της, καθώς καταφέρνει σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους και club να αποδώσει τα πολύ προσωπικά και σχεδόν εύθραυστα κομμάτια της χωρίς να χαθεί ίχνος της ψυχής της.

Seu Jorge
Κυριακή 17 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο
Ο Βραζιλιάνος τραγουδοποιός και τραγουδιστής της samba, rock, soul και funk μουσικής σκηνής, Seu Jorge, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζουν το The Life Aquatic – ένα αφιέρωμα στον David Bowie.

The Barr Brothers
Δευτέρα 18 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι
Οι Barr Brothers είναι μια folk μπάντα από το Μόντρεαλ του Καναδά, που μετρά πια μια δωδεκαετία ζωής. Τα δύο αναπόσπαστα μέλη της είναι οι αδερφοί Andrew και Brad Barr -ντραμς και κιθάρα/φωνή αντίστοιχα.

StereoNova5

Stereo Nova 

Στέρεο Νόβα
Δευτέρα 18 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο
Το ελληνικό συγκρότημα που έγραψε ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική, στιγμάτισε μία ολόκληρη γενιά και επηρέασε την ελληνική μουσική σκηνή όσο λίγοι, οι Στέρεο Νόβα, έρχονται για μια ιστορική κοινή εμφάνιση στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ. Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή δουλειά, οι Κωνσταντίνος Βήτα και Μιχάλης Δέλτα, θα παρουσιάσουν στο Summer Nostos Festival παλιότερο αλλά και νέο υλικό.

Alexi Murdoch
Τετάρτη 20 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο
Ο ελληνικής καταγωγής, indie-folk τροβαδούρος Alexi Murdoch, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να μαγέψει με τη γλυκιά αισθαντική του φωνή το αθηναϊκό κοινό.

WORLD MUSIC

Petrakis, Lopez, Chemirani Trio
Τετάρτη 20 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι
Η κρητική μουσική συναντά ήχους από τη μεσαιωνική Ευρώπη και την περσική μουσική παράδοση στη Σκηνή στο Κανάλι, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες παραστάσεις του Summer Nostos Festival.

Choir! Choir! Choir!
Τετάρτη 20 Ιουνίου, 21.30, Αγορά – To Choir! Choir! Choir! γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Πέμπτη 21 Ιουνίου, 23.00, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ – Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω / Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην εκδήλωση επισκεφτείτε το www.SNFestival.org.
Γίνετε μέρος της μεγαλύτερης διαπολιτισμικής χορωδίας, ακόμα κι αν δεν έχετε τραγουδήσει ποτέ ξανά στη ζωή σας. Το Choir! Choir! Choir! γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων ενώνοντας μέσα από τη μουσική μόνιμους και προσωρινούς κατοίκους της πόλης, μετανάστες, πρόσφυγες, έμπειρους και άπειρους τραγουδιστές.

Yasmine Hamdan
Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι
Η τραγουδοποιός Yasmine Hamdan, «το σύγχρονο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής», επιστρέφει το καλοκαίρι στην Αθήνα, την πόλη στην οποία πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Αναμειγνύει indie rock και electro folk pop μουσικές με παραδοσιακούς ανατολίτικους ήχους, ενώ η φυσική της παρουσία στη σκηνή είναι εντυπωσιακή.

POP / R&B MUSIC

Onirama
Πέμπτη 21 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο
Από τα πιο πετυχημένα και αναγνωρίσιμα εγχώρια συγκροτήματα στον χώρο της mainstream poprock, οι Onirama, έρχονται για ένα εκρηκτικό live στο Summer Nostos Festival.

Lianne La Havas
Παρασκευή 22 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο
Το νέο μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η ελληνικής καταγωγής Lianne La Havas, που έχει χαρακτηριστεί ως μία αντιπροσωπευτική νεο-folk R& B φωνή, έρχεται για ένα ατμοσφαιρικό live στη σκηνή στο Ξέφωτο.

Άννα Βίσση
Κυριακή 24 Ιουνίου, 22.15, Ξέφωτο
Η Άννα Βίσση έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για μια εκρηκτική συναυλία την τελευταία ημέρα του Summer Nostos Festival, ένα κανονικό πάρτι για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων. Μαζί της 11μελής ορχήστρα της με γνωστούς σολίστες και οι νέοι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινού.

OUT OF AFRICA

Rudeboyz
Κυριακή 17 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

Οι DJs και παραγωγοί των Rudeboyz (Andile T & Masive_Q) έρχονται στο Summer Nostos Festival με σκοπό να μας μεταδώσουν τη μοναδική ενέργεια και τον ήχο του Gqom, ενός μουσικού είδους που έχει τις ρίζες του στο Durban της Νοτίου Αφρικής και χαρακτηρίζεται από ρυθμικούς ήχους που θυμίζουν το Kwaito της δεκαετίας του ’90, ένα κράμα house και hip-hop μουσικής.

Kampire
Τρίτη 19 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι
H DJ Kampire είναι το καυτό όνομα στη χορευτική σκηνή της Ουγκάντα σήμερα. Τα set της Kampire συνδυάζουν τέλεια τη νοσταλγική και σύγχρονη αφρικανική ευαισθησία.

Sounds of Sisso
Πέμπτη 21 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι
To Sounds of Sisso είναι ένα σόου ηλεκτρονικής μουσικής από τον παραγωγό Bampa Pana και τον MC Makavelli, που επικεντρώνεται στη συναρπαστική, underground μουσική Singeli, ένα αναδυόμενο είδος ηλεκτρονικής μουσικής (υπο-είδος της hardcore techno) που εμφανίστηκε αρχικά στην πρωτεύουσα της Τανζανίας, το Dar Es Salaam.

Otim Alpha
Σάββατο 23 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι
O Otim Alpha κατάγεται από την πόλη Gulu, στη Βόρεια Ουγκάντα. O μουσικός/τραγουδιστής αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους του κινήματος Acholitronix, μιας ηλεκτρονικής ερμηνείας της λαϊκής μουσικής Acholi (όνομα που έχει πάρει από την τοπική κοινότητα), συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση των παραδόσεων.

Bongeziwe Mabandla
Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.30, Λαβύρινθος
Με δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος
Ο Bongeziwe Mabandla είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές-τραγουδοποιούς της Αφρικής, με παγκόσμιο ακροατήριο. Ο Bongeziwe έχει δημιουργήσει τον δικό του afro-folk ήχο, πάνω στον οποίο γοητεύει με τη μοναδική του φωνή, τραγουδώντας στα αγγλικά και στα Xhosa, μια από τις 11 επίσημες γλώσσες της Νότιας Αφρικής.

Konstantinos Rigos

Κωνσταντίνος Ρήγος – Χοροθέατρο Οκτάνα: Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης

ΧΟΡΟΣ

American Ballet Theatre Studio Company
Κυριακή 17 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Το Studio Company του φημισμένου American Ballet Theatre (ABT) έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική παράσταση που θα παρουσιάσει αποσπάσματα χορογραφιών από κλασικά και σύγχρονα έργα. Το ΑΒΤ θεωρείται από τα σπουδαιότερα μπαλέτα στον κόσμο και αποτελεί «εθνικό θησαυρό» της Αμερικής από το 1939 που ιδρύθηκε, ενώ το Studio Company αποτελεί την υψηλότερη κλίμακα της σχολής του, προετοιμάζοντας τους πλέον φερέλπιδες χορευτές, ηλικίας 16-20 ετών.

Seeking Bliss
Κυριακή 17 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 19.30-20.00, Πίδακες νερού
Μία παράσταση χορού με θέμα την αναζήτηση της ευτυχίας, παρουσιάζει η ομάδα σύγχρονου χορού Sill Pilgrim Paradox, που ιδρύθηκε το 2013 από τη Στέλλα Φωτιάδη.

Όρνιθες – Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών
17-20 Ιουνίου, 21.00, Λαβύρινθος
Απαιτείται δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος
Ο Καραγκιόζης συναντά τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε ένα γιγαντιαίο θέατρο σκιών με ζωντανή μουσική από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά.

Circus Outdoors
17-24 Ιουνίου, 18.30-19.00 Ξέφωτο – 21.30-22.00 Αγορά
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου έρχονται στο Summer Nostos Festival για να αιφνιδιάσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ με τα εντυπωσιακά και τολμηρά κατορθώματά τους.

Περπάτα Ανάμεσα
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.00, Ξέφωτο
Ο δάσκαλος και χορευτής Πλωτίνος Ηλιάδης μας καλεί όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, σε ένα παιχνίδι δημιουργικής περιπατητικής δράσης, σε ένα κινούμενο δίκτυο όπου πρωταγωνιστές είμαστε όλοι όσοι «περπατάμε ανάμεσα». Ένα απλό αυθόρμητο περπάτημα μπορεί να γίνει αφορμή να συναντηθούμε, να μεταμορφώσουμε το περιβάλλον γύρω μας και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Μία συμμετοχική δράση όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Comedy Circus
Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουνίου, 19.30 & 23.00, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ
O stand-up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου και ο μάγος Mark Mitton παρουσιάζουν ένα φαντασμαγορικό πολυθέαμα 70 λεπτών για μικρούς και μεγάλους με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο! Στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ θα ανέβουν χορευτές που το σώμα τους μοιάζει με λάστιχο, κλόουν, ακροβάτες και χορευτές σε ποδήλατα ισορροπίας που παίζουν με τη φωτιά. 

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή

Ο Δάφνις Κόκκινος χορογραφεί τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ – Lamento
Τρίτη 19 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι
O Δάφνις Κόκκινος, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, είναι ο μοναδικός Έλληνας χορευτής στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ της Πίνα Μπάους, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 από την ίδια και σφράγισε ανεξίτηλα τον σύγχρονο χορό. Στο Summer Nostos Festival θα απολαύσουμε μια δυναμική χορογραφία του Δάφνι Κόκκινου με τη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και μια συνεργασία-έκπληξη με το ABT Studio Company.

Theater of War: The Drum Major Instinct
Τετάρτη 20 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ
Μετά την περσινή επιτυχία του Antigone in Ferguson, το Theater of War (Θέατρο του Πολέμου) επιστρέφει στην Αθήνα με ένα έργο εμπνευσμένο από το τελευταίο κήρυγμα του Martin Luther King, The Drum Major Instinct. Η παράσταση του Theater of War περιλαμβάνει δραματοποιημένες απαγγελίες αποσπασμάτων του κηρύγματος, συνοδεία πρωτότυπης μουσικής που έχει γραφτεί ειδικά για την παράσταση και την οποία ερμηνεύει χορωδία που περιλαμβάνει αστυνομικούς, δασκάλους, ακτιβιστές και μέλη του εκκλησιάσματος του St. Louis του Μιζούρι. 50 χρόνια μετά το κήρυγμα του Martin Luther King, το Theater of War μας θυμίζει ότι σε μία εποχή καταπίεσης και μίσους, ο αγώνας για δικαιοσύνη παραμένει το διακύβευμα της κοινωνίας μας.

Monica Bill Barnes & Co: Happy Hour
Τετάρτη 20 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 19.30 & 21.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ
Η Αμερικανίδα σύγχρονη χορογράφος Monica Bill Barnes διοργανώνει ένα ιδιότυπο Happy Hour στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και είμαστε όλοι καλεσμένοι. Κοινό και χορευτές παρευρίσκονται σε ένα από αυτά τα άβολα πάρτι γραφείου, τα οποία ενώ είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, πάντα κάτι συμβαίνει που τα κάνει αξιομνημόνευτα. Το Happy Hour είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές σύγχρονου χορού, η οποία παρουσιάζει έναν νέο τρόπο αφήγησης χαρακτήρων μέσω της κίνησης, σπάζοντας κάθε κανόνα.

Χορεύοντας στη Σκακιέρα
Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Λαβύρινθος
Ένας επικός αγώνας σκάκι από το διεθνές τουρνουά του Λινάρες το 1993, ανάμεσα στον Γκάρι Κασπάροφ και τον Ανατόλι Καρπόφ, αναβιώνει στη σκηνή του Λαβύρινθου, σε χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, με ζωντανή μουσική, ηθοποιούς με εντυπωσιακά κοστούμια και πολλές σκακιστικές ανατροπές. Η performance θα δοθεί παρουσία του Γκάρι Κασπάροφ και του βρετανού σκακιστή Νάιτζελ Σορτ, οι οποίοι θα σχολιάζουν ζωντανά την ιστορική αυτή παρτίδα.

Απαιτείται δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος 

Circus Outdoors Grant Goldie Promo Selection 16

Circus Outdoors

Μαριάννα Καβαλλιεράτου – Dom Bouffard: Bastet
Σάββατο 23 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι
Σε μία εποχή όπου τα δικαιώματα της γυναίκας βρίσκονται στο επίκεντρο του κοινωνικού διαλόγου, η καταξιωμένη χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου και ο μουσικός Dom Bouffard συνδημιουργούν τον ομαδικό χορό Bastet, μία ωδή στον δυναμισμό, τον αισθησιασμό και την ισχύ της γυναικείας φύσης.

Κωνσταντίνος Ρήγος – Χοροθέατρο Οκτάνα: Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης
Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ
Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης αποτελεί μία «μυθική» παράσταση μπαλέτου που άλλαξε τα δεδομένα στον χορό με τον avant-garde χαρακτήρα της όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1913 στο Παρίσι, σε χορογραφία του Nijinsky. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με το χοροθέατρο Οκτάνα και μία ομάδα νέων χορευτών, θα αναμετρηθεί με την εμβληματική μουσική του Igor Stravinsky σε μια παράσταση ειδικά για το Summer Nostos Festival. Το έργο βασίζεται σε μια σειρά παγανιστικών ιεροτελεστιών από αρχαίες σλαβικές φυλές που γιορτάζουν την άνοιξη και κλιμακώνονται με τη θυσία μίας νεαρής παρθένας μέσα σε έναν μυστηριακό κήπο.

Για τις παραπάνω εκδηλώσεις απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

SNFestival logo preview

ΤΕΧΝΕΣ

Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Έκτακτη Είδηση!
17-24 Ιουνίου, 06.00-00.00, Φάρος

Πρόγραμμα Διεθνούς Video Art υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Robert Storr και την επιμέλεια των Barbara London, Καλλιόπης Μηνιουδάκη, Francesca Pietropaolo. Οι τέχνες έχουν τη σπάνια ικανότητα να πιάνουν τον σφυγμό των καιρών και να αποκρυσταλλώνουν τις πιο ακραίες εκφάνσεις του, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τις βιώσουμε πιο ολοκληρωμένα και να αξιολογήσουμε ενδελεχώς τα πιθανά τους νοήματα αλλά και τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μας γεννά η αβέβαιη σημασία τους. Εμπνεόμενο από το θέμα του φετινού 7ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση που πραγματεύεται την Ανατροπή (Disruption), το εικαστικό μέρος του SNFestival ανατρέπει τη ροή του προγράμματος με επιλεγμένα βίντεο και φιλμ από διακεκριμένους διεθνείς καλλιτέχνες τα οποία αντιμετωπίζουν την ίδια την έννοια της ανατροπής με ποικίλους τρόπους, καθώς πραγματεύονται διάφορα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και πανανθρώπινα υπαρξιακά θέματα.

Οικογενειακά Πορτραίτα
17-24 Ιουνίου, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, η φωτογράφος/φωτορεπόρτερ, παραγωγός και συγγραφέας, Joey O’Loughlin παρουσιάζει το installation, με τίτλο Οικογενειακά Πορτραίτα. Πρόκειται για μια συλλογή οικογενειακών φωτογραφιών από μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Οι φωτογραφίες αυτές – σε αντίθεση με τις εικόνες που έχουμε συνηθίσει να συναντάμε σε ορισμένα media– αποτυπώνουν τις ανθρώπινες, καθημερινές και τρυφερές στιγμές των οικογενειών, εστιάζοντας σε όλα αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας κρατούν μακριά. Τις φωτογραφίες αυτές θα πλαισιώσουν αντίστοιχες φωτογραφίες οικογενειών που θα δεχτούν να φωτογραφηθούν από την Joey, τις πρώτες 3 μέρες του φεστιβάλ, ώστε το installation να υπογραμμίσει κάτι κοινό: την οικογένεια – τους δεσμούς της – την πηγή από όπου τα μέλη της παίρνουν δύναμη όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά και μοιράζονται τις χαρές της ζωής.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b