MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι Locomondo πάνε Brazil! Δείτε το video με το ελληνικό σάουντρακ του Mουντιάλ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι Locomondo αφήνουν τους “μπάφους και το Pro” και πάνε “Brazil” χορεύοντας σάμπα μαζί με την Εθνική Αστέγων. Η δημοφιλής μπάντα σε συνεργασία περιοδικό δρόμου «σχεδία» ηχογράφισαν το κομμάτι “Samba Eλλάς” που φιλοδοξεί να γίνει το δικό μας σάουντρακ για το Μουντιάλ.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το «Samba Ελλάς» είναι βασισμένο στη μελωδία του πασίγνωστου βραζιλιάνικου κομματιού «Aquarella do Brazil» που έγραψε ο Άρι Μπαρόζο το 1939. Το τραγούδι έχουν ερμηνεύσει, μέσα στο χρόνο μερικά από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Φρανκ Σινάτρα, Μπινγκ Κρόσμπι, Τζάνγκο Ράινχαρντ κ.λπ.).

Σημείωνεται ότι σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί και ένα άλλο Μουντιάλ. Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων φιλοξενείται φέτος (18-26 Οκτωβρίου) στο Σαντιάγο της Χιλής, με τη συμμετοχή 64 ομάδων. Μεταξύ αυτών, θα είναι και η δική μας Εθνική Αστέγων, η οποία συνεχίζει όλο το καλοκαίρι τις προπονήσεις της στο γήπεδο του Ρουφ.

ethniki astegon
Υπενθυμίζεται ότι σε διαγωνισμό της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIFA) που έγινε πριν λίγους μήνες για την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου, η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων και η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» αναδείχθηκαν ένα από το τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη.

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι το γεγονός ότι και η Εθνική Αστέγων έχει αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας, και συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού εκεί φιλοξενήθηκε, το 2010, το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Μυρτώ Ξανθοπούλου: «Αιώνιος ανεμιστήρας» στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
Αφιέρωμα
Γιώργος Μαζωνάκης (1972-2026): «Ανήκω σε ‘μένα και στα όνειρά μου»
Αφιέρωμα
Από το Φεστιβάλ Βενετίας στις ελληνικές αίθουσες: 8 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε την νέα σεζόν
Art & Culture
Να γιατί έπρεπε να επαναληφθούν οι “Τρωάδες” σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας
Art & Culture
Στο μυαλό του Τσίλλερ, στα έγκατα του δημαρχείου και στη δίνη των 200 ετών της Ερμούπολης
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το τέλος του 2026
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Αφιέρωμα
30 συναυλίες που με κάνουν να ανυπομονώ για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Art & Culture
«Τα φώτα της πόλης» ανάβουν και στη Σουηδία