MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Επιδαύρου 2017: Πρώτη φορά όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων

Είναι το δημοσιογραφικό άγχος του θεατρικού ρεπορτάζ αυτής της εποχής. Και η γοητεία του μαζί. Τι θα δούμε στα καλοκαιρινά μεγάλα φεστιβάλ; Ποιες παραστάσεις έχουν ήδη συμφωνηθεί; Ποιοι σκηνοθέτες πρωτοεμφανίζονται, ποιοι επανεμφανίζονται, ποιοες απρόσμενες συνεργασίες αναμένονται; Μεμονωμένες ειδήσεις έχουν ήδη δημοσιευτεί (με τις υπογραφές του Γιώργου Σαρηγιάννη ή του Βασίλη Μπουζιώτη). Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε όλες τις ειδήσεις και τις πληροφορίες, και να αλιεύσουμε και νέες και σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2017, στο οποίο φαίνεται να έχει την τιμητική του ο Ευριπίδης, ενώ ο Αριστοφάνης φέτος θα έχει μόνο μία παρουσία με την «Ειρήνη».

author-image Όλγα Σελλά

Οι θεσμικοί

• Με δύο παραστάσεις θα είναι παρών φέτος το Εθνικό Θέατρο. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα κάνει την πρώτη της σκηνοθετική εμφάνιση στο αργολικό θέατρο σκηνοθετώντας την τραγωδία του Ευριπίδη «Αλκηστις», ενώ η δεύτερη παράσταση του Εθνικού (είδηση που ήδη έχει γίνει γνωστή) είναι η αριστοφανική «Ειρήνη», με μια απρόσμενη συνεργασία των Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, Νίκου Κυπουργού και Τζίμη Πανούση.

• Το ΚΘΒΕ θα είναι παρών με την περυσινή του μεγάλη επιτυχία «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου με μόνη διανομη τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Ετεοκλή (σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις).

festival epidaurou 2017 giannis stankoglou

Νέες συμμετοχές-επιστροφές

• Το Θέατρο Τέχνης επιστρέφει στην Επίδαυρο με την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια» και τη Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

• Επανέρχεται στο Φεστιβάλ Επιδαύρου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, με τους «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του νεαρού και ταλαντούχου Αρη Μπινιάρη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο ρόλο της Ατοσσας και τον Νίκο Ψαρρά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση.

festival epidaurou 2017 karuofilia karampeti

• Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας επανέρχεται στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου με τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή και τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

• Τέλος, ο νεαρός σκηνοθέτης Εκτορας Λυγίζος (που ήδη έχει κάνει επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Γιώργου Λούκου την εμφάνισή του στην ορχήστρα του αργολικού θεάτρου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη») αυτή τη χρονιά θα παρουσιάσει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη με τον Αργύρη Πανταζάρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

festival epidaurou 2017 arguris pantazaras

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b