MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

14 παραστάσεις θεάτρου και χορού που αξίζει να δείτε το Σεπτέμβριο

Επιστροφή στην πόλη με πολλές επιλογές για το θεατρόφιλο κοινό. Πολλές από τις παραστάσεις που το καλοκαίρι ταξίδεψαν σε διάφορα φεστιβάλ της χώρας, επιστρέφουν στα ανοικτά αθηναϊκά θέατρα για να ρίξουν οριστική αυλαία, ενώ και αξιόλογες νέες παραγωγές χορού που θα φιλοξενηθούν στο Ηρώδειο κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Μαζί μ’ αυτές, κάποιες από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις που είδαμε στο φεστιβάλ Αθηνών επαναλαμβάνονται για λίγες βραδιές στην Πειραιώς 260.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

pantrologimataΠαντρολογήματα του Γκογκόλ σε σκηνοθεσία Γ. Μπέζου στο θέατρο Βράχων
Την κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος και παρουσιάζει την 1η Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων. Μαζί του στη σκηνή είναι ένα καστ με σημμαντικούς ηθοποιούς όπως ο Χρήστος Λούλης, η Ναταλία Τσαλίκη ο Κώστας Μπερικόπουλος η Κατερίνα Λυπηρίδου και άλλοι. 

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με τη Νένα Μεντή
 
Η Νένα Μεντή επιστρέφει στον κορυφαίο ίσως ρόλο στην καριέρα της, για λίγες ακόμα παραστάσεις στην Αθήνα ζωντανεύοντας τη συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του Eλληνικού τραγουδιού. Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο Πέτρος Ζούλιας. Τρίτη 2/9 (Μαρούσι), Δευτέρα 15/9 (Άλσος Βεϊκου, Γαλάτσι).

topmovieΦιλοκτήτης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κ. Φιλίππογλου στο Ηρώδειο
Η τραγωδία του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, άφησε τις καλυτερες εντυπώσεις στην Επίδαυρο και ανεβαίνει για μια τελευταία παράσταση την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο. Τους κεντρικούς ρόλους κρατούν οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Αιμίλιος Χειλάκης στον ρόλο του Νεοπτόλεμου.

Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μουμουλίδη στο Κηποθέατρο Παπάγου
Στις 10 Σπεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία της αντιπολεμικής τραγωδίας του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε ο Θέμις Μουμουλίδης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα.

Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στην Πειραιώς 260
Η τραγωδία “Ελένη” του Ευριπίδη (412 π.Χ.) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που αφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην Επίδαυρο, παρουσιάζεται στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην Πειραιώς 260. Σ’ αυτή την τραγωδία, με το αίσιο τέλος, η πραγματική Ελένη ζει στην Αίγυπτο, ενώ η συνονόματή της στην Τροία δεν ήταν παρά ένα είδωλο, επινόηση των θεών – τόσα βάσανα για μια νεφέλη, σχολιάζει πικρά ο ποιητής, ενώ η Αθήνα θρηνεί τους νεκρούς της Σικελικής Εκστρατείας.

Ματωμένος γάμος του Λόρκα από τη Λένα Κιτσοπούλου στην Πειραιώς 260

Το έργο του Λόρκα με την ανατρεπτική ματιά της Λένας Κιτσοπούλου θα παρουσιαστεί και πάλι στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην Πειραιώς 260. Η άσβεστη φλόγα του ματαιωμένου εφηβικού έρωτα ανάμεσα στον Λεονάρδο και τη Νύφη στον Ματωμένο γάμο (1933) οδηγεί αναπότρεπτα στην τραγωδία.

thesmoΘεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη στο Ηρώδειο
Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις «Θεσμοφοριάζουσες», θα παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ στο Ηρώδειο στις 19 Σεπτεμβρίου με τους Γιώργο Κιμούλη και τον Δημήτρη Πιατά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

promhtheasΠρομηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου στην Πειραιώς 260
Αρχετυπική μορφή κατά της τυραννίας, ο αισχυλικός ήρωας θα υποστεί αμετανόητος το μαρτύριο και θα καταποντιστεί, με βροντές και αστροπελέκια, από τον εκδικητή θεό, μαζί με τις Ωκεανίδες που του συμπαραστάθηκαν. Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου ανεβαίνει στις 18, 19 20 Σεπτεμβρίου, στην Πειραιώς 260.

papisaΠάπισσα Ιωάννα του Δημήτρη Μαυρίκιου στην Πειραιώς 260
Ο Δημήτρης Μαυρίκιος υπογράφει μια παράσταση εν εξελίξει, βασισμένη στην περίφημη Πάπισσα Ιωάννα (1866) του Εμμανουήλ Ροΐδη και στη στενή σχέση του συγγραφέα με τη μητέρα του. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και πάλι στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην Πειραιώς 260.

Priscilla – Η Βασίλισσα της Ερήμου ξανά στο Badminton
Το μιούζικαλ που έκανε μεγάλη επιτυχία, επιστρέφει από τις 26 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Badminton από τις 26 Σεπτεμβρίου ως τις 5 Οκτωβρίου. Η παράσταση ανεβαίνει με τ’ αυθεντικά βραβευμένα κοστούμια και σκηνικά της παράστασης του Λονδίνου, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού κι ένα εκπληκτικό ελληνικό καστ με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Καπουντζίδη, Φώτη Σεργουλόπουλο και Παναγιώτη Πετράκη.

ΧΟΡΟΣ
Σπάρτακος σε χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Ηρώδειο
Ο Σπάρτακος του Αράμ Χατσατουριάν, το μοναδικό έργο για μπαλέτο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από την αρχαία ιστορία, ανεβαίνει στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου σε χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

zizelΖιζέλ σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Ηρώδειο
Το μπαλέτο Ζιζέλ σε μουσική Αντόλφ Αντάμ σε χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς ανεβαίνει την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα με συναισθηματικές διακυμάνσεις, ιδανικά χορογραφικά ανοίγματα και με υψηλές απαιτήσεις τεχνικής από τους χορευτές. Αλλά και το μοναδικό, ίσως, επίτευγμα της ρομαντικής περιόδου, που επιβίωσε ως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του. 

Medusa από το Ballet Flamenco Sara Baras στο Ηρώδειο

Η μεγαλύτερη χορεύτρια flamenco στον κόσμο σήμερα, η διάσημη Ισπανίδα χορεύτρια και χορογράφος Sara Baras έρχεται με το συγκρότημά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου. Οι φίλοι του flamenco θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή τη σημαντική καλλιτέχνιδα στο Ηρώδειο, με 40 συντελεστές, παρουσιάζοντας μια υπερπαραγωγή εμπνευσμένη από την Ελληνική Μυθολογία με τίτλο «ΜΕΔΟΥΣΑ»!

aveAve Maya: Gala μπαλέτου για τη θρυλική μπαλαρίνα Μάγια Πλισέτσκαγια στο Ηρώδειο
Μεγάλα αστέρια του χορού παγκοσμίως θα λάμψουν στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου για να τιμήσουν την μεγαλύτερη χορεύτρια του αιώνα μας, την μπαλαρίνα μύθο την Maya Plisetskaya. Το Gala Mπαλέτου, που είναι αφιερωμένο στην σπουδαία αυτή μπαλαρίνα έχει τίτλο «AVE MAYA»…

 
 
 
 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b