MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα 10 καλύτερα πόστερ ταινιών που απαγορεύθηκαν!

Η γοητεία του προκλητικού και του απαγορευμένου αποτυπώνεται συχνά με πολύ δημιουργικό τρόπο στα πόστερ των ταινιών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αλλά ειδικά στην Αμερική, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στα θέματα γυμνού και σεξουαλικών αναφορών στους χώρους έξω από τους κινηματογράφους. Και τα πόστερ με τα πονηρά υπονοούμενα απαγορεύονται από την ίδια επιτροπή που βάζει τα όρια ηλικίας στις ταινίες. 

Πολλά από αυτά τα πόστερ είναι εμπνευσμένα και κάνουν αίσθηση. Και το γεγονός ότι ανήκουν στην κατηγορία “απαγορευμένα”, ίσως τα κάνει ακόμα γοητευτικότερα. Το site cinemablend έδωσε μια λίστα με τα 10 καλύτερα από αυτά τα πόστερ, που απαγορεύθηκαν στην Αμερική.

1) Rules of Attraction (2002)
1rules of attraction

Η  χρήση παιδικών παιχνιδιών για την αναπαράσταση σεξουαλικών στάσεων ήταν κάτι που σόκαρε τις αρχές λογοκρισίας στις ΗΠΑ.

2) Ali G Indahouse (2002)
1 αλι τζιΤα λόγια περιττεύουν εδώ για τον δαιμόνιο Sasha Baron Cohen. Ένα απαγορευμένο πόστερ που ταιριάζει γάντι με την καφρίλα της περσόνας του Ali G.

3) Δίψα (2009)
1dipsaΗ δημιουργική πλευρά της πρόκλησης.

4) Shame  (2011)1shameO τίτλος της ταινίας γραμμένος με σπέρμα. Τι… “Ντροπή!” (στα αγγλικά Shame). Η ταινία αναφέρεται στα σεξουαλικά μυστικά ενός ευκατάστατου σεξομανούς, που του φέρνουν ενοχές και φόβο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

5) Saw 2 (2005)
1shaw 2Πόσο ανατριχιαστική, αλλά και ταιριαστή με το θέμα της ταινίας συνάμα η χρήση των δαχτύλων σε αυτό το πόστερ.

6) Το Κορίτσι με το Τατουάζ (2011)
1 koritsi me to tatuazΓιατί απαγορεύθηκε αυτό το πόστερ; Ήθελε ψάξιμο, για να το καταλάβεις. Αρχικά, η αφίσσα έδειχνε καθαρά το στήθος της πρωταγωνίστριας κάτω από το χέρι του Daniel Craig. Μετά, οι δημιουργοί της αφίσσας, σκέπασαν κάπως το στήθος (κυρίως τη ρόγα) με την ημερομηνία που βλέπουμε. Αλλά για τις αρχές λογοκρισίας των ταινιών στις ΗΠΑ, ούτε αυτό ήταν αρκετό. 

7) Ο Ζακ και η Μίρι Γυρίζουν Πορνό (2008)1Zack And Miri Make A PornoΈνα σεξουαλικό υπονοούμενο που είναι δύσκολο να το καταλάβουν τα παιδιά. Παρ’ όλ’ αυτά, το πόστερ αυτό απαγορεύθηκε. 

 
8) Sin City 2
1 sin city 2
Η γνωστή ιστορία με το απαγορευμένο πόστερ και τη θηλή της Eva Green. 

9)The People Vs Larry Flynt (1996)
1The People Vs Larry Flynt
Προκλητική σε πολλά επίπεδα και εμπνευσμένη αυτή η αφίσσα για τον εκδότη πορνογραφικού περιοδικού, που φοράει εσώρουχο με την αμερικανική σημαία και έχει τα χέρια του σαν να είναι στον σταυρό.

10) Teeth (2007)

1teeth
Το απαγορευμένο πόστερ δείχνει την ακτινογραφία ενός κοριτσιού με δόντια στο αιδοίο της. Αυτή είναι κι η υπόθεση της ταινίας. 

Πηγή: Cinemablend

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b