MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί υπήρξε ρωσικό “Veto” σε Kevin Spacey και “House of Cards” για τα γυρίσματα στον ΟΗΕ

Ρωσική άρνηση συνάντησαν οι παραγωγοί της δημοφιλούς αμερικανικής πολιτικής σειράς «House of Cards», στο αίτημά τους να κάνουν γυρίσματα του πολιτικού θρίλερ στο κτήριο του ΟΗΕ και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή της σειράς είχε ζητήσει να κάνει γυρίσματα στην αίθουσα στα μέσα Αυγούστου (οπότε και κατά κανόνα το πρόγραμμα στα Ηνωμένα Έθνη είναι λιγότερο φορτωμένο).  Η βρετανική αντιπροσωπεία, η οποία θα έχει τότε την προεδρία του Συμβουλίου, έστειλε mail στις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων μελών λέγοντας πως υποστηρίζει το αίτημα και ζητώντας από όποιον έχει αντίρρηση να την κοινοποιήσει μέχρι το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Σιωπή θα σήμαινε αποδοχή.

Μισή ώρα πριν τη λήξη της προθεσμίας όμως, γράφει το περιοδικό, ο Μικάιλ Αγασαντιάν είπε το «νιετ» και το ενδεχόμενο να γίνουν τα γυρίσματα. Κι έτσι το ρωσικό veto στερεί από τους παραγωγούς τη δυνατότητα να τοποθετήσουν τη δράση στο πραγματικό κτήριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Γιατί όμως το ρωσικό veto; Πολλοί το αποδίδουν στην ανοιχτή διπλωματική κόντρα που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Θεωρούν ότι έτσι είχαν έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουν προσκόμματα σε μία αμερικανική παραγωγή.

Όμως, είναι εξίσου πιθανό τη ρωσική στάση να την προκάλεσαν τα spoilers για τον τρίτο κύκλο της αμερικανικής σειράς. Στον δεύτερο κύκλο η σειρά είχε αρκετό διπλωματικό παρασκήνιο σχετικά με την Κίνα, παρουσιάζοντας με όχι ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ασιατική υπερδύναμη.

Στον τρίτο κύκλο, φαίνεται ότι τη σειρά της Κίνας παίρνει η Ρωσία. Θα υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο σε αυτόν τον κύκλο, που φαίνεται ότι θα αντιπαρατεθεί με τον Underwood (Kevin Spacey).  Ο φοβερός και τρομερός, αλλά κι εκλεπτισμένος Anto Ivonovich.  Και γενικότερα ο τέταρτος κύκλος φαίνεται ότι θα είναι εστιασμένος στη Ρωσία.

Ίσως οι Ρώσοι να προαισθάνονται ότι η σειρά θα παρουσιάσει την κυβέρνησή τους και τους ρώσους πολιτικούς με ζοφερά χρώματα- όπως κάνει βέβαια γενικότερα για τους πολιτικούς οποιασδήποτε χώρας, ίσως σε υπερβολικό βαθμό. Και γι’ αυτό να αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b