MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Penelope Cruz και Javier Bardem καταδικάζουν την ισραηλινή “γενοκτονία” σε ανοιχτή επιστολη

Δεκάδες ισπανοί αστέρες του κινηματογράφου, μουσικοί, συγγραφείς και σκηνοθέτες, με επικεφαλής την Penelope Cruz, τον σύζυγό της Javier Bardem και τον σκηνοθέτη Pedro Almodovar, καταδίκασαν την εισβολή των Ισραηλικών στη Γάζα. Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη, περιγράφουν τις πράξεις των Ισραηλινών ως “γενοκτονία”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην επιστολή τους κάλεσαν την Ε.Ε. να “καταδικάσει το βομβαρδισμό από γη, θάλασσα και αέρα εναντίον του άμαχου πληθυσμού των Παλαιστινιών στη Λωρίδα της Γάζας.” Απαιτούν ανακωχή από τον Ισραηλινό στρατό και ζητούν από το Ισραήλ να “άρει τον αποκλεισμό, από τον οποίο υποφέρει για πάνω από 10 χρόνια η Λωρίδα της Γάζας”. 

Και συνεχίζουν: “Η Γάζα ζει μέσα στον τρόμο αυτές τις ημέρες, πολιορκημένη και δεχόμενη επίθεση από γη, θάλασσα και αέρα. Τα σπίτια των Παλαιστινίων έχουν καταστραφεί, τους έχουν στερήσει το νερό, τον ηλεκτρισμό και την ελεύθερη μετακίνηση στα ξενοδοχεία και τα σχολεία , ενώ η διεθνής κοινότητα δεν κάνει τίποτα.”

Οι καλλιτέχνες εξέφρασαν την καταδίκη τους για την κατοχή της γης των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, το οποίο, όπως γράφεται στην επιστολή, “συνεχίζει να εισβάλει σε Παλαιστινιακές περιοχές, αντί να επιστρέψει στα σύνορα του 1967”.

Άλλοι που υπογράφουν την επιστολή είναι οι σκηνοθέτες Montxo Armendariz και Benito Zambrano, οι ηθοποιοί Lola HerreraEduardo Noriega και Rosa Maria Sarda, καθώς και οι μουσικοί Amaral και Nacho Campillo.


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b