MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε τον Σεπτέμβριο

Λίγο πριν τη λήξη της καλοκαιρινής σαιζόν, ξεχωρίζουμε 6 παραστάσεις που είδαμε στην Επίδαυρο και έχετε την ευκαιρία να δείτε το Σεπτέμβριο στα θέατρα της Αττικής.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

“Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη
Η πρώτη σκηνοθετική πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού σε κείμενο του Αριστοφάνη, είναι μια παράσταση που συζητήθηκε ιδιαίτερα μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο και για πολλούς αποτελεί τομή στην ανάγνωση του αριστοφανικού έργου. Πατώντας στην μετάφραση του Δημητρη Δημητριάδη και έχοντας έναν ζηλευτό 15μελή γυναικείο Χορό πρωταγωνιστριών, με κορυφαία τη Λένα Κιτσοπούλου, ο σκηνοθέτης έπλασε μια «Λυσιστράτη» διαφορετική, ποιητική, απαλαγμένη από τα λεκτικά και αισθητικά κλισέ που συνοδεύουν τις αρχαίες τραγωδίες, αποδίδοντας φόρο τιμής στο γυναικείο σώμα. 
Διαβάστε κριτική για την παράσταση
Πού θα τη δείτε; 
4 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου
12 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο
16 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων
19 Σεπτεμβρίου, Ηλιούπολη, Θέατρο Αλσους «Δημήτρης Κιντής»
21 Σεπτεμβρίου, Νέα Σμύρνη, Θέατρο Αλσους
24 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

“Όρνιθες” του Αριστοφάνη

Μετά τα δύο θριαμβευτικά sold-out στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος παρουσιάζεται για 5 βραδιές στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Με ένα επιτελείο εξαιρετικών συνεργατών, ο Καραθάνος δημιούργησε ένα ονειρικό σύμπαν γεμάτο λυρισμό, χιούμορ, συναίσθημα αλλά και πολλούς συμβολισμούς που μάγεψαν πολλούς, αλλά και “ξένισαν” κάποιους από τους 20.000 θεατές που είδα την παράσταση στην Επίδαυρο. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η νέα ανάγνωση του Αριστοφάνη δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.
Διαβάστε κριτική για την παράσταση
Πού θα τη δείτε; 17-23 Σεπτεμβρίου στη Στεγη του Ιδρύματος Ωνάση

«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή

Η σημαντική φετινή συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το φημισμένο θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας απέδωσε καρπούς. Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο πολυβραβευμένος Ρίμας Τούμινας με έλληνες και ρώσους ηθοποιούς, ήταν από τις από τις καλύτερες θεατρικές στιγμές του καλοκαιριού. 
Διαβάστε κριτική για την παράσταση
Πού θα τη δείτε; 22 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

“Ορέστεια” του Αισχύλου
ORESTIA 10
Ο Γιάννης Χουβαρδάς δε δίστασε ν’ αναμετρηθεί με την αιματοβαμμένη τριλογία του Αισχύλου (αποτελείται από τις τραγωδίες Αγαμέμνονα, Χοηφόροι, Ευμενίδες) και να τη μεταφέρει στην πλέον πολύπαθη περίοδο της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και την μετεμφυλιακή Ελλάδα. Με “όπλα” του την καίρια μετάφραση του Δημήτρη Δημιτριάδη και τις καλοδουλεμένες ερμηνείες των πρωταγωνιστών του, έστησε μια εκκεντρική όσο και θαρραλέα παράσταση που κέρδισε τις εντυπώσεις.
Διαβάστε κριτική για την παράσταση

Που θα τη δείτε; 7 Σεπτεμβρίου Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

“Επτά επί Θήβας” του Αισχύλου
PHOTO EPTA EPI THIVAS5
Η φετινή πρόταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τη σκηνοθετική σφραγίδα του λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις και την σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, κέρδισε το κοινό σε όλους τους σταθμούς της πειροδείας της. Τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές -Ετεοκλή και Πολυνείκη- ερμηνεύουν οι Γιάννη Στάνκογλου και Χρήστος Στυλιανού.
Που θα τη δείτε;
2 Σεπτεμβρίου – Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας
5 Σεπτεμβρίου- Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
7 Σεπτεμβρίου- Νίκαια, Κατράκειο Θέατρο
9 Σεπτεμβρίου – Νέα Σμύρνη, Άλσος Νέας Σμύρνης
12 Σεπτεμβρίου- Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

“Αντιγόνη” του Σοφοκλή
Antigone Livathinos
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός βασίστηκε στις πολύ καλές ερμηνείες των έμπειρων πρωταγωνιστών του (Μπέτυ Αρβανίτη, Δημήτρης Λιγνάδης, Περικλής Μουστάκης) και παρουσίασε μια άρτια παράσταση που μας επέτρεψε να απολαύσουμε το κείμενο του Αισχύλου στην υπέροχη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη. 
Διαβάστε κριτική για την παράσταση
Πού θα τη δείτε;
25 Αυγούστου, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
29, 30 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
2 Σεπτεμβρίου, Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας
10 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b