MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας μήνας χωρίς πορτοφόλι: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

Mε αποκριάτικη διάθεση ο Φεβρουάριος εκτός από πάρτι, χορό και μεταμφιέσεις μας προτείνει να βγούμε στους δρόμους, να επισκεφτούμε εκθέσεις και μουσεία, να δούμε θεατρικές παραστάσεις, να ακούσουμε παραμύθια και να γυμνάσουμε μυαλό και σώμα με yoga. Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ενδιαφέρουσες και κυρίως δωρεάν προτάσεις ψυχαγωγίας! Για διαλέξτε από τον μηνιαίο αθηναϊκό οδηγό κεφιού και διασκέδασης, αν είστε από εκείνους που ξέρουν να περνούν καλά χωρίς δεκάρα. Καλό μας μήνα!

Καλό μας μήνα :)
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας  
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και το νέο χρόνο, από την Κυριακή 1 Φεβρουάριου. Πρόκειται για το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Αποκριές στην Αθήνα!
Πολύ κέφι, δημιουργική έκφραση, δυνατό χρώμα και περίσσευμα φαντασίας είναι κάθε χρονιά η κινητήριος δύναμη στο παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων για τη Αποκριά, αντίδοτο στη δύσκολη καθημερινότητά μας. Ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στους παραδοσιακούς αποκριάτικους προορισμούς, όσο και στις γειτονιές. Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας. Όλο το Φεβρουάριο η πόλη θα γεμίσει ρυθμό και χρώμα για μικρούς και μεγάλους, με μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εμψυχωτές, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ και παρελάσεις καρναβαλιστών.

Σκυταλοδρομία Παραμυθιού από τον Δήμο Αθηναίων!Σκυταλοδρομία Παραμυθιού από τον Δήμο Αθηναίων!
Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθάδων αποτελεί η «Σκυταλοδρομία παραμυθιού», μία σειρά προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», στα Πολιτιστικά του Κέντρα της πόλης για όλο το Φεβρουάριο, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Τα Σάββατα πάμε Βιβλιοθήκη!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας και τους κάνει συμμέτοχους στην πολιτιστική δράση. Κάθε Σάββατο έως το Μάρτιο του 2015, με παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, μουσικές αφηγήσεις και ποικιλία εργαστηρίων μουσικής, επιστημών, κούκλας, οικολογίας, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

Γιορτάστε με Χαρταετούς στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!Γιορτάστε με Χαρταετούς στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης!
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης καλεί όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν τους δικούς τους μοναδικούς χαρταετούς, να δημιουργήσουν παραμύθια, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών, να συνομιλήσουν με την Ινδία, να αυτοσχεδιάσουν, να συνεργαστούν με το “Atelier Σπύρου Βασιλείου”, να πετάξουν χαρταετό στον λόφο Φιλοπάππου και να γευθούν τα Κούλουμα στο σπίτι του γνωστού Έλληνα ζωγράφου! Όλα αυτά ξεκινούν από την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και λαμβάνουν τέλος την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, με τον εορτασμό της Καθαρά Δευτέρας.

Insomnia στο metamatic:taf
Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, το metamatic:taf φιλοξενεί την έκθεση Αϋπνία σε επιμέλεια των Αλέξανδρου και Χρήστου Μπουρελιά (boubrothers). Πρόκειται για μια οργανική σκηνογραφική εγκατάσταση, μια απεικόνιση διαδοχικών σωματικών «εμμονών» της νεκρής ή εκδιωγμένης φύσης που εξ ορισμού δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε κατάσταση αποδεκτής ηρεμίας. Οι συμμετέχοντες δημιουργοί από τον χώρο των εικαστικών και παραστατικών τεχνών εκφράζουν χρησιμοποιώντας ποικίλα δημιουργικά μέσα, τον «μη ύπνο» κατά την διάρκεια του οποίου το «ρεαλιστικό ή μη ρεαλιστικό» χρίζει διαφορετικής προσοχής και ερμηνεύει την εγρήγορση υπερτροφική πλέον, όπως διαταράσσει την όποια γαλήνη υποσχόταν ο ύπνος.

Passport project στο Zp87 με ελεύθερη είσοδοPassport project στο Zp87
Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του, γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας, γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, από τον Κούρδο και τον Αφρικανό μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 21.30, στο Zp87 με ελεύθερη είσοδο.

Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια- έκθεση στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Φωτογραφική έκθεση για τον αντίκτυπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στους πολίτες με τίτλο “War & Peace in the Balkans-Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια” φιλοξενεί το Goethe-Institut Athen. Η έκθεση παρουσιάζει τα έργα πέντε φωτογράφων, οι οποίοι κατέγραψαν τον πόλεμο αυτόν και την καθημερινότητά του στα Βαλκάνια, την περίοδο 1914-1918. Οι φωτογραφίες τους δείχνουν ένα εν πολλοίς άγνωστο μέχρι σήμερα θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας- έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Social Yoga στο ΡομάντσοSocial Yoga στο Ρομάντσο με ελεύθερη είσοδο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί το Φεβρουάριο το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).





Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b