MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Live αλά ελληνικά: τα σημαντικά συναυλιακά ραντεβού των ελλήνων καλλιτεχνών αυτό το καλοκαίρι

Μπήκαμε και επισήμως στο καλοκαίρι και τα συναυλιακά ραντεβού της εγχώριας μουσικής σκηνής έχουν οριστεί. Χαρτογραφούμε τους βασικούς συναυλιακούς χώρους της Αττικής και εντοπίζουμε τα live που αξίζει να βάλετε στην ατζέντα των καλοκαιρινών σας εξορμήσεων.

author-image Χρήστος Σκυλλάκος

Θέατρο Βράχων 
Χώρος κλασικός για την έντεχνη του τοποθέτηση, στεγάζοντας κάτω από τον ουρανό όλα τα φημισμένα ονόματα της ντόπιας σκηνής, το Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα από αρχές Ιουνίου ως και τα μέσα Σεπτέμβρη, και ξεκινώντας με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη (7/6) και κλείνοντας με τον Σωκράτη Μάλαμα (11/9), δίνει το στίγμα του για το τα πρέπει να περιμένουμε. Ο Γιάννης Χαρούλης με τα καθιερωμένα – και sold out – τριήμερα του θα συνεχίσει στις 12-14/6, η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα ξεκινήσει το Love Tour της στις 19/6. Κάπου εκεί θα εμφανιστεί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου (5/7) με την αστείρευτη ζωντάνια του και τα νέα του τραγούδια. Τα 20 χρόνια μουσικής διαδρομής θα γιορτάσει ο Χρήστος Θηβαίος, με την είσοδο του Σεπτέμβρη (1/9) και η ντόμπρα φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου θα συγκρουστεί με την νύχτα της πόλης στις 4/9. Μην ξεχάσουμε επίσης τη μέρα (14/7) όπου οι δυναμικές του κλαρίνου του Πετρολούκα Χαλκιά θα σπάσουν τα σύνορα για να συναντήσουν τα βαλκανικά ταξίδια του Goran Bregovic. Και τέλος την 1η Ιουλίου, ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα παρουσιάσει νέα και παλιά του τραγούδια με την συντροφιά των Χαράλαμπου Γαργανουράκη, Λάκη Χαλκιά, Κώστα Μακεδόνα, Δάφνη Ζουρνατζή, Κατερίνα Παράσχου.

Που; Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη Βύρωνας

Εισιτήρια: από 12 ευρώ

malamas 1
Σωκράτης Μάλαμας

Ηρώδειο

Η ακουστική του χώρου υψηλή όσο και οι παραγωγές που και φέτος προτείνει. Σαν χώρος δεν χρειάζεται συστάσεις. Στις 14/6 ο Θάνος Μικρούτσικος θα δομήσει μια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στο έργο του μαζί με τα «παιδιά» του Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Θωμαΐδη και Μαριάννα Πολυχρονίδη, ενώ θα ακολουθήσει η Μαρία Φαραντούρη (22/6) θα ενώσει την δύση με την ανατολή σε ένα έργο γραμμένο για αυτή από τον Τούρκο συνθέτη Cihan Turkoglu. Στις 30/6, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας γιορτάζει τα 20 χρόνια της και είναι αφιερωμένη σε όλους όσους βιώνουν τη μετανάστευση και την προσφυγιά θα συμμετέχουν οι Γιώργος Νταλάρας, Χαΐνηδες, Encardia, Ασπασία Στρατηγού, Λεωνίδας Μπαλάφας και Μαρίνα Σάττι.
Στις 9 Ιουλίου επιπλέον θα δοθεί ένας φόρος τιμής στον Μανώλη Ρασούλη που βρέθηκε πίσω από τις γραμμές στίχων της μεταπολιτευτικής και σύγχρονης κατάστασης της χώρας μας, σε ένα ολικό αφιέρωμα μουσικής και οπτικής εμπειρίας με τους Ελένη Βιτάλη, Θοδωρή Κοτωνιά, Σοφία Παπάζογλου, Μάνο Πυροβολάκη, Ναταλία Ρασούλη, Μπάμπη Στόκα και Αγγελική Τουμπανάκη.

Που; Ηρωδειο
Εισιτήρια: από 10 ευρώ

texnopoli 1

Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Η Τεχνόπολη έχει καταστεί επίσης κλασικό συναυλιακό «event» όπου όλο το καλοκαίρι κρατάει το κέντρο της πόλης σε μουσική εγρήγορση. Με τον Ιούνιο να καλύπτεται από την Γιώτα Νέγκα (9/6), τον Κωστή Μαραβέγια (23/6) και τον Κώστα Μπάση (μαζί με «γνωστούς» φίλους του) που εκφράζει επι σκηνής τα είκοσι δικά του χρόνια στην μουσική (26/6) και ο Ιούλιος με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (3/7), τους Imam Baildi (5/7) και τον Πάνο Μουζουράκη (10/7), τα βράδια της Αθήνας μοιάζουν ήδη ικανοποιητικά.

Που; Τεχνόπολη στο Γκάζι

Εισιτήρια: από 9 ευρώ

Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νίαρχος

Το ΚΠΙΣΝ έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο των τεχνών προτείνοντας μια νέα οπτική στην μουσική με δωρεάν εκδηλώσεις και με το όνομα «Summer Nostos Festival». Στα πλαίσια του θα δούμε και θα ακούσουμε, εκτός των σπουδαίων ξένων μουσικών, τον Νίκο Πορτοκάλογλου (18/6), την Λένα Πλάτωνος (20/6) και τον τεχνίτη του βιολιού, Λεωνίδα Καβάκο σε μια εκ νέου προσέγγιση της κλασικής μουσικής (25/6).

Που; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πότε; 18 -25 Ιουνίου
Είσοδος Ελεύθερη

rockwave 1

Rockwave Festival

Το Rockwave έχει και την ξακάθαρα ελληνική μέρα του, αν όχι στιχουργικά, αλλά σαφώς λόγω της προέλευσης των μουσικών της. Έτσι στις 30 Ιούνίου, η Μαλακάσα θα ταραχθεί και πάλι με τις βαριές κιθάρες, τα μπάσα και τα τύμπανα με τα ονόματα Rotting Christ, 1000mods και Nighstalker να στηρίζουν μια μέρα ιδιαίτερη αλλά με σίγουρο κοινό.

Που; Μαλακάσα

Πότε; 30 Ιουνίου
Είσοδος: από 12 ευρώ

aggelakas live
Γιάννης Αγγελάκας

 

Η συναυλιακή πλατεία

Η Πλατεία Νερού είναι αυτή που πλέον μπήκε στο χάρτη για να στηρίξει δυο από τα μεγάλα φεστιβάλ της ξένης μουσικής (Release και Eject) και εκεί μέσα σφηνώνει και μια μέρα (10/6) για την ελληνική ροκ σκηνή να εκφραστεί δυναμικά. Ο Γιάννης Αγγελάκας και η νέα αναδιοργανωμένη μπάντα του 100οC, με το νέο δίσκο του στην συνεχιζόμενη σόλο πορεία του, δεν θέλει συστάσεις. Παρομοίως τα Διάφανα Κρίνα, η ιστορική μπάντα της γενιάς μας, που σε πείσμα των καιρών και των συγκυριών, συνεχίζουν συναυλιακά και κυρίως δισκογραφικά βρισκόμενοι στην παραγωγή του νέου τους δίσκου και οι παντός καιρού The Last Drive, θα ανέβουν στο stage για να προσφέρει ο καθένας με την σειρά του νότες χαραγμένες στην (μουσική) ιστορία και νέες πειραματικές τοποθετήσεις.

Που; Πλατεία Νερού, Φάληρο

Πότε; 10 Ιουνίου

Εισιτήριο: 13 ευρώ

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

Και είναι αλήθεια. Ο Μίκης Θεοδωράκης καθόρισε την ελληνική μουσική και συνολικά την τέχνη μας. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, όταν με δική του επιθυμία, το έργο του θα παρουσιαστεί από μια χορωδία 1000 ανθρώπων, στο ιστορικό Παναθηναικό στάδιο, το Καλλιμάρμαρο. Ενώ ο καιρός περνάει, ο άνθρωπος που υπήρξε σύμβολο της αντοχής και του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, ο μουσικοσυνθέτης που επέβαλε την ποίηση σε κάθε σπίτι, θα τιμηθεί από την ίδια την ιστορία. Θα παρευρεθεί να διευθύνει, όπως ζήτησε, το τελικό μέρος της παράστασης. Οι διοργανωτές εκτιμούν την σημασία αυτού του γεγονότος που μάλλον θα έχει αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που όλοι περιμένουμε.

Που; Καλλιμάρμαρο

Πότε; 19 Ιουνίου

Εισιτήριο: 15 ευρώ

25 χρόνια Low Bap

Ένα σημαντικό υβρίδιο της παγκόσμιας hip hop και avant-garde σκηνής, η Low bap δημιουργήθηκε στις φτωχικές συνοικίες του Πειραιά, του Περάματος, της Νίκαιας. Η γλώσσα έγινε όπλο, εκφράστηκε αδιαμεσολάβητη ανάμεσα σε υπόγειους ήχους των samples και των beat, μακριά από το στυλ που η βιομηχανία στην αμερικάνικη hip hop επέβαλλε. Παραμένει άκρως πολιτική και κοινωνική στάση μουσικής στη σύγχρονη κοινωνία και οι Active Member είναι η συλλογικότητα που την δημιούργησε. Η αξία τους είναι αδιαμφισβήτητη.

Που; Θέατρο Πέτρας

Πότε; 20 Ιουνίου

Εισιτήριο: από 7 ευρώ


Γιάννης Χαρούλης

Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας
Στις 14-16/7 κάποια χιλιόμετρα – που δεν παίζουν κανένα, ίσως, ρόλο από την Αθήνα, γίνεται ένα φεστιβάλ όπου η έννοια των πραγματικών διακοπών είναι αυτό που το ορίζουν. Με ελεύθερο κάμπινγκ μέσα στο δάσος, πανέμορφα χωριά για διαδρομές στα πέριξ και μουσικές, εκτός των άλλων, από τους Μελίνα Κανά, Σωκράτη Μάλαμα, Ματούλα Ζαμάνη, Γιάννη Χαρούλη και Κωστή Μαραβέγια, πάντα ικανοποιημένοι φεύγουμε από εκεί.
Που; Αρβανίτσα Λειβαδιάς
Πότε; 14-16 Ιουλίου

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b