MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πήγαμε στο live του Sivert Hoyem

Με το μικρόφωνο στραμμένο στο κοινό της Αθήνας που κατά εκατοντάδες γέμιζε ασφυκτικά για δεύτερη βραδιά το Πειραιώς Academy, ο Sivert Hoyem στεκόταν για ώρα χαμογελαστός και ψύχραιμος, παρατηρώντας το• παρατηρώντας μας. «Παιδιά, ήσασταν καταπληκτικοί» έλεγε ξανά και ξανά, ενθουσιώδης για την αποδοχή που είχε το πληθωρικό, δίωρο live του.

author-image Στέλλα Χαραμή

Ανανεώνοντας το ραντεβού του με την «καλύτερη πόλη του κόσμου» – έτσι αποκάλεσε την Αθήνα για να χαθεί η φωνή του μέσα στις επευφημίες – «πολύ σύντομα» (οι πληροφορίες λένε πως έρχεται το Σεπτέμβριο για να τραγουδήσει στο Ηρώδειο), εκσφενδόνισε την πένα της κιθάρας του στον αέρα της αρένας και χάθηκε στα παρασκήνια. Είχε δώσει ένα ακόμα υπέροχο live, το τέταρτο στην ελληνική επικράτεια τις τελευταίες μέρες, μπαίνοντας, με όλες τις τιμές, στη short list των επίσημων αγαπημένων solo καλλιτεχνών του ελληνικού κοινού.

Πάντα η ίδια αίσθηση. Πάντα η ίδια μεθυστική, βαθιά φωνή που πλέει από τα νορβηγικά νερά μέσα σε τρυφερές, μελαγχολικές μπαλάντες.

Χθες το βράδυ, τίμησε το «Lioness», το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του, ανοίγοντας τη συναυλία με το ομώνυμο κομμάτι για να κερδίσει ωστόσο τα πρώτα ζεστά χειροκροτήματα στο «What’s on your mind», μια από τις τελευταίες επιτυχίες των Madrugada. Εννοείται πως θα τιμούσε την μπάντα του και σε άλλες εμβληματικές στιγμές της, στο «Honey bee», στο πάντα καθηλωτικό «Majesty» μα και στο «Electric» που θα ένωνε όλο το Πειραιώς Academy σ’ ένα ρυθμικό χειροκρότημα.

silvert hoyem 2

Ο Hoyem είναι τώρα στην αρχή του encore του, ατσαλάκωτος στο μαύρο κοστούμι του, περπατάει χωρίς δισταγμό μέσα στους θαυμαστές του, σφίγγει τα χέρια τους, γίνεται υλικό για τα video που θ’ ανέβουν λίγες ώρες αργότερα στο κανάλι του YouTube. Απορεί για την ενέργεια τους, παρά το ότι ακολουθεί μια εργάσιμη μέρα.

Και συνεχίζει. Ξεσηκώνει στο «Into the sea», συστήνει το σκοτεινό κι απελπισμένο «Gorlitzer Park» (απόκτημα του «Lioness» κι αυτό όπως και το βελούδινο «Sleepwalking man» που παίζει ασταμάτητα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς), κάνει δικό του το «Born to die» της Λάνα Ντελ Ρέι – αυθόρμητα, επειδή, όπως λέει, είχε νωρίτερα παρατηρήσει πως η αφίσα της φιγουράρει στην είσοδο του Academy. Αποθεώνεται στο «Give it a whirl» και στο «Moon landing».

Η μαγική, η σπάνια φωνή του έχει ηχογραφηθεί σαν ανάμνηση στ’ αυτιά μας. Και σ’ αυτό το live. Κι έχει γίνει ένα, πρώτης τάξεως, μέσο για το νεότευκτο Πειραιώς Academy να κάνει τις συστάσεις του στο rock κοινό της πόλης.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b