Γαρίδες σωτέ με τζίντζερ, φρέσκα κρεμμυδάκια και BITAM με έλαια καρύδας & αμυγδάλου
Το έλαιο καρύδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των αγαπημένων υλικών της υγιεινής, φυσικής διατροφής. Οι χορτοφάγοι και οι vegan το χρησιμοποιούν στα γλυκά τους και οι σεφ το ερωτεύονται ο ένας μετά τον άλλον. Το διακριτικό άρωμά του αναδεικνύει γλυκιές και αλμυρές γεύσεις και η υφή του είναι ιδεώδης για σωτάρισμα, κέϊκ και κάθε είδους ζύμης. Ο δε συνδυασμός του με το έλαιο αμυγδάλου ενισχύει την έντασή του και μπορεί να απογειώσει ακόμα και τα πιο απλά πιάτα της καθημερινής κουζίνας.

A
A
Αυτό τον ιδιαίτερο συνδυασμό τον ανακαλύψαμε στο νέο BITAM με έλαια καρύδας και αμυγδάλου και το δοκιμάσαμε σε μια πολύ απλή αλλά πολύ γευστική συνταγή:
Γαρίδες σωτέ με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Υλικά
- 2 ½ κουταλιές σούπας Βιτάμ με έλαιο καρύδας-αμυγδάλου
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα – κρατάμε ξεχωριστά τα πράσινα μέρη
- 1 κουταλιά γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- ½ κουταλιά γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομένο

Εκτέλεση

Λειώνουμε το Βιτάμ με έλαιο καρύδας-αμυγδάλου σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τα λευκά μέρη των κρεμμυδιών, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για περίπου μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν αλλά να μην παραψηθούν. Προσθέτουμε τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Εχθρός του λαού: Ο Τόμας Όστερμάιερ ανεβάζει στο Θέατρο Κνωσός μια ανατρεπτική εκδοχή του Ιψενικού έργου
Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Δεν πιστεύω ότι τρίζουν τα κόκκαλα του Ωνάση» (vid)
MTV: Τίτλοι τέλους για το θρυλικό μουσικό κανάλι
Πόσο βιώσιμο είναι το ελληνικό κινηματογραφικό οικοσύστημα; – Η πρωτοβουλία Ορατότης Μηδέν συνεχίζει να αγωνίζεται
Ο καρκίνος του μαστού σήμερα: Οι νέες χειρουργικές τεχνικές που αλλάζουν τη ζωή των γυναικών
Athens Wine & Art Festival στο Κτήριο Ολυμπιάς
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου
Πρεμιέρες: O Χρυσός Φοίνικας του Τζαφάρ Παναχί
Στην πρόβα: «Mέχρι να σβήσουν τ’ άστρα» στο θέατρο Χώρα – Τσέχωφ στην αγγλική επαρχία
Τα Ζαμομίνια στο Θέατρο Πορεία για μια διαδραστική συναυλία για μικρούς και μεγάλους