MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας μήνας χωρίς πορτοφόλι: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

Βολτάρουμε στην πόλη, επισκεπτόμαστε μουσεία και γειτονιές, θαυμάζουμε εκθέσεις φωτογραφίας, γλυπτικής και ζωγραφικής, ακούμε μουσικές, συμμετέχουμε σε εργαστήρια και κάνουμε yoga. Ο πρώτος μήνας του ολοκαίνουργιου 2015 είναι γεμάτος ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δράσεις, εντελώς δωρεάν! Επιλέξτε από το μηνιαίο free αθηναϊκό οδηγό διασκέδασης, ξοδεύοντας μόνο το χαμόγελο σας.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας  
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και το νέο χρόνο, από την Κυριακή 4 Ιανουάριου μέχρι το Μάρτιο. Πρόκειται για το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Passport project στο Zp87 με ελεύθερη είσοδοPassport project στο Zp87
Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του, γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας, γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, από τον Κούρδο και τον Αφρικανό μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 21.30, στο Zp87 με ελεύθερη είσοδο.

Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια- έκθεση στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Φωτογραφική έκθεση για τον αντίκτυπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στους πολίτες με τίτλο “War & Peace in the Balkans-Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια” φιλοξενεί το Goethe-Institut Athen. Η έκθεση παρουσιάζει τα έργα πέντε φωτογράφων, οι οποίοι κατέγραψαν τον πόλεμο αυτόν και την καθημερινότητά του στα Βαλκάνια, την περίοδο 1914-1918. Οι φωτογραφίες τους δείχνουν ένα εν πολλοίς άγνωστο μέχρι σήμερα θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας- έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Social Yoga στο ΡομάντσοSocial Yoga στο Ρομάντσο με ελεύθερη είσοδο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί τον Ιανουάριο το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Atopos Unlocked : Cloe FloiratAtopos Unlocked : Cloe Floirat
To Atopos Unlocked, το νέο πρόγραμμα του πολιτιστικού οργανισμού Atopos Contemporary Visual Culture (Atopos cvc), συνεχίζεται με τη συμμετοχή της Γαλλίδας Cloe Floirat. Η Cloe ως δεύτερη συμμετέχουσα στο residency Occupy Atopos, παρουσιάζει πρωτότυπα έργα γύρω από τη νέα θεματική – έρευνα εν εξελίξει του οργανισμού με τίτλο Unlocked: την απεικόνιση του γυμνού ανθρωπίνου σώματος από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media.

Τα Σάββατα πάμε Βιβλιοθήκη!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας και τους κάνει συμμέτοχους στην πολιτιστική δράση. Κάθε Σάββατο έως το Μάρτιο του 2015, με παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, μουσικές αφηγήσεις και ποικιλία εργαστηρίων μουσικής, επιστημών, κούκλας, οικολογίας, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

promaxwnesΠρομαχώνες της Βένιας Δημητρακοπούλου- έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
Το Κτήριο οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει έως τις 8 Φεβρουαρίου την έκθεση της Βένιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο “Προμαχώνες”. Πρόκειται για μια μνημειακής κλίμακας γλυπτική εγκατάσταση κατασκευασμένη από σίδερο. Το έργο αναφέρεται σε μια οιονεί κατάσταση σύγκρουσης, στην κατάσταση επιφυλακής επί των επάλξεων, στην αντίσταση.

Δωρεάν εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει φιλοξενεί το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, για τον Ιανουαρίο. Συνεχίζοντας και φέτος την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες και εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις θεματικές εκδηλώσεις του προσκαλεί ανοιχτά το κοινό να συμμετάσχει σε δρώμενα με πολλή μουσική , κίνηση, χρώμα, χειροτεχνίες, εκθέσεις, διαλέξεις και τεχνολογία.


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b