MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5+1 στέκια για βιβλιοφάγους…

Μία άνετη πολυθρόνα σ΄ένα φιλόξενο χώρο με διακριτική μουσική, ησυχία και μια κούπα αχνιστού καφέ, είναι όλα όσα χρειάζονται όσοι απολαμβάνουν τη μοναξιά τους ανάμεσα σε βιβλία. Το κατάλληλο περιβάλλον για όσους αγαπούν να πίνουν το καφέ τους σε λογοτενικούς κόσμους είναι το παν. Αν λοιπόν είστε από εκείνους που ψάχνουν απεγνωσμένα μέρη φτιαγμένα με μεράκι ζεστασία και φιλικό προσωπικό για να στεγάσετε την όρεξη σας για ανάγνωση, ρίξτε μια ματιά στα στέκια που ακολουθούν.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στοά του Βιβλίου
Πεσματζόγλου 5 & Σταδίου

Ιδρύθηκε το 1996 από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Η Στοά του βιβλίου αποτελεί δημόσιο πέρασμα στο εσωτερικό ενός οικοδομικού τετραγώνου του 19ου αιώνα. Μέσα στο οικοδόμημα μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία, σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης ηρεμίας. Επιλέξτε να πιείτε τον καφέ σας στο Polis Art Cafe, στην πιο όμορφη ταράτσα του κέντρου. 

Poems and Crimes
Πλ. Αγίας Ειρήνης 17, τηλ. 210 3228839

Το κτίσμα που στεγάζει τις εκδόσεις Γαβριηλίδη χρονολογείται από το 1850, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Ένας ιδιαίτερος πολιτιστικός πολυχώρος που λειτουργεί ως βιβλιοπωλείο, τυπογραφείο, καφέ και χώρο εκδηλώσεων. Είτε φέρνοντας το δικό σας βιβλίο είτε διαλέγοντας από την ευρεία γκάμα αστυνομικής λογοτεχνίας που εξειδικεύεται ο εκδοτικός οίκος, το μόνο βέβαιο είναι πως το περιβάλλον στεγάζει όσους αγαπούν την ησυχία και την ανάγνωση με τη συνοδεία καφέ.

Άγκυρα

Σόλωνος 124 & Εμμανουήλ Μπενάκη, τηλ. 210 3837066

Το διατηρητέο νεοκλασικό της Σόλωνος, «σπίτι» της οικογένειας Παπαδημητρίου, αγαπά την ανάγνωση. Διαθέτει γωνίες ηρεμίας έτοιμες να φιλοξενήσουν βιβλιοφιλικούς θαμώνες που “ψάχνονται” για χαλάρωση στο παλλόμενο κέντρο της πόλης. Καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ελληνικό καφέ, παραδοσιακά ψημένο στη χόβολη, με εξαιρετικές επιλογές γλυκών του κουταλιού, ποικιλίες τσαγιού και φρέσκους χυμούς.

Ιανός
Σταδίου 24, Αθήνα, 210 3217917

Το φιλόξενο πατάρι του καταστήματος αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν να… παρατηρούν. Στέκι που φιλοξενεί διαφορετικά βλέμματα ετερόκλητων θαμώνων, ο καθένας με το βιβλίο ή τις σημειώσεις τους, πίνοντας τον καφέ τους στεγάζει στον Ιανό τις προσωπικές του στιγμές απομόνωσης.

Etage Litteraire, Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57, τηλ. 215 5508834

Χώρος αφιερωμένος στα βιβλία. Εμπνευσμένος από τα παρισινά καφέ και από λογοτεχνικούς απόκοσμους, εδώ θα βρείτε χώρους μελέτης, βιβλιοθήκες γεμάτες κλασσικές και νέες έντυπες κυκλοφορίες, καλό καφέ, όλα μέσα σ’ ένα χώρο εναρμονισμένο με τις τέχνες, ατμοσφαιρικό και “σιωπηλό”, που σφύζει καλλιτεχνική δημιουργία.

Floral
Θεμιστοκλέους 80, τηλ: 210 3800070
floral600 104699 S5N1Q6
Στο ιστορικό καφέ της πλατείας των Εξαρχείων, θα μπορέσετε να στεγάσετε τις αναγνωστικές σας ανησυχίες στις πολλές και διαφορετικές γωνίες που διαθέτει ο χώρος. Διαμορφωμένος σε τρία επίπεδα: μια μεγάλη ψηλοτάβανη αίθουσα για καφέ και ποτό, σκαλοπάτια με μεγάλες, άνετες μαξιλάρες για πιο free καταστάσεις, και ένα mini καθιστικό στο βάθος του καταστήματος δίπλα από το βιβλιοπωλείο που λειτουργεί εντός, αποτελεί διαχρονική αξία των απανταχού βιβλιοφάγων.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b