MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10+1 αγαπημένα τραγούδια που μιλούν για celebrities

Πολλά γνωστά τραγούδια διάσημων δημιουργών, τα οποία μπορεί να σιγοτραγουδάμε ή να αναγνωρίζουμε με ευκολία, έχουν πηγή έμπνευσης άλλα διάσημα πρόσωπα. Από την εποχή των Beatles μέχρι των Foo Fighters, τα τραγούδια κάνουν αναφορές σε έρωτες, πάθη, αλλά και σκληρές συγκρούσεις μεταξύ διασήμων.

author-image Γιώργος Σμυρνής

1. Η χήρα του Kurt Combain και ροκ σταρ Courtney Love, προκαλούσε πάντα αντιδράσεις γύρω από το πρόσωπό της. Γεμάτα αιχμές εναντίον της είναι τα τραγούδια " target="_blank">‘I’ll Stick Around‘ των Foo Fighters (το συγκρότημα που ίδρυσε ο Dave Groll, ντράμερ των Nirvana), αλλά και το σαρκαστικό " target="_blank">Hollaback Girl της Gwen Stephani.

2. Μένουμε στην Courtney Love, καθώς η σχέση αγάπης- μίσους που είχε με τον Billy Corgan (frontman των Smashing Pumpkins) ενέπνευσε το τραγούδι “" target="_blank">Violet” των Hole (της μπάντας της Courtney). 

3. H Mia Farrow (πρωταγωνίστρια στο “Μωρό της Ρόζμαρι” του Polanski) μαζί με την αδερφή της Prudence συνόδευσαν τους Beatles στο ταξίδι τους στην Ινδία το 1967. Κατά τη διάρκεια αυτού του πνευματικού ταξιδιού, ο John Lennon έγραψε το τραγούδι “#t=67" target="_blank">Dear Prudence” για να βοηθήσει την αδερφή της Mia Farrow στον αγώνα που έδινε με την κατάθλιψη.
7 Mia India large

4. Ως γνωστόν οι Beatles διαλύθηκαν, ίσως όχι και με τον καλύτερο τρόπο. Ο Paul McCourtney άφηνε αρκετές αιχμές στον John Lennon στο πρώτο του solo album “Ram”. Κι ο Lennon του απάντησε με το τραγούδι “" target="_blank">How do you sleep?“, όπου του τα “χώνει”. Πάντως, αργότερα, ο Lennon είπε ότι πολλές από αυτές τις κατηγορίες εναντίον του McCourtney, θα μπορούσαν να ισχύουν και για τον ίδιο. 

5. Φίλος και μάνατζερ των Velvet Underground o πιο διαπρεπής ζωγραφός της Pop Art, o Andy Warholl, ζήτησε από τον Lou Reed να γράψει ένα τραγούδι για τη μούσα του, ηθοποιό Edie Sedgwick. Κι ο Reed δημιούργησε το κλασικό “" target="_blank">Femme Fatale” το οποίο αναφέρεται στην ηθοποιό με τον προβληματικό χαρακτήρα. 
1Banana
6. Η Sheryl Crow επιμένει ότι δεν θα αποκαλύψει ποτέ για ποιόν έγραψε το τραγούδι “" target="_blank">My favourite Mistake“. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι γραμμένο για τον Eric Clapton. 

7. O Trent Reznor συνεργάστηκε με τον Marilyn Manson ως παραγωγός στο album του “Antichrist Superstar”. Λίγο μετά τσακώθηκαν και ο Reznor με τους Nine Inch Nails επιτίθεται στον Manson με το τραγούδι ‘" target="_blank">Starsuckers, Inc.‘ Πάντως, η παρουσία του Manson στο video-clip του τραγουδιού έδωσε την αίσθηση στους θεατές ότι οι δυο τους τα ξαναβρήκανε.

8. Ο πατέρας της Gwyneth Paltrow πέθανε την ημέρα των γενεθλίων της κόρης του. Για να βοηθήσει την απαρηγόρητη σύντροφό του να αντέξει στον πόνο της, ο Chris Martin έγραψε το τραγούδι “" target="_blank">Fix you” των Coldplay.  

9. To μοντέλο Pattie Boyd ήταν παντρεμένο με τον κιθαρίστα των Beatles George Harrison, όταν εκείνος άρχισε να συνεργάζεται με τον Eric Clapton. Ο Clapton ερωτεύθηκε την σύζυγο του Harrison και έγραψε γι’ αυτήν το τραγούδι " target="_blank">Layla. Αργότερα αυτή άφησε τον Harrison και παντρεύτηκε τον Clapton.
1Pattie-Boyd
10. Η Kylie Minogue έβαψε ξανθά τα μαλλιά της. Κι ο τότε σύντροφός της, ο μακαρίτης Michael Hutchence των INXS, έγραψε το τραγούδι “" target="_blank">Suicide Blonde” γι’ αυτό.

11. Το τραγούδι των Babyshambles “" target="_blank">What Katie did next” μιλάει για την ταραγμένη και χαωτική σχέση του frontman της μπάντας Pete Dohertyile με το διάσημο μοντέλο  Kate Moss.

Πηγή: diffusser.fm

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b