MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εσείς μπορείτε να κόψετε το Facebook για 99 ημέρες;

Σε ένα τρίμηνο διάλειμμα από την εθιστική χρήση του Facebook προτείνει ολλανδική εταιρεία με την καμπάνια “99 Days of Freedom”, προσκαλώντας τους χρήστες να συμμετάσχουν σε ένα “ψυχολογικό πείραμα” μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στόχος του πειράματος είναι οι χρήστες απαντώντας τακτικά σε ερωτηματολόγια, να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό η αποχή από το κοινωνικό δίκτυο, επηρεάζει την ψυχολογία τους.

Αν και οι ιδέα ξεκίνησε από ένα “αστείο γραφείου” της εταιρείας, σύντομα τα μέλη της άρχισαν να την παίρνουν στα σοβαρά. “Είχαμε πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη διάρκεια του πειράματος. Αν το χρονικό περιθώριο είναι εκτεταμένο, οι συμμετέχοντες θα χάσουν το ενδιαφέρον τους. Από την άλλη εάν είναι πάρα πολύ μικρό, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή της συμπεριφοράς για την αξιολόγηση” δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας, Merijn Straathof, ενώ συνέχισε “Καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα 99 ημερών με περιοδικές έρευνες και δημοσιεύσεις, με την ελπίδα ότι η αλληλεπίδραση θα φανεί. Εννοείται πως και τα μέλη της εταιρείας μας συμμετέχουν ήδη στο πείραμα, έτσι θα γνωρίσουμε από πρώτο χέρι τις αντιδράσεις .”

19937-99-days-of-freedom

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας, -που εμπνεύστηκε η ολλανδική εταιρεία επικοινωνίας “Just”- ξεκαθάρισαν ότι δεν παροτρύνουν τον κόσμο να διαγράψει τους λογαριασμούς τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Το Facebook είναι μια απίστευτη πλατφόρμα, και όλοι μας δηλώνουμε αφοσιωμένοι χρήστες (…) Όμως θεωρούμε ότι υπάρχουν προφανή οφέλη και από μια μετριασμένη χρήση του, και αυτό στοχεύουμε να αποδείξουμε με την συγκεκριμένη έρευνα”.

Όπως μάλιστα υποδηλώνουν τα στοιχεία της εταιρείας “Just”, οι 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook ξοδεύουν καθημερινά περίπου 17 λεπτά στο συγκεκριμένο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, κατά μέσο όρο. Αναλογικά, μια τρίμηνη αποχή από το Facebook θα προσφέρει τουλάχιστον 28 ώρες ελεύθερου χρόνου στους συμμετέχοντες. 

Αν θέλετε να πάρετε και εσείς μέρος στο “99 days of freedom”, δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b