MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ιαπωνία, η μόνη χώρα του κόσμου όπου απαγορεύεται να ζουν οι Μουσουλμάνοι – ΜΥΘΟΣ!!!

Λίγο μετά τα φοβερά γεγονότα της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo, σε διάφορα ελληνικά σάιτ είδαμε ένα άρθρο που υποστηρίζει πως είναι η «Ιαπωνία, η μόνη χώρα του κόσμου όπου απαγορεύεται να ζουν οι Μουσουλμάνοι».

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ίσως η τρομοκρατική επίθεση, που οφείλεται σε ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες, να έκανε επίκαιρο αυτό το θέμα. Το πρόβλημα είναι πως οι ισχυρισμοί αυτοί για την Ιαπωνία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ιδού το κείμενο, που αναρτήθηκε σε διάφορα σάιτ:

“Υπάρχει μια και μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι μουσουλμάνοι είναι ουσιαστικά… επικηρυγμένοι καθώς μια σειρά μέτρων τους απαγορεύει ουσιαστικά όχι μόνο κάθε δραστηριότητα, αλλά ακόμη και την παραμονή τους στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Tα στοιχεία είναι καταλυτικά και αποδεικνύουν ουσιαστικά αυτό που υποστηρίζει ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τόκιο, Κομίκο Γιάκγι ότι «στην Ιαπωνία υπάρχει η αντίληψη πως το Ισλάμ είναι μια πολύ στενόμυαλη θρησκεία και θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτήν».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:
• Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που δεν δίνει ιθαγένεια στους μουσουλμάνους.
• Στην Ιαπωνία μόνιμη κατοικία δεν δίνεται σε μουσουλμάνους.
• Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση για τη διάδοση του Ισλάμ στην Ιαπωνία.
• Στα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική γλώσσα δεν διδάσκεται.
• Απαγορεύεται η εισαγωγή «Κορανίου» στη χώρα, στην αραβική γλώσσα.
• Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση, έχει δοθεί προσωρινή κατοικία μόνο σε 2 τυχερούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τον ιαπωνικό νόμο του ομόσπονδου κράτους στο οποίο βρίσκονται. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μιλούν Ιαπωνικά και να τελούν τις θρησκευτικές τελετές τους μόνο στα σπίτια τους.
• Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει έναν αμελητέο αριθμό πρεσβειών ισλαμικών χωρών.
• Οι Ιάπωνες δεν επηρεάζονται καθόλου από το Ισλάμ.
• Οι μόνοι Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Ιαπωνία είναι οι υπάλληλοι ξένων εταιρειών.
• Ακόμα και σήμερα, δεν χορηγούνται βίζες στους μουσουλμάνους γιατρούς, μηχανικούς ή σε στελέχη που αποστέλλονται από ξένες εταιρείες.
• Στην πλειονότητα των εταιρειών, αναφέρεται στους κανονισμούς τους, μόνο μη μουσουλμάνοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εργασία.
• Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι οι Μουσουλμάνοι είναι φονταμενταλιστές, ακόμα και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τους μουσουλμανικούς νόμους τους.
• Οι μουσουλμάνοι δεν τολμούν να σκεφτούν ότι μπορούν να νοικιάσουν σπίτι στην Ιαπωνία.
• Αν κάποιος καινούργιος έρθει σε μια γειτονιά και γνωρίζουν οι υπόλοιποι ότι ο καινούργιος είναι μουσουλμάνος τότε όλη η γειτονιά είναι σε συναγερμό.
• Κανείς δεν μπορεί να ιδρύσει μια μικρή ισλαμική οργάνωση ή «Madarsa» (το σωστό είναι Madrasa) στην Ιαπωνία.
• Δεν ισχύει καμία σαρία για προσωπικούς λόγους στην Ιαπωνία.
• Σε περίπτωση που ένας Ιάπωνας παντρευτεί μια γυναίκα μουσουλμάνα τότε θεωρείται για πάντα παρίας.”

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Με το που διάβασα το άρθρο, αμέσως αισθάνθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτό. Το πρώτο που κοίταξα ήταν τη Wikipedia, η οποία σε άρθρο για τις σχέσεις Ισλάμ και Ιαπωνίας έδινε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Μάλιστα, έλεγε πως το ιαπωνικό κράτος είναι ανεκτικό θρησκευτικά και ούτε καν εξετάζει το θρήσκευμα των πολιτών του.

«Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν κρατάει στατιστικά για τον αριθμό των μουσουλμάνων στην Ιαπωνία. Ούτε οι μετανάστες, ούτε οι γηγενείς Ιάπωνες ρωτούνται ποτέ για την θρησκεία τους από επίσημους κρατικούς οργανισμούς.» (Penn, Michael. “Islami in Japan”. Harvard Asia Quarterly.)
Δείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Japan

Όχι απλά λοιπόν δεν τους απορρίπτει λόγω θρησκείας, δεν τους ρωτάει καν αν είναι μουσουλμάνοι!

1Τokyo Camii 2009Τζαμί στο Τόκυο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, όπου- υποτίθεται- απαγορεύεται κάθε τι ισλαμικό!!!

Αμέσως μετά βρήκα ένα σάιτ, το truthorfiction, που ασχολήθηκε με το θέμα, καθώς το πρωτότυπο κείμενο δεν ήταν ελληνικό, αλλά στα αγγλικά. Το truthorfiction έκανε λόγο για ψευδή φήμη του internet, με μια εκτεταμένη επιχειρηματολογία, που αποδεικνύει ότι τίποτα από όσα λέει το παραπάνω άρθρο δεν είναι αλήθεια!
Δείτε: http://www.truthorfiction.com/rumors/j/Japan-Muslim.htm#.VLLA3yusW8A

Μεταφράζουμε:

«Αυτή η φήμη στο internet περιέχει ψευδείς ισχυρισμούς και γενικεύσεις για τη συμπεριφορά των Ιαπώνων εις βάρος των Μουσουλμάνων.
Η Ιαπωνική κυβέρνηση συχνά καλωσορίζει πολιτικούς ηγέτες από ισλαμικά και αραβικά κράτη. Τον Ιούλιο του 2014, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε καλωσόρισε το Ισλαμικό Διπλωματικό Σώμα στην Ιαπωνία, όπως αναφέρει επίσημο δελτίο τύπου της κυβέρνησης.

«Έχω βρει ότι το βασικό θέμα στο πνεύμα του Ισλάμ είναι η αρμονία και η αγάπη για τους άλλους» δήλωσε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός. «Πιστεύω ότι σε αυτό υπάρχει ταύτιση με το ιαπωνικό πνεύμα, το οποίο βασίζεται στην συνύπαρξη…»

Οι ισλαμικές και αραβικές σπουδές επίσης δεν απαγορεύονται στην Ιαπωνία, όπως η φήμη του internet υπονοεί. Είναι αλήθεια ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας στο Τόκυο δεν προσφέρει μαθήματα σε αραβικές ή ισλαμικές γλώσσες. Ωστόσο, τα μόνα μαθήματα γλώσσας στο πανεπιστήμιο είναι τα αγγλικά και τα ιαπωνικά, σύμφωνα με το σάιτ του πανεπιστημίου.

Το Αραβικό Ισλαμικό Ίδρυμα στο Τόκυο προσφέρει σε μεγάλο βαθμό τέτοια μαθήματα και φιλοξενεί πολιτικούς και ακαδημαϊκούς από διάφορα ισλαμικά και αραβικά κράτη, σύμφωνα με το σάιτ της σχολής.

Ο ισχυρισμός ότι οι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να γίνουν Ιάπωνες πολίτες είναι επίσης ψευδής, σύμφωνα με ιαπωνικό blog που ειδικεύεται σε θέματα μετανάστευσης, με τίτλο «Πώς να γίνεις νόμιμος Ιάπωνας»

«Καθώς δεν υπάρχει θέση για να γράψει κανείς τη θρησκεία του στην online αίτηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να δημοσιεύσει στατιστικές που δείχνουν τις θρησκείες (ή τις φυλές) των υποψηφίων για την ιθαγένεια. Μπορούν μόνο να δημοσιεύσουν στατιστικές για τα φύλα ή τις πρώην εθνικότητες αυτών. Ωστόσο, βλέποντας τις στατιστικές των εθνικοτήτων, μπορούμε να βρούμε εκατοντάδες παραδείγματα ανθρώπων από ισλαμικά κράτη (πχ Ινδονησία, Ιράν και Πακιστάν) όπως και ανθρώπους από κράτη, των οποίων επίσημη θρησκεία του κράτους είναι το Ισλάμ (πχ Αίγυπτος) και πάνω από το 90% του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι. Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα στο internet, μπορώ να βρω Ιάπωνες δικηγόρους για τα μεταναστευτικά, που ειδικεύονται σε Ινδονήσιους και καμαρώνουν για επιτυχία 100%» (προφανώς στο να χορηγηθεί η υπηκοότητα στους μουσουλμάνους Ινδονήσιους).”

Η Ιαπωνία απαιτεί ειδικές βίζες για επισκέπτες, εργαζόμενους και φοιτητές και που δεν ανήκουν σε μία από τις 66 χώρες, για τις οποίες η Ιαπωνία έχει μια διευθέτηση γενικής απαλλαγής από τη βίζα, σύμφωνα με το επίσημο website. Αλλά δεν υπάρχουν επίσημοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για μουσουλμάνους, ή οποιουσδήποτε πιστούς άλλης θρησκείας.

Είναι επίσης αναληθές ότι η Ιαπωνία δεν επιτρέπει τα αραβικά ή ισλαμικά σχολεία στη χώρα. Το Διεθνές Ισλαμικό Σχολείο Οτσούκα στο Τόκυο είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Επίσης, η Ιαπωνική κυβέρνηση χρηματοδότησε το χτίσιμο ενός αριθμού από madrasa (θρησκευτικά ισλαμικά σχολεία) που ολοκληρώθηκαν στο Αφγανιστάν το Δεκέμβριο του 2012, όπως αναφέρει το Pajhwok Afghan News .

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις Ιαπωνίδες να παντρεύονται μουσουλμάνους, σύμφωνα με το website του Ισλαμικού Κέντρου της Ιαπωνίας.

Ο ισχυρισμός ότι μια Ιαπωνίδα θα θεωρείται παρίας για πάντα από την οικογένεια της, αν παντρευτεί μουσουλμάνο άντρα, όπως και άλλοι τέτοιοι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης διάδοσης- είναι μια γενίκευση, την οποία κανείς είναι αδύνατον να αποδείξει ως αληθή ή ψευδή.»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενώ το αγγλικό κείμενο γράφει για Ιαπωνίδα, που παντρεύεται μουσουλμάνο, στο ελληνικό (ίσως από μπέρδεμα στη μετάφραση) γράφεται: «Σε περίπτωση που ένας Ιάπωνας παντρευτεί μια γυναίκα μουσουλμάνα τότε θεωρείται για πάντα παρίας.»

ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ- ΡΑΔΙΟΑΡΒΥΛΑ, που μιλάει για την δήθεν απαγόρευση των Μουσουλμάνων στην Ιαπωνία:

Have you ever read in the newspaper that a political leader or a Prime minister from an Islamic nation has visited Japan ?
Have you ever come across news that the Ayatollah of Iran or the King of Saudi Arabia or even a Saudi Prince has visited Japan ?
Japan is a country keeping Islam at bay. Japan has put strict restrictions on Islam and ALL Muslims.

The reasons are :
1) Japan is the only nation that does not give citizenship to Muslims.
2) In Japan permanent residency is not given to Muslims.
3) There is a strong ban on the propagation of Islam in Japan .
4) In the University of Japan, Arabic or any Islamic language is not taught.
5) One cannot import a ‘Koran’ published in the Arabic language.
6) According to data published by the Japanese government, it has given temporary residency to only 2 lakhs, Muslims, who must follow the Japanese Law of the Land. These Muslims should speak Japanese and carry out their religious rituals in their homes.
7) Japan is the only country in the world that has a negligible number of embassies in Islamic countries.
8) Japanese people are not attracted to Islam at all.
9) Muslims residing in Japan are the employees of foreign companies.
10) Even today, visas are not granted to Muslim doctors, engineers or managers sent by foreign companies.
11) In the majority of companies it is stated in their regulations that no Muslims should apply for a job.
12) The Japanese government is of the opinion that Muslims are Fundamentalist and even in the era of globalization they are not willing to change their Muslim laws.
13) Muslims cannot even think about renting a house in Japan .
14) If anyone comes to know that his neighbour is a Muslim, then the whole neighbourhood stays alert.
15) No one can start an Islamic cell or Arabic ‘Madrasa’ in Japan .
16) There is no Sharia law in Japan .
17) If a Japanese woman marries a Muslim then she is considered an outcast forever.
18) According to Mr. Kumiko Yagi, Professor of Arab/Islamic Studies at Tokyo University of Foreign Studies ,“There is a mind frame in Japan that Islam is a very narrow minded religion and one should stay away from it.”

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ό,τι υπάρχει στο internet δεν είναι απαραίτητα και αλήθεια! To διαδίκτυο είναι ένα σπουδαίο εργαλείο, αλλά εκτός από ιούς σε αυτό κυκλοφορούν και πολλές ράδιο- αρβύλες. Ή μήπως θα έπρεπε καλύτερα να τις λέγαμε internet- αρβύλες;

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b