MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Mark Wahlberg: Ζητάει τώρα χάρη για έγκλημα που έκανε το 1988!

Ο Mark Wahlberg ήταν πάντα πολύ καλή επιλογή για ταινίες με θέματα τον υπόκοσμο και τη Μαφία, όπως για παράδειγμα ο Πληροφοριοδότης του Scorsese. Κι αυτό όχι μόνο για το ταλέντο του, αλλά γιατί στα νιάτα του δεν ήταν και το καλύτερο παιδί.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πλέον, όμως, μεγάλωσε, ωρίμασε, έγινε διάσημος ηθοποιός και έχει μετανιώσει για κάποιες από τις πράξεις του στο παρελθόν. Και έκανε αίτηση για χορήγηση χάριτος για μία επίθεση που έκανε σε έναν καταστηματάρχη στη Βοστόνη το 1988, όταν ήταν 16 ετών, υποστηρίζοντας ότι τώρα είναι “ένα καλύτερο άτομο και καλύτερος πολίτης” και ότι αν του χορηγηθεί χάρη, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παράδειγμα για άλλους προβληματικούς νέους. 

Στην επίθεση εκείνη ο Wahlberg είχε χτυπήσει στο κεφάλι τον καταστηματάρχη με ένα ξύλινο ρόπαλο, ενώ προσπαθούσε να κλέψει δύο κάσες με ποτά. Ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών την ώρα του εγκλήματος, στη συνέχεια χτύπησε έναν άνδρα στο πρόσωπο, ενώ προσπαθούσε να ξεφύσει από τους αστυνομικούς. 

Για την πράξη του αυτή, ο Wahlberg πέρασε 45 μέρες στη φυλακή. Και δηλώνει ότι έχει αλλάξει τη ζωή του “μέσα από την πίστη, την σκληρή δουλειά και την καθοδήγηση από καταπληκτικούς μέντορες”. Αναφέρεται ακόμα σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, τον οποίο έχει ιδρύσει από το 2001 και στον οποίο έχει κάνει δωρεές σχεδόν 10 εκατ. δολαρίων. “Δεν έχω ασχοληθεί με τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες για να κάνω τους άλλους να ξεχάσουν το παρελθόν μου. Αντίθετα, θέλω οι άνθρωποι να θυμούνται το παρελθόν μου, ώστε να μπορώ να υπηρετώ ως παράδειγμα του πώς οι ζωές μπορούν να αλλάξουν…” δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο 43χρονος ζητάει χάρη γιατί οι παλιές του καταδίκες επηρεάζουν ακόμα τη ζωή του, εμποδίζοντάς τον να πάρει μέρος πιο ενεργά σε διαστηριότητες επιβολής του νόμου “περιλαμβανομένων και ενεργειών με κίνδυνο ζωής για τη βοήθεια άλλων ανθρώπων.” Επισης, θεωρεί ότι θα είναι μια επίσημη αναγνώριση ότι δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος, που ήταν τη νύχτα της 8ης Απριλίου του 1988, όταν δηλαδή προέβη στον ξυλοδαρμό και την κλοπή. 

Από τις αρχές η επίθεση που είχε κάνει τότε ο Wahlberg είχε χαρακτηριστεί ρατσιστική, γιατί στρεφόταν εναντίον ενός Βιεταναμέζου καταστηματάρχη. Για το κατά πόσον υπήρχαν ρατσιστικά κίνητρα ή όχι πίσω από την ενέργειά του τότε, ο ηθοποιός δεν έχει κάνει κάποια αναφορά.

Σε συνέντευξη του το 2006 στο κανάλι ABC, ο Wahlberg δήλωσε ότι είχε προσπαθήσει να βρει τον άντρα και να του ζητήσει συγγνώμη. Η επιτροπή χορήγησης χάριτος της Μασαχουσέτης θα εξετάσει την υπόθεση του ηθοποιού και θα κάνει πρόταση σχετική στον κυβερνήτη της Πολιτείας, που έχει την εξουσία να χορηγεί χάρη. Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης τον περασμένο μήνα χορήγησε χάρη σε τέσσερις ανθρώπους, τις πρώτες στην Πολιτεία του από το 2002.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b