MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς θα ήταν οι ηρωίδες των παραμυθιών αν είχαν καρκίνο του μαστού;

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας δίνει στις γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού, ο καλλιτέχνης, Αλεσάντρο Παλόμπο, μέσα από ένα πρωτότυπο έργο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Ιταλός καλλιτέχνης, χρησιμοποίησε στα σκίτσα του γνωστές ηρωίδες παραμυθιών και καρτούν, έχοντας υποστεί μαστεκτομή. Όλα τα πορτραίτα του αντανακλούν πρόσωπα που γελούν περήφανα παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει, υποστηρίζοντας όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει από αυτή την οδυνηρή διαδικασία.

1414856750995 wps 27 SURVIVOR Breast Art Campa

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης περιγράφει τη σειρά αυτή, ως «ισχυρό προβληματισμό σχετικά με τη νόσο, τη μαστεκτομή και τα αποτελέσματά της, τη γυναικεία ταυτότητα και την αποδοχή», ενώ σημειώνει: “Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να είναι σε θέση να αντιδράσεις ψυχολογικά και να αποδεχθείς τη νέα εμφάνιση του σώματός σου. Πιστεύω ότι πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και να τους διδάξουμε για θέματα υγείας.”

si simf 1414856723216 wps 24 SURVIVOR Breast Art Campa betty ari

xio

Τα σχέδια τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: Λόις Γκρίφιν από το Family Guy, την πριγκίπισσα Γιασμίν από τον Αλαντίν, την Μπέτι Μπουπ, τη Χιονάτη, τη Σταχτοπούτα, τη Βίλμα Φλίνστοουνe και τη Γουόντερ Γούμαν.

Σημειώστε πως ο καλλιτέχνης έχει ασχοληθεί και παλιότερα με τις εν λόγω ηρωίδες, με διαφορετική θεματική που αφορούσε την ενδοοικογενειακή βία.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b