MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
1900
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Cheburashka 2 (με αγγλικους υπότιτλους)
Control
Ethno☰hauntology vol1
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
Kontinental ’25
Last Movies by Stanley Schtinter
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Marwan: Tomorrow’s Freedom
Primate
SOS
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Αμνετ
Ανακόντα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αργός θάνατος
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Είμαι η Κούβα
Επαναστάτης χωρίς αιτία
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η εσχάτη των ποινών
Η θυσία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάρλα
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Καρδιά από γυαλί
Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού
Λώρα
Μέρες οργής
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Μοϊκανός
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ολα είναι δρόμος
Οργισμένο είδωλο
Ο σούπερ Τσάρλι (μεταγλωττισμένη)
Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σπασμένη φλέβα
Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας πάει Ταινιοθήκη
Το Χαμίνι
Το βλέμμα του Οδυσσέα
Το μίσος
Το σώμα που σκοτώνει
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)
Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης
Δράσης

Ομάδα Αυτοκτονίας

Παρότι οι προσδοκίες ήταν μεγάλες για το φιλμ του Dacid Ayer με την ελίτ των κακών από την DC Comic σε ρόλο …καλών, το αποτέλεσμα αφήνει μια μάλλον γλυκόπικρη γεύση.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 123'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η αμερικανίδα πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, Αμάντα Γουόλερ (Viola Davis) έχει αποφασίσει πως μόνο μια ομάδα από «χαμένα κορμιά», που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη ζωή τους, είναι αυτό που χρειάζεται για τις επόμενες αποστολές που σχεδιάζει. Όταν όμως αυτοί οι ελεεινοί αντιήρωες της «Ομάδας Αυτοκτονίας» αντιληφθούν ότι δεν επιλέχθηκαν για να επιτύχουν αλλά εξαιτίας της πέρα κάθε αμφιβολίας ενοχής τους (που θα χρησιμοποιηθεί ώς ο βασικός λόγος αποτυχίας τους), θα αντιδράσουν με τον πιο βίαιο τρόπο.

Την «Ομάδα Αυτοκτονίας», απαρτίζουν μερικοί ευφάνταστοι κακοί με …θανατηφόρα πιασάρικα ονόματα όπως Deadshot, Harley Quinn – η θαυμάσια Margot Robbie ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα-, Joker, Captain Boomerang, Killer Croc, Diablo κ.α… Τους σκοτεινούς χαρακτήρες της DC Comic επιστρατεύει ο σκηνοθέτης David Ayer («Fury», «End of Watch») για να μας συνοδεύσουν σε ένα σύμπαν σκοτεινό, αλλοπρόσαλλο αλλά και υπερβολικά χάρτινο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια χαμένη κινηματογραφική ευκαιρία.

omadaaftoktonias

Είναι γεγονός ότι η μυθολογία των σούπερ ηρώων έχει μπουκώσει τελευταία από τους αμέτρητους υπερασπιστές του Καλού και χρειάζεται μια ανανέωση στο είδος. Η ανάδειξη κάποιων αποδεδειγμένα κακών σε ρόλο «θετικών» ηρώων, ανοίγει αυτόματα την πύλη της φαντασίας σε ένα πεδίο δημιουργικότητας και γόνιμου μεταμοντερνισμού. Όμως ο David Ayer δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί όλο αυτό το πακέτο και πετάει την καλλιτεχνική …ελευθερία στα σκουπίδια. Στις καλοφτιαγμένες σεκάνς του το θέαμα μπορεί να περισσεύει αλλά η ουσία – λέγεται και σενάριο- είναι μάλλον άγνωστη λέξη. Πυκνές σκηνές δράσης, θεοσκότεινη φωτογραφία που τονίζει το προφίλ των «ηρώων», απύθμενη αμοραλιστική ηθική. Αυτά είναι κάποια ελκυστικά μοτίβα στο φιλμ που μαζί με την θεϊκή Harley Quinn (ένα κράμα μαθητριούλας και sexy beast) της Margot Robbie αλλά και τον σαιξπηρικό Joker του Jared Leto, αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. Όμως άλλα τόσα – αν όχι περισσότερα – είναι και τα αρνητικά που καταδικάζουν το φιλμ στην κατηγορία της μετριότητας: εξυπνακίστικο χιούμορ, ιστορία άλλα αντί άλλων, χαοτικό σενάριο και εν τέλει αδυναμία του σκηνοθέτη να «συνομιλήσει» ικανοποιητικά με το κοινό της μπλοκμπάστερ περιπέτειας. Πάντως για τους φαν του DC Comic που βασίστηκε το φιλμ η γεύση μπορεί να είναι πιο γλυκιά –αντί της πίκρας που γράφουμε στο leadάκι- και μπορούν να ετοιμάζονται άφοβα για το σίκουελ, αφού το «Suicide Squad» μπορεί να μην έσκισε στα ταμεία του πλανήτη αλλά τα λεφτά του τα έβγαλε και με το παραπάνω: κόστισε 175 εκατομμύρια δολάρια και έχει φτάσει ήδη τα 500 παγκοσμίως.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ (Suicide Squad)
Σκηνοθεσία: David Ayer
Σενάριο: David Ayer (από το ομότιτλο κόμικ της DC)

Παίζουν: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis

Διάρκεια: 123'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2016

Rating: 2
Διανομή: TANWEER
Περισσότερα από CINEMA