MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

2Place: spotlight σε μια νέα δημιουργική ομάδα

Δύο νέοι δημιουργοί ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και συναντιώνται στη σκηνή του θεάτρου ΟLVIO υπογράφοντας τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης “Άκουσε τα Κύματα” της Σοφίας Ιόλης Μπούντα σε σκηνοθεσία του Πάνου Ηλιακόπουλου.

Monopoli Team

Τα δύο πρόσωπα αυτής της συνεργασίας, ο Νίκος Καζής και ο Κωνσταντίνος Κασιδιάρης που αποτελούν τη δημιουργικό δίδυμο “2Place“, μάς εξηγούν πάνω σε ποιο άξονα δούλεψαν για να καταθέσουν την σκηνογραφική και ενδυματολογική πρότασή τους για αυτή την παράσταση.

Τι είναι, άραγε, αυτή η σκηνογραφική κατάσταση που διαμορφώσαμε; Το φως που έδωσε ζωή και η μουσική ανάσα. Η διασταύρωση αρχιτεκτονικής και τέχνης σε ένα παιχνίδι για τη δημιουργία θεατρικού συμβολισμού και νοήματος που μετατρέπει το νάιλον σε μη νάιλον, σε ένα τοπίο ψυχής μ’ ανταριασμένα κύματα της θάλασσας-μήτρας που θέλουμε να μας ρουφήξει κι άλλες φορές μιας θάλασσας μακρινής που ούτε μια σταγόνα της δε θέλουμε να βρέξει το είναι μας.

Καρδιές βαριές σα κόκκινες κρεμάστρες αιωρούνται πάνω από το δρόμο της περιπλάνησής μας στη ζωή και στη βαλίτσα της σκηνογραφικής δράσης στοιβαχτήκανε όλα μας τα όνειρα. Ο τοίχος εμποδίζει την υπαρξιακή διαδρομή, στέκεται απέναντι είτε βράχος είτε χαρτί. Και είναι το κόκκινο καλώδιο απάνω στα άρβυλα μια υπαινικτική υπόμνηση των κατασκευασμένων ειδήσεων που διαμορφώνουν συνειδήσεις οδηγώντας τους λαούς σε πολέμους. Άυλες πόρνες φορούν τις κόκκινες γόβες, πόρνες-αγίες μαστουρωμένες από την προστυχιά της μοίρας. Τα ζωγραφισμένα παπούτσια περπατούν την παιδική ηλικία. Και όλοι μαζί περπατούμε προς το κοινό για να φανερώσουμε ένα οργανικό συναίσθημα που μας συνέδεσε και που οφείλουμε σήμερα το βράδυ να το καταθέσουμε στο σανίδι.”

akouse-ta-kymata

Η παράσταση “Άκουσε τα Κυματα” παραουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 στο θέατρο Olvio

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b