MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι διάθεση έχεις σήμερα; Υπάρχει σίγουρα ένα τσάι που της ταιριάζει.

Δεν ξυπνάμε κάθε μέρα με την ίδια διάθεση, ούτε είναι απαραίτητο η μέρα μας να κυλήσει όλη με τη διάθεση που ξεκίνησε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως, όπως κι αν νιώθετε, ανά πάσα στιγμή, υπάρχει ένα τσάι που μπορεί να ταιριάζει με τη διάθεσή σας!

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Υπάρχουν μόνο 4 είδη τσαγιού στον κόσμο – μαύρο, πράσινο, λευκό και oolong – που παράγονται αποκλειστικά από το φυτό Camellia sinensis. Αυτά, κατά την επεξεργασία τους, αναμειγνύονται κι αρωματίζονται με χίλιους τρόπους, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων που βρίσκουμε πλέον στην αγορά.

Αν λοιπόν ξυπνήσατε με χαρά, και νιώθετε «ανεβασμένοι» κι έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα πάντα, θα ήταν λογικό να επιλέξετε για το πρωινό σας, ένα κλασικό μαύρο τσάι Κεϋλάνης, όπως ας πούμε το Μαύρο Premium της Dilmah, που πίνεται ευχάριστα σκέτο, με λεμόνι ή με γάλα, και σας δίνει μια μικρή ώθηση για να βγείτε από το σπίτι και να αδράξετε τη μέρα. Υπενθυμίζουμε ότι το μαύρο τσάι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφεϊνη, άρα είναι προτιμότερο για το πρωινό ρόφημα.

Dilmah-Selection-Range-Shot-003
Αν πάλι ο βροχερός καιρός έχει συννεφιάσει και τη διάθεσή σας, προτιμήστε το μυστηριώδες Earl Grey, με νότες περγαμόντου. To περγαμόντο είναι γνωστό στην αρωματοθεραπεία ως αγχολυτικό και αντικαταθλιπτικό, οπότε ένα αρωματικό φλυτζάνι θα διαπεράσει τη μουντάδα της ημέρας και θα χρωματίσει τη διάθεσή σας!

10978525 772442122832383 3757974436234031240 n

Υπάρχουν μέρες που χαρακτηρίζονται από ανία, από την αίσθηση ότι τίποτα στη ζωή μας δεν αλλάζει. Δείτε τα πράγματα αλλιώς, φτιάχνοντας μια κούπα τσάι με άρωμα εξωτικό που θα σας ταξιδέψει μακριά, όπως ένα πράσινο Pure Green Jasmin, ένα μαύρο Blueberry & Vanilla, ή ένα Passion Fruit, Pomegranate & Honeysuckle. Το όνομά τους και μόνο, σας βοηθά να ξεφύγετε!

Αν ωστόσο νιώθετε πως η καθημερινότητα σας πέφτει βαριά στο… στομάχι, είναι η ώρα να καταφύγετε σε τσάι που περιέχει μέντα, δηλαδή κάτι σαν το πράσινο Moroccan Mint ή το αφέψημα από φύλλα μέντας της Dilmah. H μέντα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων κατά της δυσπεψίας και της ναυτίας…

Tesch dilmah 2

Είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων στο τσάι, που σίγουρα υπάρχει ένα για κάθε στιγμή της ημέρας. Θυμηθείτε ότι το τσάι, είτε μαύρο είτε πράσινο, είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών, ενώ το πράσινο τσάι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κατεχίνες που φέρονται να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b