MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H πολυτάλαντη Νίκη Παπαθεοχάρη

Ποιήτρια, στιχουργός και εικαστικός, η Νίκη Παπαθεοχάρη είναι μια δραστήρια και αεικίνητη δημιουργός που εκφράζεται μέσα από πολλές μορφές της Τέχνης.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Όσοι είδατε την παράσταση «Ηρακλής, οι 12 άθλοι» που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο θέατρο Πάνθεον, σίγουρα προσέξατε τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Σάκης Ρουβάς, τους στίχους των οποίων υπογράφει η Νίκη Παπαθεοχάρη. Εκτός όμως από τα κομμάτια του Ηρακλή, υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος με δικά της τραγούδια που περιλαμβάνονται σε δίσκους γνωστών ερμηνευτών. 

«Από ανάγκη να «συγκατοικώ» με όλους ξεκίνησα να γράφω τραγούδια. Είναι αναμφισβήτητο, πως πολύ πιο εύκολα ανοίγει κάποιος το ραδιόφωνο του από το να αναζητά τα έργα μιας gallery ή ενός μουσείου. Είναι αξιωματική η διαφορά επικοινωνίας μέσα από ένα τραγούδι», σημειώνει η ίδια.

Πριν ακόμα ασχοληθεί με τη συγγραφή στίχων, κυκλοφόρησε διάφορες ποιητικές συλλογές: Το 2002 εξέδωσε το «L’ Οedipe de Seneque», το 2007 το «Les animaux et leurs homes», to 2009 τις «Bακχικές διαστάσεις», το 2011 τις «Ψηφίδες» και τις «Ελληνικές θαλασσινές διαστάσεις» το 2014. «Μέσα από τα ποιήματά μου ατενίζω το σκληρό πρόσωπο της αλήθειας, της ύπαρξης».

Πολύπλευρο ταλέντο η Νίκη Παπαθεοχάρη πέραν της ποιητικής και στιχουργικής της ιδιότητας, είναι και εικαστικός. Η ίδια έχει παρουσιάσει πολλές φορές τις συλλογές της, ένα είδος συνθετικής γλυπτικής ζωγραφικής, είναι έργα πρωτογενή, με υλικά από τους βυθούς της θάλασσας.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b