MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μεζεδοκαταστάσεις στην Αθήνα: 5 Διευθύνσεις για καλοφαγάδες

Είτε προτιμάτε τις πολυτέλεις γαστρονομικές gourmet προτάσεις, είτε όχι, οι μεζεδοκαταστάσεις είναι στοιχείο ελληνικής κουλτούρας. Και επειδή η εποχή ενδείκνυται για φθηνότερες επιλογές διασκέδασης, βρείτε εδώ μερικά από τα καλύτερα αθηναϊκά μεζεδοπωλεία σε παραδοσιακές μα ραφινάτες διευθύνσεις, για να χορτάσετε με εξαιρετικούς ελληνικούς μεζέδες.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Γη
Αλκαμένους 26, Πλ. Βάθη, τηλ: 210 8823102
gh

Κλασικό παραδοσιακό στέκι που κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα, η Γη είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που αν και έχεις ακούσει πολλά ακόμα δεν έχεις επισκεφτεί. Λάθος σου! Ταβερνάκι από τα λίγα, σε ατμόσφαιρα παλιάς εποχής, παρεΐστικης ζεστασιάς, και με μουσική υπόκρουση από παλιά καλά λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου. Για το φαγητό τα λόγια είναι περιττά. Το ψωμί σερβίρεται ψητό με λαδορίγανη, τα μπιφτέκια ζουμερά, το λουκάνικο χωριάτικο παρέα με κέτσαπ και μουστάρδα και φυσικά το περίφημο μπουγιουρντί -σπεσιαλιτέ του μαγαζιού- καυτό στο πήλινο! Τιμές κατ’άτομο: από 8 ευρώ.

Το κρασοπουλιό του κόκκορα
Καραϊσκάκη & Αισώπου 4, Ψυρρή, τηλ: 2103211565
krasopoylio

Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σπεσιαλιτέ φυσικά τις πολλές και διαφορετικές εκδοχές του κόκκορα. Διακριτική μουσική, φιλική ατμόσφαιρα με πολλές ξεχωριστές πινελιές διακόσμησης, ευγενικό σέρβις και θαμώνες όλων των ηλικιών. Προσεγμένα πιάτα σε λίγο τσιμπημένες τιμές που βέβαια οι μερίδες τους σε αποζημιώνουν. Εκτός από την κρασάτη κοκκορομακαρονάδα, δοκιμάστε οπωσδήποτε το κοκοροφιλέτο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια! Τιμές κατ’άτομο: από 10 ευρώ.

Θεσσαλοί
Μελενίκου 3, Βοτανικός, τηλ: 213-0222335
thessaloi

Καφενείο από τα παλιά, καφενείο από τα λίγα. Ένα κουτούκι στο Βοτανικό με ρεμπέτικες μουσικές, τοίχους γεμάτους κορνίζες από φωτογραφίες της Θεσσαλίας και του Τσιτσάνη, -μεταξύ κρεμασμένων κατσαρολικών-, καλό ρακόμελλο, και γευστικούς μεζέδες της ημέρας. Όλα στους Θεσσαλούς κυλούν χαλαρά -δεν ενδείκνυται σε ανυπόμονους- με αναπάντεχες εκπλήξεις μουσικά live πολυφωνικού χαρακτήρα. Επικρατεί το αδιαχώρητο, γι’ αυτό προτείνουμε καθημερινές και από νωρίς. Προσφέρεται για μακρόσυρτα γλέντια ζωντανής μουσικής -χωρίς μικρόφωνο-. Ενδεικτικά ο μικρός μεζές (2,5 ευρώ), μεγάλος (5 ευρώ).
 
Ριφιφί
Εμμ. Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, τηλ: 2103300237
rififi

Διακόσμηση αρτιστίκ, ντεκόρ χρωματιστό σε φιστικί αποχρώσεις και ατμόσφαιρα ζεστή και φιλόξενη. Στην Εμμανουήλ Μπενάκη, το Ριφιφί προστίθεται επάξια στη λίστα των καλών εξαρχειώτικων μεζεδοπωλείων. Η διάθεση του καταστήματος προτείνεται είτε για lunch break είτε για μεζεδοκατάστασεις για όλες τις ηλικίες. Μανιταρομπιφτέκια (6,00), μπουκιές από καρδιά φιλέτου κοτόπουλου, παναρισμένες με νιφάδες καλαμποκιού (6,50), τηγανιά στο πήλινο (6,80) και φάβα (4,50), είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Όπως καταλάβατε η κουζίνα είναι μεσογειακή, με μοντέρνες πινελιές αρωματικών βοτάνων, με φρεσκοζυμωμένο ψωμί, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, αληθινές τηγανητές πατάτες και κρατσανιστές πίτες φτιαγμένες από τα χέρια της κας Άννας. Φυσικά, το μενού εκτός από μεζέδες και πιάτα ημέρας στην κατσαρόλα ή στον φούρνο περιλαμβάνει και φρέσκα ψάρια. Όσο έχει ακόμα καλό καιρό προλάβετε τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και αξιόλογες εκθέσεις από νέους εικαστικούς καλλιτέχνες που συχνά πυκνά φιλοξενεί το κατάστημα. Τιμές κατ’άτομο: από 10 ευρώ.
 
Εξωστρεφής
Λόφος Στρέφη και Θεμιστοκλέους 70
525277 357289161037952 1989565785 n

Στην καρδιά της Αθήνας, είτε πάνω στον ιστορικό λόφο του Στρέφη, είτε στην πλατεία των Εξαρχείων -όπου άνοιξε το χειμερινό υποκατάστημα-, η επιλογή του εξωστρεφή προσφέρεται για όσους αγαπούν τις μεζεδοκαταστάσεις. Νόστιμοι, καθαροί και φτηνοί μεζέδες, με χαλαρή μουσικούλα, παιχνιδιάρικη διάθεση και πολύ κόσμο. Ιδανική επιλογή για φοιτητοπαρέες εδώ και χρόνια. Τιμές κατ’άτομο: από 8 ευρώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b