MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί κόψανε την Julia Louis- Dreyfus (Veep) από το Facebook

To ιστορικό λάθος στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone με την Julia Louis-Dreyfus συνεχίζει να την κυνηγάει ακόμα και σήμερα. Κι όχι μόνο αυτό. Εμμέσως, προκάλεσε και τον αποκλεισμό της από το Facebook.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η 53χρονη κωμικός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ ως αντιπρόεδρος της χώρας στο σίριαλ «Veep», ενώ έχει κερδίσει και μεγάλη αναγνώριση από τους κριτικούς και βραβεία. Γι’ αυτό το ρόλο και έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone τον περασμένο Απρίλιο.

Θυμίζουμε ότι τότε οι υπεύθυνοι του περιοδικού ζωγράφισαν στην πλάτη της san τατουάζ, ένα απόσπασμα από το Σύνταγμα της χώρας. Στο τέλος του αποσπάσματος εμφανίζεται  υπογραφή του John Hancock. O Hancock ήταν πρόεδρος του αμερικανικού Κογκρέσου, ο οποίος στις 5 Ιουλίου του 1776 έβαλε την υπογραφή του στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, αλλά όχι στο Σύνταγμα των ΗΠΑ. 

1lathos
Για το λάθος αυτό η ηθοποιός μίλησε και στην εκπομπή του χιουμορίστα δημοσιογράφου David Letterman. Παραδέχθηκε ότι ο άντρας της, μόλις είδε το εξώφυλλο, την πήρε τηλέφωνο και της έλεγε γεμάτος ταραχή ότι ο John Hancock δεν υπέγραψε το Σύνταγμα, αλλά τη Διακύρηξη της Ανεξαρτησίας.

Μετά από αυτό το τόσο δημοφιλές ιστορικό λάθος, η Julia Louis-Dreyfus είχε μια ιδέα. Πόσταρε στη σελίδα της στο Facebook μια γυμνή φωτογραφία της όταν ήταν μωράκι, με την υπογραφή του John Hancock πάνω στο σημείο που ήταν και στην επίμαχη φωτογραφία του Rolling Stone. Για να πει και καλά, ότι υπήρχε αυτή η υπογραφή από τότε που ήταν μωρό, οπότε δεν ήταν λάθος του περιοδικού, αλλά ένα τατουάζ που είχε παιδιόθεν. (Φυσικά, έκανε καλαμπούρι). 

1 baby veep

Όμως στο Facebook δεν το “έπιασαν” το αστείο και απέκλεισαν την ηθοποιό από τη σελίδα της, με το αιτιολογικό ότι πόσταρε ακατάλληλο υλικό. “Νομίζουν ότι είμαι ανώμαλη. Είναι δική μου φωτογραφία! Δεν μπορώ να μπω στο λογαριασμό μου” δήλωσε η ηθοποιός. 

Όσο για το “Veep” τη σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί: Πρόκειται για μια κωμωδία, που περιγράφει με αστείο τρόπο την καθημερινότητα μιας Αντιπροέδρου (Veep από το Vice President) των ΗΠΑ. Παρά τον κωμικό χαρακτήρα του, το σίριαλ δεν στερείται ρεαλισμού. Μάλιστα, πηγή από το Κογκρέσο χαρακτήρισε τη σειρά πολύ πιο ρεαλιστική από το House of Cards και όποιος το έχει δει, εύκολα θα καταλάβει ότι έχει δίκιο. Ήδη έχουν προβληθεί 3 κύκλοι του σατυρικού αυτού πολιτικού σίριαλ από το HBO και αναμένεται ο Δ Κύκλος τον Απρίλιο του 2015. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b