MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
31
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

  Δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων: αναλυτικά το πρόγραμμα

  Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ανταποκρινόμενος στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες των πολιτών, υλοποιεί περισσότερες από 150 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας.

  author-image Μαρία Γεωργιλάκη

  Οι βασικοί άξονες του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015» είναι τα Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τα προγράμματα «Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη», «Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης», «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», «Θέατρο Σκιών στις γειτονιές της Αθήνας», το 7ο Athens School Festival, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και το 5th Athens Open Air Film Festival.

  theatro kolonou

  Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
  Μία νέα πολιτιστική διάσταση αποκτά φέτος το καλοκαίρι το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Aπό 14 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου η πηγή πολιτισμού της 4ης δημοτικής κοινότητας υποδέχεται τους Αθηναίους για να απολαύσουν μοναδικές βραδιές με αφιέρωμα σε μεγάλους δημιουργούς, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, κινηματογραφικές προβολές και Θέατρο Σκιών.
  Στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Ζαννή, Μιχάλης Δημητριάδης, Σαββέρια Μαργιολά και Θάνος Τζάνης, που θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, καθώς και οι Κώστας Βουτσάς, Τάκης Σούκας, Λένα Αλκαίου και Ορφέας Περίδης.

  Τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν μία δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ. Συνεργάζονται με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον πιανίστα Γιώργο Δούση, το ντράμερ, τρομπετίστα και συνθέτη Ralph Peterson, και άλλους.
  Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 21.00

  muronas stratis

  Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
  Η καλοκαιρινή ψυχαγωγία των Αθηναίων συνδυάζεται και φέτος με ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του πολιτισμικού προφίλ της πόλης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο προαύλιο του οποίου σε συνεργασία με το Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ από 16 έως 30 Ιουλίου, με συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές.
  Αγαπημένοι καλλιτέχνες θα διασκεδάσουν το κοινό, με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα να ανοίγουν το Φεστιβάλ και το Νίκο Πορτοκάλογλου στη λήξη της διοργάνωσης, ενώ τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού συμπράττουν με διακεκριμένους καλλιτέχνες και υπόσχονται στο κοινό ξεχωριστές μουσικές θεματικές βραδιές.
  Οι λάτρεις της τέχνης του θεάτρου, του χορού, αλλά και του κινηματογράφου είναι επίσης καλεσμένοι να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
  Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 21.00

  Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης
  O Οργανισμός γνωρίζοντας όσο κανένας άλλος τις γειτονιές της πόλης, συνεχίζει να προσφέρει απολαυστικές μουσικές εμπειρίες στους κατοίκους της Αθήνας, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά τους.
  Με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, η Φιλαρμονική, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης με ρυθμούς και μελωδίες και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να ανακαλύψουν μια διαφορετική διάσταση της Αθήνας.
  Πλατείες, πεζόδρομοι, ανοιχτά θέατρα και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες θα μεταμορφώνονται έως τον Σεπτέμβριο σε μουσικές σκηνές, προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους περαστικούς σε αυθόρμητες μουσικές γιορτές.

  big band

  Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη
  Ο Οργανισμός επιδιώκοντας να χαρίσει μία νέα μουσική πνοή στην πόλη δημιουργεί ένα «νοητό τρίγωνο», Πεζόδρομος Βουκουρεστίου – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, που θα αποτελέσουν κεντρικά σημεία συνάντησης της Big Band, της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
  Τα νέα μουσικά σημεία της πόλης μετατρέπονται σε μία εναλλακτική σκηνή ενός νέου κύκλου συναυλιών, που θα διαρκέσουν έως το Σεπτέμβριο, και σε συνδυασμό με τις μουσικές διαδρομές στις γειτονιές, ο Οργανισμός ενισχύει την καθημερινή καλοκαιρινή ψυχαγωγία των Αθηναίων με πρωταγωνιστές τα Μουσικά του Σύνολα.

  Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη
  Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο νέος κύκλος εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός κάθε Δευτέρα, από 22 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου.
  Ο Λόφος του Στρέφη αποκτά ένα νέο πολιτιστικό προφίλ, καθώς γίνεται για πρώτη φορά χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξή του, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής και των ανθρώπων της.

  karagkiozis

  Θέατρο Σκιών στις γειτονιές της Αθήνας
  Η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου συνδυάζεται με το χιούμορ και το γέλιο που προσφέρει η πιο κλασική φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, στις παραστάσεις «Ο καραγκιόζης κατακτά την Αθήνα» από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου, που παρουσιάζει ο Οργανισμός στις πλατείες και τις γειτονιές της πόλης έως το Σεπτέμβριο.
  Ο αγαπημένος μας ήρωας και το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημος θα περιπλανηθούν σε ολόκληρη την πόλη, που θα πλημμυρίσει από τα χαμόγελα και τα γέλια μικρών και «μεγάλων» παιδιών.

  Athens School Festival
  Με καλοκαιρινή διάθεση, θετική ενέργεια και δυνατές μουσικές οι μαθητές της Αθήνας ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και καλούν το κοινό να διασκεδάσει, εκπλήσσοντάς το με τις μουσικές τους ικανότητες σε δύο συναυλίες στο 7ο Athens School Festival του Οργανισμού την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.

  akropoli mousiki

  Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
  Let the music play! Ο Οργανισμός γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με ένα διήμερο μουσικών εκδηλώσεων, στο οποίο η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, η Χορωδία, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα παρασύρουν το κοινό σε μελωδικούς ρυθμούς στο προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου και στο Λόφο του Φιλοπάππου στις 21 Ιουνίου.

  5th Athens Open Air Film Festival
  Το Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας) πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, με πάνω από 20 επιλεγμένες προβολές στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, δίνοντας στην πόλη από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο την κινηματογραφική λάμψη που της αξίζει.

  Για πρώτη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παίρνει ρόλο συνδιοργανωτή της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής της πόλης, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.

  Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

  Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5284800 και στο www.opanda.gr

  Περισσότερα από Art & Culture
  Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Ψηφιακές «βόλτες» & δραστηριότητες, για όσο #μένουμε_σπίτι
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast