MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

4 προτάσεις για όσους προγραμματίζουν διακοπές το Σεπτέμβριο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Κι όμως για πολλούς ο Σεπτέμβριος είναι όντως ιδανικός μήνας διακοπών. Ο πολύς κόσμος γύρισε, οι παραλίες άδειασαν και οι τιμές έπεσαν κατακόρυφα. Για όσους λοιπόν το καλοκαίρι μόλις αρχίζει ή για όσους μπορούν να ξεφύγουν έστω και για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, εμείς συγκεντρώσαμε τέσσερις ιδανικούς προορισμούς για όσους αποφάσισαν πως φέτος να αποδραςουν το Σεπτέμβριο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Αγκίστρι
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 13,5 ευρώ χωρίς επιστροφή
agkistri

Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, σε απόσταση 55 λεπτών από τον Πειραιά, το Αγκίστρι συνδυάζει πεντακάθαρα νερά και καταπράσινα τοπία. Ιδανικός προορισμός για τους φανατικούς οπαδούς του ελεύθερου camping αλλά και για τους οικογενειάρχες που αναζητούν χαλαρές διακοπές. Σε ότι αφορά τα μπάνια προτιμήστε την αμμουδερή παραλία στο λιμάνι της Σκάλας, εξαιρετική επιλογή για οικογένειες, χάρη στα άβαθα νερά της, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε επίσης την Απόνησο για να φάτε στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι της και την παραλία Δραγουνέρα αν αγαπάτε το βότσαλο. Φυσικά, “μασκότ” του νησιού είναι η παραλία Χαλικιάδα που αν και η πρόσβαση είναι δύσκολη και βραχώδης, διαθέτει μακράν τα καλύτερα νερά του νησιού γι’αυτό και επιλέγεται από πλήθος επισκεπτών και κυρίως γυμνιστών. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας προτείνουμε την πανέμορφη διαδρομή μέχρι την Παναγία στο χωριό Μετόχι, η πανοραμική θέα αποζημιώνει την κούραση. Τα καλά νέα είναι ότι το νησί γυρίζετε μέσα σε μια μέρα με ποδήλατο, οπότε φορτώστε στο ferry boat, μιας και η μεταφορά τους είναι δωρεάν!

Ναύπλιο
nayplio

Κι όμως το καλοκαίρι δεν σημαίνει απαραίτητα νησί. Ρομαντική ατμόσφαιρα, γραφικοί δρόμοι με κομψά νεοκλασικά και βενετσιάνικα μπαλκόνια, το Ναύπλιο αποτελεί αντικειμενικά την πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου. Μάλιστα φημολογείται πως ο Σεπτέμβριος της “πηγαίνει” πολύ. Κυκλοφορήστε στους δρόμους της πόλης, επισκεφτείτε τα δύο ενετικά κάστρα -την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι- και θαυμάστε την ομορφιά της ανεβαίνοντας τα 999 κατά την παράδοση -857 σύμφωνα με άλλους- σκαλιά που οδηγούν στο στρατιωτικό “μπαρόκ” φρούριο Παλαμήδι. Για μπάνιο προτιμήστε την παραλία της Αρβανιτιάς και τη μεγάλη αμμουδιά του Καραθώνα αγαπημένη των ντόπιων, ενώ για διασκέδαση προτιμήστε τις ακτές Μπουμπουλίνας και Μιαούλη, που είναι γεμάτες cafe-bars και ταβέρνες με υπέροχη θέα απέναντι στο Μπούρτζι, το νησάκι-φρούριο μπροστά στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Σύρος
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 18-30 ευρώ χωρίς επιστροφή
FwPxAwakLD-15
Κυκλαδίτικη ομορφιά, νησί γεμάτο μνημεία και αξιοθέατα. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, το νησί του Μάρκου Βαμβακάρη που η Φραγκοσυριανή του μας έχει συστήσει όλες τις ομορφιές του, αποτελεί μοναδική πρόταση απόδρασης. Αγκαθωπές, Γαλησσάς, Αχλάδι, Μέγας Γιαλός είναι μερικές από τις καλύτερες και τις αμέτρητες επιλογές του νησιού για βουτιές, που συνδυάζουν όλα τα γούστα. Σε ότι αφορά στα αξιοθέατα επισκεφτείτε την Πινακοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Μιαούλη όπου δεσπόζει το Δημαρχείο της Ερμούπολης, ένα από τα μεγαλύτερα στη Νεότερη Ελλάδα. Στην πλατεία θα συναντήσετε επίσης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία φιλοξενεί πάνω από 35.000 τίτλους παλαιών και σπάνιων βιβλίων, ενώ τον κήπος της στολίζουν οι προτομές των Εμμ. Ροίδη, Γεωρ. Σουρή, Δημ. Βικέλα, Τιμ. Αμπελά και Ρίτας Μπούμη-Παππά. Για φαγητό όπου και να επιλέξετε να καθίσετε, δοκιμάστε τα παραδοσιακά γλυκά που παρασκευάζονται στο νησί αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα του.

Άνδρος
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 17 ευρώ χωρίς επιστροφή 
assets LARGE t 183762 53597898

Δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, με καταρράκτες, φαράγγια και κυκλαδίτικη ομορφιά, η Άνδρος ενδείκνυται είτε για ένα ρομαντικό διήμερο είτε για οικογενειακές διακοπές. Θαυμάστε τα μεσαιωνικά, νεοκλασικά κτίσματα της χώρας και διασκεδάστε στα παραλιακά νυχτερινά μαγαζιά του νησιού. Για τις βουτιές σας επιλέξτε την κρυστάλλινη παραλία Βιτάλι, το Ζόργκο, τη δημοφιλή Άχλα με τα γαλαζοπράσινα νερά της αλλά και την περιβόητη παραλία στο Κόρθι που ακούει στο όνομα “Της γριάς το πήδημα”. Δοκιμάστε το τοπικό έδεσμα φουρτάλια -ομελέτα με παραδοσιακό λουκάνικο, κολοκύθια, πατάτες και μυρωδικά-, το γλυκό κουταλιού Μπαμπιλόνι από το ομώνυμο δέντρο που μεγαλώνει μόνο στην Άνδρο, και κυρίως στη Χώρα, και επιστρέψτε στην Αθήνα με τις αποσκευές γεμάτες με το παραδοσιακό μαλακό τυρί του νησιού.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
«Servare Intaminatum»: Μια εικαστική έκθεση στο Αστεροσκοπείο με επίκεντρο την κλιματική κρίση
Επίκαιρα
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω»: Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για κλειστές κατοικίες – Εντός των ημερών η λειτουργία της πλατφόρμας
Αφιέρωμα
Wicked Game: Ο ύμνος του Chris Isaak για τους ανεκπλήρωτους έρωτες κάθε γενιάς
Επίκαιρα
Στο 1,14% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Μάιο 2026
Art & Culture
Σκοτεινός συμβολισμός από την Πολωνία στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
Αποχαιρετισμός στο Ηρώδειο από συμφωνικές ορχήστρες και σπουδαίους σολίστ
Art & Culture
Έχει η Αθήνα, Αυστραλία; Ο The Boy δημιουργεί μία
Επίκαιρα
Γαλλία: Κλάπηκε ξανά η «μπανάνα» του Μαουρίτσιο Κατελάν αξίας 6,2 εκατομμυρίων
Art & Culture
Τι συνέβη στην έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Art & Culture
Η 2η Μπιενάλε Κεραμικής στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Αφιέρωμα
5 τραγούδια της Beth Hart που πάντα θα αγαπάμε – και θα ακούσουμε live στον Λυκαβηττό