MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: 10 παραστάσεις για μουσικόφιλους

Μεγάλη δόση μουσικής στις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών. Με το Ηρώδειο να φιλοξενεί αποκλειστικά τα πολλά είδη της μουσικής. Πέρα όμως από το εμβληματικό και σταθερής αξίας Ηρώδειο, μουσική και μουσικές θα φιλοξενηθούν και στην Πειραιώς 260, αλλά και στους χώρους του «Ολύμπια», της, για λίγες μέρες ακόμα, έδρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μαντάμα Μπατεφλάι | Ηρώδειο
author-image Όλγα Σελλά

Διαλέξαμε τις 10 πιο σημαντικές προτάσεις, αυτές που εμείς θα βάζαμε σε προτεραιότητα. Υποκειμενική ματιά, ασφαλώς. Γι’ αυτό επισυνάπτουμε όλες τις μουσικές προτάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, σε όλους τους χώρους που θα φιλοξενηθούν, για να κάνετε κι εσείς τις δικές σας επιλογές. Και μην ξεχνάτε ότι στο Ηρώδειο, για πρώτη φορά λειτουργεί η κράτηση early bird, όπου τα πρώτα 200 εισιτήρια πωλούνται με έκπτωση 30% (εξαιρούνται οι παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και οι συναυλίες του Γιαν Τιρσέν και Λουντοβίκο Εϊνάουντι). Η προπώληση έχει ξεκινήσει.

• Εναρξη των εκδηλώσεων του Ηρωδείου στις 31/5 με την Εθνική Λυρική Σκηνή, που παραδοσιακά ανοίγει το Ηρώδειο, σχεδόν κάθε χρονιά. «Μαντάμα Μπατεφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Που: Ηρώδειο
Πότε: 31/5, 2, 3, 4, 7/6

• Τη μουσική παράσταση «Ολα τα δειλινά του κόσμου» παρουσιάζει ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, με μελοποιήσεις ποιημάτων για τον έρωτα και την αγάπη. Με έμπνευση από τα ποιήματα της Σαπφούς, του Μιχάλη Γκανά και του Διονύση Καψάλη ο Νίκος Ξυδάκης γράφει μουσική και τραγούδια, πολλά εκ των οποίων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών.
Που: Ολύμπια
Πότε: 8 Ιουνίου

nikos ksudakis festival athinon 2017
Νίκος Ξυδάκης

• Το συγκρότημα Τακίμ, έχοντας μαζί του τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, παρουσιάζουν το «Γιατί, γλυκό μου sweet heart/ τζαζ και χιτζάζ: Από το Ελις Αϊλαντ στο Σικάγο». Μια μουσική παράσταση εμπνευσμένη από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και τα μουσικά παντρέματα που συνέβησαν εκεί, όταν τα μικρασιάτικα συρτά, οι καρσιλαμάδες και τα ζεϊμπέκικα, συνάντησαν τη τζαζ, το σουίνγκ και τις οπερέτες.

Που: Πειραιώς 260, Κήπος
Πότε: 14 Ιουνίου

• Η μεσόφωνος Λένια Ζαφειροπούλου και ο πιανίστας Αντρέι Χόβριν, παρουσιάζουν την παράσταση «Transit Songs», ένα ρεσιτάλ μπροστά από ένα ποιητικό τοπίο. Μέσω τραγουδιών από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, μέχρι τον Μπέντζαμιν Μπρίττεν, ποίηση και video art, οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν την ευρύτερη έννοια των συνόρων.
Που: Ολύμπια
Πότε: 16 Ιουνίου

lenia zafeiropoulou antrei xobrin festival athinon 2017
Λένια Ζαφειροπούλου και Αντρέι Χόβριν

• Σ’ ένα ιδιότυπο ταξίδι «Πέρα από τα σύνορα» μας καλεί η πάντα παρούσα Μαρία Φαραντούρη, η οποία στη σκηνή του Ηρωδείου θα συναντήσει τους Τζιχάν Τούρκογλου, Μαρία Μαρ Μπονέτ και Ανια Λέχνερ για να ανταμώσουν μαζί τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολής με τα μουσικά ρεύματα της Δύσης. (Ηρώδειο, 19 Ιουνίου).
Που: Ηρώδειο
Πότε: 19 Ιουνίου

• Ο δημοφιλής Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι (Ludovico Einaudi) θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να μοιραστεί με τους θαυμαστές του το μουσικό του σύμπαν.
Που: Ηρώδειο
Πότε: 20 Ιουνίου

lountobiko einaounti festival athinon 2017
Λουντοβίκο Εϊνάουντι

• Η μουσική των Ελλήνων της Αμερικής είναι πάλι παρούσα με δύο βραδιές που ολοκληρώνουν τις παραστάσεις στον Κήπο της Πειραιώς 260. Ο Κώστας Βόμβολος παρουσιάζει, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση το Homesickness Blues: οι Έλληνες στο υπόγειο της Αμερικής, όπου το πρώιμο σουίνγκ και μπλουζ συνυπάρχουν με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, όπως έχουν διασωθεί στις πρώτες ηχογραφήσεις των Ελλήνων στην Αμερική. 

Που: Πειραιώς 260, Κήπος
Πότε: 2 & 3 Ιουλίου

• Στην πρώτη παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί ζωντανά η μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς για την ταινία του Σεργκέι Αϊζεστάιν «Θωρηκτό Ποτέμκιν», υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου Γερμανού αρχιμουσική Γενς Τρέστερ.
Που: Ηρώδειο

Πότε: 5 Ιουλίου

kratiki orxistra athinon 2017 festival athinon
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

• Μια παράσταση – συναυλία προς τιμήν του Φρανκ Ζάππα, παρουσιάζουν οι ARTefacts Ensemble. Το Zapping – Αφιέρωμα στον Φρανκ Ζάππα συνδυάζει στοιχεία από τη ροκ, την τζαζ, ακόμη κι από τη λαϊκή μουσική, αλλά και τη σύγχρονη κλασική. Μία παράσταση πιστή στο πνεύμα του Φρανκ Ζάππα, που στοχεύει στη σάτιρα και τον κοινωνικό σχολιασμό.
Που: Ολύμπια
Πότε: 9 Ιουλίου

• Είναι ο συνθέτης του σάουντρακ της ταινίας «Αμελί» ο Γιαν Τιρσέν. Θα βρεθεί στο Ηρώδειο για μια βραδιά γεμάτη με παλιές και νέες μελωδίες του. Τίτλος της συναυλίας Solo in concert.
Που: Ηρώδειο
Πότε: 13 Ιουλίου

yann tiersen festival athinon 2017
Γιαν Τιρσέν
mousiki_stin_peiraios_kai_sto_theatro_olumpia_2017.pdf
mousiki_sto_hrodeio_2017.pdf

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b