MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

Τα 15 χρόνια εορτασμού κλείνει φέτος η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που έχει καθιερωθεί ως ετήσιο ραντεβού των απανταχού μουσικόφιλων. Η μουσική γιορτάζει σε όλη την Ευρώπη και η Αθήνα ξεχειλίζει με μουσικές σε κάθε γωνιά της. Βρείτε εδώ όλους και όλα όσα παίζουν στην πόλη, επιλέξτε ανάλογα με τα γούστα σας και γλεντήστε το.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Live, camping και Παζάρι Δίσκων στην παραλία του Μοσχάτου
Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην παραλία Μοσχάτου (έναντι ΣΕΦ). Για όποιον δεν θέλει να χάσει ούτε στιγμή, εντός του χώρου θα υπάρχει και camping -μόνο φέρτε μαζί τη σκηνή σας, Vinyl on the Beach, Εκθέσεις, Δισκοπωλείο, Εκδηλώσεις για την υποστήριξη του Συλλόγου Αλκυόνη με τους PhotoPass και πολλούς φίλους, Βιβλία, Χειροτέχνες, Γευσιγνωσία, Αναψυκτήρια, Ελεύθερο Parking, όλα παρέα με μουσική στην ακτή του Σαρωνικού! Το Σάββατο 21η Ιουνίου θα είναι χωρίς ωράριο, με πάρτι ως το πρωί. Ονόματα όπως ο RSN & Esterina, DUSK, Koza Mostra, CAST-A-BLAST, Μιχάλης Δέλτα, οι Mikro, οι D3STΛB1LIZED και οι Μarsheaux και αλλά 30 σχήματα και DJS θα είναι εκεί.

Κλασική μουσική και Jazz στο Λόφο του Φιλοπάππου
Όλα τα σχήματα των Μουσικών Συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, παρασύρουν το κοινό σε μελωδικούς ρυθμούς στο λόφο των Μουσών, το Σάββατο 21 Ιουνίου. Ο λόφος Φιλοπάππου θα ζωντανέψει κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής και θα μετατραπεί σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με ρυθμούς, νότες και μελωδίες.

Συναυλίες για όλους στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τον Κήπο του το Σάββατο 21 Ιουνίου για «να βγουν οι μουσικοί στους δρόμους» προσφέροντας μια απολαυστική βραδιά με δωρεάν είσοδο με συναυλίες που απευθύνονται στους μουσικόφιλους όλων των ηλικιών, μ’ ένα πρόγραμμα περιπλάνησης σε πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Συμμετέχουν: Camerata Junior, Academica Athens Orchestra, Big Band του Δήμου Αθηναίων και Gumbo Ya Ya!

fe229e55710d8eca5b8c0e0343932343 LΝότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο
Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στις 16.30 με ξενάγηση στη συλλογή της και θα συνεχιστεί με παιδική παράσταση στον Πολυχώρο και μουσικά happenings στο Αίθριο των Μουσών.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Βυζαντινό Μουσείο
Συμμετέχουν τρία μουσικά σχήματα και κυριαρχούν μελωδίες της μεσογειακής παράδοσης αλλά και τζαζ μουσική. Μεταξύ αυτών το συγκρότημα «Al Mahabba» (αγάπη στα αραβικά) με ρεπερτόριο από κλασικά τραγούδια της Συρίας, του Λιβάνου, της Αιγύπτου, της Τυνησίας και του Μαρόκου, η μουσική ομάδα «Πυρός Αιθήρ» που δημιουργεί πρωτότυπο υλικό βασισμένο σε συνθέσεις των μελών της, αλλά και σε γνωστά θέματα από τη λαϊκή παράδοση και τη τζαζ. Μαζί τους οι θρακιώτικοι ρυθμοί συνυπάρχουν με τους latin και οι καλαματιανοί και οι λεβέντικοι χοροί παίζονται με τζαζ επιρροές δημιουργώντας πρωτότυπα ακούσματα. Μέλη της ομάδας είναι οι: Γρηγόρης Μελάκης-τύμπανα, Δημήτρης Κοροντζής-κιθάρα, Βασίλης Σαλτίκης-σαξόφωνο, Στάθης Λόντος-μπάσο, Βασιλική Νικολαΐδου-φωνή. Η ηθοποιός και μουσικός Φένια Παπαδόδημα θα «κλείσει» την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Βυζαντινό Μουσείο με κομμάτια με τα οποία ασχολείται τα τελευταία 10 χρόνια από τον χώρο της τζαζ και της world μουσικής συνδυάζοντας την πειραματική απαγγελία και καλλιεργώντας μία προσωπική ερμηνευτική και συνθετική ταυτότητα. Ώρα: 20.00

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου στη Δάφνη
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής πάει στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Το Σάββατο 21 Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου- από τις 18:30 και μετά, η πόλη θα μπει στους ρυθμούς των φρέσκων μουσικών και ήχων, νέων δημιουργών και καλλιτεχνών του Αγ. Δημητρίου και όχι μόνο, που θα κατακλύσουν και φέτος την πλατεία του μετρό Δάφνης.

Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής στον πεζόδρομο Αιόλου
Ημουσική συνεχίζει να γιορτάζει και φέτος για πρώτη φορά μεταφέρεται ακόμα μέσα στα στενά του ιστορικού κέντρου, με τη συμμετοχή μαγαζιών που έχουν επιφέρει τη σφραγίδα τους στον εναλλακτικό & μη κατηγοριοποιημένο μουσικό “παλμό” της πόλης. Έτσι, για πρώτη φορά θα υπάρξει μια ποικιλόμορφη ακουστικά, σκηνή, στον εξωτικό πεζόδρομο της Αιόλου – με την ακρόπολη σε γκρο πλαν- με μουσικές επηρεασμένες από όλα τα άκρα της υφηλίου. Μουσικοί και Djs που έχουν αφιερώσει τις ημέρες τους στα ηχητικά ταξίδια. Την επιμέλεια τον εμφανίσεων έχουν αναλάβει το Mama Roux & το Four Twenty break bar.

Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής στο Κουκάκι
Ευκαιρία να γνωρίσετε μέρη της γειτονιάς που δεν έχετε πάει, ακούγοντας τις διάφορες ζωντανές μουσικές που θα σας φέρουν εκεί. Από την αρχή της Βεΐκου ως και την πλατεία Φιλοπάππου σε έξι διαφορετικά σημεία με πολλές μουσικές, κουκλοθέατρο αλλά και ένα εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αναλυτικότερα όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

*Η φωτογραφία είναι πίνακας του καλλιτέχνη Xavier Cortada

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b