MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Robbie, τι συναυλία κι αυτή…

Το καλύτερο live από pop artist που έχουμε δει ποτέ στην Αθήνα (και που, ευτυχώς, υποσχέθηκε ότι θα επαναλάβει).

author-image Στέλλα Χαραμή

Η στιγμή που πολύχρωμα χαρτάκια πετούν στον αέρα, στη Μαλακάσα βασιλεύει μια περίεργη ησυχία και ο Robbie Williams σου κάνει ένα έξτρα δώρο• acapella στιχάκια από το «My way». Είναι η στιγμή που τα έχεις λίγο χαμένα. Για πολλή ώρα ακόμα θα βρίσκεσαι στην άχλη της απόλυτης ευφορίας, της γλυκιάς ποπ παραζάλης και θα μιλάς συνεχώς γι’ αυτό το disco συναίσθημα. Σαν να προσπαθείς να συναντήσεις μέσα στα λόγια των άλλων εκείνο που δεν περίμενες ότι θα παραδεχόσουν στον εαυτό σου: Τι συναυλία κι αυτή!

Ναι, το ομολογείς. Δεν είχες μεγάλες προσδοκίες από την συναυλία του Robbie. Όμως, δύο ώρες μετά, αυτό το γλυκομούρικο Αγγλάκι (που σου συστήθηκε όταν πήγαινες Γυμνάσιο) έχει σαρώσει την σκηνή – με κάθε τρόπο – και μαζί τις αμφιβολίες σου για τα gigs ενός ποπ σταρ. Γιατί αυτός ο τύπος είναι σίγουρα σταρ, μπιγκ φάκινγκ σταρ.

Robbie larg

Όρθιος ο ενθουσιασμός σου σαν τη mohican κόμη στο κεφάλι του Williams. Στο μυαλό σου παίζει ακόμα το «Let me entertain you» – στις πατούσες σου επίσης.

Μ’ αυτό άνοιξε τη συναυλία, μ’ αυτό τον παλμό σε χόρεψε ως το φινάλε. Έδωσε ένα best of concert, τα καλύτερα τραγούδια του σε καρδιογράφημα• το χορευτικό «Rock Dj» και «στο καπάκι» το μελωδικό «Come undone». To μελαγχολικό «Me and my monkey» και μετά το «Road to Mandalay». Το εκπληκτικό swing cover του «Minnie the moocher» και πιο πριν το «Supreme». Απέδωσε φόρο τιμής σε όλες του τις μουσικές αναφορές, από τους Queen και τους U2 στους Led Zeppelin και τον Sinatra. Σε έκανε να φαντάζεται ότι το κλασικό ριφ του «Whole lotta love» δένει περίφημα με ένα pop hit σαν το «Kids». Αποθέωσε το «Bohemian Rapsody». Έγινε ένα υβρίδιο ανάμεσα σε ποπ και ροκ σταρ. Πήρε την κιθάρα του κι έφερε τον πατέρα του Πιτ στην σκηνή για το ντουέτο του «Better man».

robbie11

Ντύθηκε σαν matador, με Σκωτσέζικη φούστα και με φράκο μπάτλερ, μα όλα του ταίριαζαν γάντι. Σκάρωσε στιχάκια για την Ελλάδα. «Greece, Greece, Greece» τραγουδούσε γρατζουνίζοντας την κιθάρα του. Φόρεσε καπέλα των φαν του, πήρε για λάφυρα τα μπλουζάκια τους. Δήλωσε το θαυμασμό του για τις ωραίες Αθηναίες που κέρδισαν το βλέμμα του καθώς τις παρατηρούσε από το παράθυρο του μίνι βαν που τον μετέφερε στο Terra Vibe. Ανέβασε μια τέτοια στη σκηνή, αν και ούτε το όνομα της δεν μπορούσε να προφέρει σωστά. Δήλωσε αλληλέγγυος με τους διαδηλωτές του Συντάγματος. Αλληλέγγυος με την Ελλάδα – «I am with you» είπε κι εσύ το πήρες προσωπικά. Απολογήθηκε δυο και τρεις φορές γιατί δεν είχε εμφανιστεί ποτέ μέχρι τώρα στην χώρα σου. Θα επανορθώσει, υποσχέθηκε, δίνοντας ραντεβού σε 18 μήνες – και πάλι στην Αθήνα. Το έριξες ξανά στους πανηγυρισμούς και τα χειροκροτήματα.

Απολογήθηκε για τις εξαρτήσεις του, «μπαινόβγαινα κάθε τόσο σε προγράμματα απεξάρτησης και γι’ αυτό έχανα τα live μου» έλεγε βαθιά αυτοσαρκαζόμενος.

Απολογήθηκε για τις εξαρτήσεις του, «μπαινόβγαινα κάθε τόσο σε προγράμματα απεξάρτησης και γι’ αυτό έχανα τα live μου» έλεγε βαθιά αυτοσαρκαζόμενος. Έκανε γκριμάτσες, έσπαγε πλάκα με το παραμικρό, με τους στίχους των τραγουδιών του που θεωρούσε ότι θα αγνοούσες. «Χριστέ μου! Μα γιατί δεν είχαμε ξανάρθει εδώ; Αυτοί οι καριόληδες τα ξέρουν όλα». Και πιο πολύ έσπαγε πλάκα με τον εαυτό του, απολαυστικά αυτοσαρκαστικός, αληθινός comedian.

«Χριστέ μου! Μα γιατί δεν είχαμε ξανάρθει εδώ; Αυτοί οι καριόληδες τα ξέρουν όλα».

«Είμαι ο Robbie Williams, ήμουν μέλος σε boy band, έφυγα από εκεί, άρχισα τα ναρκωτικά, μετά τα έκοψα, πάχυνα, ξανάρχισα τα ναρκωτικά, έκανα αποτοξίνωση, έγινα πάλι χοντρός και να ‘μαι». Εξομολογήθηκε ότι έχει κόψει τις καταχρήσεις – «εκτός αν η μαριχουάνα θεωρείται ναρκωτικό!» έλεγε χαμογελώντας. (Εύχεσαι να μην είναι η μαριχουάνα υπεύθυνη για την υπόσχεση του να επιστρέψει στην Αθήνα). Αλλά και πάλι, υποκλίθηκε τόσες φορές μπροστά σου, με εκείνο το οπαδικού τύπου προσκύνημα που δεν σου άφηνε αμφιβολία να πιστέψεις πως και ο entertainer διασκέδασε εξίσου. Λίγη ώρα αργότερα σε επιβεβαίωνε με ένα tweet «Ελλάδα – τι εμπειρία. Αξέχαστη. Ήσασταν καταπληκτικοί».

Και μετά, στο αυτοκίνητο να ψάχνεις εμμονικά το σταθμό που θα παίζει τραγούδια του Robbie για να ξανακουρδίσεις την χαρά σου.

Photo-galery: Νάσος Πέππας

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b