MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στον κήπο της Πειραιώς 260

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Φεστιβάλ Αθηνών προσφέρει φέτος μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ελεύθερη είσοδο. Από την Τρίτη 24 Ιουνίου ξεκινούν μια σειρά από γοητευτικές βραδιές στον Κήπο της Πειραιώς 260, που στόχο έχουν να ομορφύνουν τις βραδιές μας μετά τις παραστάσεις, με μουσική, ποτό και χαλαρή διάθεση.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 24 Ιουνίου
Λυρική βραδιά, ώρα έναρξης 22.30
Ομάδα λυρικών τραγουδιστών σε μια βραδιά με τραγούδια μιούζικαλ, τζαζ, όπερας, οπερέτας και ιταλικές καντσονέτες με συνοδεία πιάνου.
Συντελεστές: Λαμπρινή Καρτάλη, Χρήστος Λάζος, Γιώργος Ζωγράφος, Παύλος Μαρόπουλος, Βενιαμήν Χατζηκουμπάρογλου.

27-29 Ιουνίου
Περφόμανς, Μίκαελ Κλίεν: Jerusalem – Choreography for Greece, ώρα έναρξης 19.00
Χορογραφία: Michael Kliën
Μουσική: Volkmar Klien
Δραματουργία: Steve Valk
Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Jeffrey Gormly, Βικτώρια Κοτσάλου
Jerusalem2Εικαστικός συνεργάτης του Φορσάιθ και χορογράφος, ο Αυστριακός Μίκαελ Κλίεν παρουσιάζει για πρώτη φορά δουλειά του στο φεστιβάλ σε έναν ανοιχτό χώρο όπου η είσοδος και η έξοδος των θεατών θα είναι ελεύθερη. Πρόκειται για μια συνάντηση 13 περίπου προσώπων – μια μικτή ομάδα – που αποτελείται απο επαγγελματίες και μη χορευτές, οι οποίοι θα στήσουν μια διαδραστική «παράσταση – εγκατάσταση». Καθώς οι θεατές και οι συμμετέχοντες θα κινούνται ελεύθερα στο χώρο, αναμένεται να αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσω των αισθήσεων και της κίνησης. Οπως έχει τονίσει ο ίδιος ο Κλίεν, οι ερμηνευτές δεν θα ακολουθήσουν αυστηρές χορογραφικές οδηγίες. Θα κινηθούν αυθόρμητα με κινήσεις που θυμίζουν περισσότερο το «χορό που θα έκανε ο καθένας σπίτι του ή με τους φίλους του». Το όλο εγχείρημα κρύβει πίσω του έναν προβληματισμό για την κρίση του Δυτικού πολιτισμού στον οποίο έχει υπερτροφήσει η λογική και ο καταναλωτισμός έναντι του συναισθήματος, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Σε αυτές τις σκέψεις παραπέμπει άλλωστε και ο τίτλος Jerusalem, που με τη σειρά του παραπέμπει στο ομότιτλο ποίημα του Ουίλιαμ Μπλέικ.

Κυριακή 29 Ιουνίου
Ρεμπέτικη βραδιά με τη Σοφία Εμφιετζή, ώρα έναρξης 22.30
Με αφετηρία την Αθηναϊκή Κομπανία και φτάνοντας μέχρι το «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη, το «Τραγούδι για την Κοκκινιά» και το «Ταξίδι» του συγκροτήματος Δρόμος, η Σοφία Εμφιετζή διεκδικεί επάξια τον τίτλο της αυθεντικής λαϊκής ερμηνεύτριας. Με παρακαταθήκη την πολυετή πείρα της θα μας ξεναγήσει σε παλιά και νεότερα λαϊκά μονοπάτια υπό την ενορχήστρωση και το μπουζούκι του Νώε Ζαφειρίδη και μια ομάδα εκλεκτών μουσικών. Αποσκευές τους το μεράκι και η αγάπη τους για το καλό λαϊκό τραγούδι.
Συντελεστές:
Νώε Ζαφειρίδης – μπουζούκι
Κώστας Τσεκούρας-κιθάρα
Δημήτρης Γκίνης-ακορντεόν
Θοδωρής Κουέλης-μπάσο
Μιράν Τσαλικιάν-μπαγλαμάς

Τρίτη 1 Ιουλίου
Rast Hitzaz & Λένα Κιτσοπούλου, ώρα έναρξης 22.30
Στράτος Γκρίντζαλης (τρίχορδο μπουζούκι, φωνή)
Μπάμπης Παπαδημητρίου (μπαγλαμάς, τρίχορδο μπουζούκι, φωνή)
Γιάννος Περλέγκας (κιθάρα, φωνή)
Συμμετέχουν: Δημήτρης Παπαδάμης (ακορντεόν), Νικόλας Καραολάνης (βιολί), Λένα Κιτσοπούλου (φωνή).

Δευτέρα 7 Ιουλίου
«Ο Αγγελος Παπαδημητρίου και η Ελένη Κοκκίδου ξεχνάνε…» ώρα έναρξης 23.00
Αγγελος Παπαδημητρίου: τραγούδι
Ελένη Κοκκίδου: τραγούδι
Νίκος Πλάτανος, Βάλια Πλαϊνη : πιάνο

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Ανάλαφρη, σαν τον αφρό της σαμπάνιας: «Belle Époque» στο Μουσείο Β&Ε Γουλανδρή
Art & Culture
Ο Ρομπέν των δασών θέλει να ζήσει στην πόλη των δέντρων
Επίκαιρα
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Όταν οι Ναζί προχώρησαν στη μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης στην ιστορία
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Ομόνοια – Μια μυθοπλασία»
Art & Culture
Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου αναρωτιέται αν η επίπλαστη ευτυχία θα νικήσει το δικαίωμα στην ελευθερία
Περίεργα
Bella Ciao #53: Μια βόλτα με τον Ροζ Πάνθηρα στο Παρίσι
Art & Culture
«Η ΔΕΗ συναντά την τέχνη» και οι εικαστικοί συνομιλούν με την ιστορία της
Art & Culture
Καραμπέτη και Χρυσικόπουλος μιλούν για τη «Φόνισσα»
Art & Culture
Η Άννα Καρένινα διεκδικεί την αλήθεια σ’ έναν ψεύτικο κόσμο
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Μικρές ταπεινώσεις»
Επίκαιρα
Bella Ciao #52: «The Orange Plague» – Στην πλάτη του αυτοκράτορα
Art & Culture
“Χωρίς μπλε, δεν υπάρχει πράσινο”: Η Γη έχει κάτι να μάς πει και η Μαρία Φραγκουδάκη τής δίνει φωνή