MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 παιδικές παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία αυτή την Κυριακή και αξίζει να προλάβετε

Μια ανάσα πριν από το τελευταίο Σαββατοκύριακο της χειμερινής θεατρικής σεζόν σημειώνουμε τις παιδικές παραστάσεις που ολοκληρώνουν τον κύκλο τους την Κυριακή 1η Απριλίου και που αξίζει να δείτε.

Monopoli Team

Μόμο στο Εθνικό Θέατρο

Ενα μικρό κορίτσι, η Μόμο κατοικεί στις παρυφές μιας γκρίζας πόλης και, χωρίς να το ξέρει, κρατάει τις τύχες τους στα χέρια της. Πως; Απλούστατα ακούγοντας τους. Το βιβλίο του Γερμανού Μίχαελ Εντε, χαρακτηρισμένο ως ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του περασμένου αιώνα, ένας ύμνος για την αγάπη και τη φιλία, δίνει τροφή σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθετεί η Ελένη Ευθυμίου και ζωντανεύει στη σκηνή ένας 15μελής θίασος.

Πότε Σάββατο 16.00 και Κυριακή 11.00

Μουσική και φίλοι στο θεάτρο Πόρτα
Paidika Mousiki kai Filoi2

Η πιο τρελή μπάντα της πόλης με φοβερό γκελ στα παιδιά την τελευταία πενταετία, οι Burger Project στεγάζονται στο θέατρο «Πόρτα» με μια αστεία, περιπετειώδη, διαδραστική κι εννοείται μουσική παράσταση. Ηρωας της ο ασθενής δρ Κορνήλιος που πάσχει από φοβερή… ξινίλα – σοβαρή έλλειψη της βιταμίνης αισιοδοξίας. Ποιο θα είναι, αλήθεια, το γιατρικό του;
Πότε Σάββατο, 17.30

Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο στο θέατρο Γκλόρια
Paidika Efeureseis

Η ιστορία των εφευρέσεων και των επιστημόνων που άλλαξαν (και θα αλλάξουν) την ιστορία του πλανήτη από την μακρινή αρχαιότητα μέχρι το μακρινό μέλλον. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σαρακατσάνης υπογράφει το πρώτο του θεατρικό έργο καταγράφοντας με άφθονο χιούμορ το χρονικό της ανθρώπινης εφευρετικότητας. Βιντεοπροβολές, animation, μουσική, διάδραση και επτά χαρισμαστικοί ηθοποιοί – Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Τζεφ Μαραάουι, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κίμων Φιορέτος, Σωσώ Χατζημανώλη – βάζουν το μυαλό των παιδιών να δουλέψει προς το επίτευγμα!
Πότε Σάββατο 15.00 και Κυριακή 12.00

  

Ματίας, ο πρώτος στο θέατρο Αλφα Ιδέα
Paidika Matias

Ενας κόσμος όπου τα παιδιά παίρνουν την εξουσία και βάζουν τέλος στον πόλεμο. Αυτόν τον κόσμο ονειρεύτηκε για λογαριασμό μας η Αλκη Ζέη σε μια τρυφερή αντιπολεμική ιστορία όπου ο μικρός Ματίας στρέφεται ο νεαρότερος βασιλιάς της ιστορίας και πλάθει ένα καλύτερο μέλλον. Σκηνοθετεί η Αρτεμις Γρύμπλα.
Πότε Κυριακή 11.15

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο θέατρο Ιλίσια

oneiro kalokairinis nyxtas

Σαίξπηρ για παιδιά; Ναι. Οι δραστήριες «Μαγικές Σβούρες» του Δημήτρη Αδάμη συναντούν ξανά – αυτή τη φορά σε νέα διασκευή – το δημοφιλές σαιξπηρικό έργο «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» όπου άνθρωποι και ξωτικά μπλέκονται σε διασκεδαστικές περιπέτειες και συναισθηματικές παρεξηγήσεις στο μακρινό 1920, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε αναμονή ενός καλύτερου κόσμου.
Πότε Κάθε Κυριακή 11.00 και 15.00

Χιονάνοι στο θέατρο Πόρτα

Paidika Xionanoi2

Οι Patari project, δημιουργοί του υπέρ-επιτυχημένου «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» παρουσίασαν φέτος μια νέα εκδοχή πάνω στο διάσημο παραμύθι της Χιονάτης και των Επτά Νάνων. Πάνω στο πατάρι ανεβαίνουν οι Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιώργος Σύρμας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης. Σκηνοθετεί η Σοφία Πάσχου
Πότε Κυριακή 11.00 και 15.00

Δον Κιχώτης στο Παλλάς 

Paidika DonKixotis

Η, εξασκημένη στις θεαματικές παιδικές παραγωγές και σημαντική χορογράφος, Σοφία Σπυράτου, επιχειρεί να δώσει θεατρική υπόσταση σε μια από τις οικουμενικότερες φιγούρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Με σύμμαχο τον ποιητή Στρατή Πασχάλη που διασκευάζει τον Θερβάντες, μια αισθητική επηρεασμένη από το θέατρο του δρόμου και την commedia del arte, με μουσική (Νίκος Κηπουργός) και χορό και δράση, προσεγγίζει το μύθο του ονειροπόλου ιππότη, του «ολότελα ανθρώπινου» κατά τον Βάρναλη, Δον Κιχώτη. Στον επώνυμο ρόλο ο Γιάννης Στάνκογλου και στο ρόλο του πιστού ιπποκόμου του Σάντσο Πάντσο ο Δημήτρης Πιατάς. Μαζί τους ένας 18μελής θίασος.
Πότε Σάββατο 15.00 και Κυριακή 11.30 και 15.00

Μέγας Αλέξανδρος στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου

Paidika Alexandros

Αντλώντας από το νεανικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη πάνω στη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που αναδημιούργησε το πορτρέτο ενός βασιλιά – θεού, η σκηνοθέτις Νανά Νικολάου έστησε μια θεαματική παραγωγή με πλούσια σκηνικά, κοστούμια και video art. Στον επώνυμο ρόλο ο Μέμος Μπεγνής ενώ στο 14μελή θίασο συμμετέχουν ακόμα ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Αγγελος Μπούρας.
Πότε Σάββατο 14.30 και Κυριακή 11.30

Στο δάσος των Γκριμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο 

Η Ντίνα Σταματοπούλου, εμπνέεται από τις λαϊκές ιστορίες που κατέγραψαν οι αδελφοί Γκριμμ και πλέκει με χιούμορ και ευαισθησία μια μαγευτική ιστορία! Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Κωστής Μαραβέγιας.

Πότε: Κυριακή 11:30 & 15:00

Το αγόρι με τη βαλίτσα στο θέατρο Κάππα

Με τη συγκινητική ιστορία ενός προσφυγόπουλου καταπιάνεται φέτος ο θίασος του σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά. Πρόκειται για το έργο του Βρετανού συγγραφέα Μάικ Κένι (σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου) «Το αγόρι με τη βαλίτσα» που παρακολουθεί το ταξίδι του μικρού Ναζ από τη Μέση Ανατολή ως το Βερολίνο, κυνηγημένου από έναν πόλεμο που δεν καταλαβαίνει στην προσπάθεια του να σμίξει με το μεγαλύτερο αδελφό του… Μια παράσταση που παντρεύει ευρηματικά τη θεατρική αφήγηση, το θέατρο σκιών, τις video προβολές και τη μουσική. Στο ρόλο του αγοριού ο Δημήτρης Μακαλιάς και μαζί του η Αρετή Κετιμέ.
Πότε Κυριακή 11.30

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b