MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 θεατρικές παραστάσεις που επαναλαμβάνονται και αξίζει να δείτε

Όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό θέατρο, έτσι και φέτος, πολλές πετυχημένες παραστάσεις της προηγούμενης σεζόν επαναλαμβάνονται. Αυτός ο Οκτώβριος είναι μήνας, στον οποίο βλέπουμε σημαντικές παραστάσεις, οι οποίες πήγαν πολύ καλά πέρσι και γέμισαν μεγάλες και πολύ μεγάλες αίθουσες να ανεβαίνουν ξανά σε επανάληψη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Άλλες από αυτές ανεβαίνουν με τον ίδιο πάνω-κάτω θίασο, ενώ άλλες με αρκετές αλλαγές στο καστ. Επειδή οι επαναλήψεις είναι πολλές, επιλέγουμε ενδεικτικά δέκα πετυχημένες παραστάσεις, τις οποίες αγάπησε το κοινό, από διάφορα είδη, όπως δράμα, πολιτικό θέατρο, μιούζικαλ, κωμωδία, κλασικό θέατρο. 

1. «Priscilla» στο Badminton: Μια επιτυχία της περσινής σεζόν, λόγω της ευχάριστης και λαμπερής της ατμόσφαιρας, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις. Οι Γιώργος Καπουτζίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος και Παναγιώτης Πετράκης παίζουν τρεις drag queens, οι οποίες πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι αυτογνωσίας καθώς διασχίζουν την έρημο της Αυστραλίας με ένα σαραβαλιασμένο λεωφορείο, που ονόμασαν Priscilla. Αναζητώντας την αγάπη και την φιλία, ανακαλύπτουν πολλά περισσότερα, από αυτά που ονειρεύονταν…
1priscilla

2. «Μεφίστο» στο Εθνικό Θέατρο: Το προσωπικό γίνεται πολιτικό, σε μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία ενός ηθοποιού που κρύβει πολλά μυστικά και αρνείται την αριστερή ιδεολογία του, προκειμένου να ανελιχθεί επαγγελματικά στη Ναζιστική Γερμανία. Πολλοί καλοί ηθοποιοί, όπως η Βίκυ Βολιώτη, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Θάνος Τοκάκης, ο Χάρης Φραγκούλης, ο Μηνάς Χατζησάββας κ.α., σε μια παράσταση, την οποία σκηνοθετεί ο Νίκος Μαστοράκης. Πέρσι ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

3. «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου: Η παράσταση που βασίζεται στο διαχρονικά αιρετικό έργο του Βοκάκιου κι έγινε ταινία από τον Παζολίνι, επιστρέφει από τις 10 Οκτωβρίου στο Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου και σημαντικούς πρωταγωνιστές, όπως η Εύη Σαουλίδου και ο Χρήστος Λούλης. Ο κυνικός και πονηρός κόσμος της σάρκας, ένας κόσμος αστείος και γεμάτος χάρη συνδυάζεται και αναμιγνύεται με τον αστικό κόσμος του πνεύματος, σε ένα εκρηκτικό μίγμα παιχνιδιού, ερωτοτροπιών και απόλαυσης της ύπαρξης. 
1dekaimero

4. «Πουπουλένιος» στο θέατρο Αθηνών: Το έργο του Μακντόνα, ένας συνδυασμός σκοτεινού αστυνομικού θρίλερ και σκληρού παραμυθιού, αγαπήθηκε από το κοινό στην σκηνοθετική προσέγγισή του από τον Κ. Μαρκουλάκη και χάρη στο πολύ καλό καστ της παράστασης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Κουρής, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος). Επαναλαμβάνεται από τις 7 Οκτωβρίου. 

5. «Αστερισμοί» στο θέατρο Νέου Κόσμου: Το έργο του Νικ Πέιν, μετά την περσινή επιτυχία, ανεβαίνει και φέτος στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους εξαιρετικούς πρωταγωνιστές Στεφανία Γουλιώτη και το Μάκη Παπαδημητρίου.

6. «Blasted- Ερείπια» στο θέατρο Πορεία: Σκληρή, σκοτεινή, βαθιά δραματική η παράσταση “Blasted- Ερείπια” της διαχρονικά τολμηρής Σάρα Κέιν ανεβαίνει ξανά στο θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Πρωταγωνιστούν οι Ακύλλας Καραζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Αφολάνιο.

7. «Annie» στο θέατρο Ακροπόλ: Το διάσημο μιούζικαλ Αnnie, επαναλαμβάνεται φέτος από τις 11 Οκτωβρίου με αλλαγές στο καστ. Ο Παύλος Χαϊκάλης μαζί με την Βίκυ Καγιά, όπως και ο Γιάννης Σαββιδάκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση. Από τους πρωταγωνιστές του περσινού καστ παραμένει η Άννα Παναγιωτοπούλου.

8. «Φον Δημητράκης» στο θέατρο Μουσούρη: Ο Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο «Φον Δημητράκης», κορυφαία κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά (1947), μια καυστική σάτιρα που περιγράφει τη σύγκρουση «ηρώων» και δοσιλόγων. Το έργο γράφτηκε το 1946, μέσα στην περίοδο της κατοχής και αναφέρεται σ’ ένα επίκαιρο θέμα: το πάθος για εξουσία.

9. «Συρανό ντε Μπερζεράκ» στο Πάνθεον: Το κλασικό έργο του Εντμοντ Ροστάν με το γνωστό ερωτευμένο μυταρά ξιφομάχο και ποιητή, που πέρσι συγκίνησε στο Παλλάς, φέτος ανεβαίνει στο Πάνθεον από τις 17 Οκτωβρίου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Σμαράγδα Καρύδη και φέτος, ενώ υπάρχουν νέα πρόσωπα, όπως οι Κώστας Μπερικόπουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου.
1syrano

10. «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ»στο θέατρο Εμπορικόν: Το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του Τέρενς Ράττιγκαν, παρουσιάζεται ξανά στην Ελλάδα με τον Δημήτρη Καταλειφό σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Η παράσταση ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις από τις 10 Οκτωβρίου, με αρκετές αλλαγές στο καστ, καθώς εκτός από τον Καταλειφό, εμφανίζονται οι Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ντένης Μακρής, Βύρων Σεραϊδάρης κ.α.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b