MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
27
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι Locomondo πάνε Brazil! Δείτε το video με το ελληνικό σάουντρακ του Mουντιάλ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι Locomondo αφήνουν τους “μπάφους και το Pro” και πάνε “Brazil” χορεύοντας σάμπα μαζί με την Εθνική Αστέγων. Η δημοφιλής μπάντα σε συνεργασία περιοδικό δρόμου «σχεδία» ηχογράφισαν το κομμάτι “Samba Eλλάς” που φιλοδοξεί να γίνει το δικό μας σάουντρακ για το Μουντιάλ.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το «Samba Ελλάς» είναι βασισμένο στη μελωδία του πασίγνωστου βραζιλιάνικου κομματιού «Aquarella do Brazil» που έγραψε ο Άρι Μπαρόζο το 1939. Το τραγούδι έχουν ερμηνεύσει, μέσα στο χρόνο μερικά από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Φρανκ Σινάτρα, Μπινγκ Κρόσμπι, Τζάνγκο Ράινχαρντ κ.λπ.).

Σημείωνεται ότι σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί και ένα άλλο Μουντιάλ. Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων φιλοξενείται φέτος (18-26 Οκτωβρίου) στο Σαντιάγο της Χιλής, με τη συμμετοχή 64 ομάδων. Μεταξύ αυτών, θα είναι και η δική μας Εθνική Αστέγων, η οποία συνεχίζει όλο το καλοκαίρι τις προπονήσεις της στο γήπεδο του Ρουφ.

ethniki astegon
Υπενθυμίζεται ότι σε διαγωνισμό της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIFA) που έγινε πριν λίγους μήνες για την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου, η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων και η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» αναδείχθηκαν ένα από το τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη.

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι το γεγονός ότι και η Εθνική Αστέγων έχει αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας, και συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού εκεί φιλοξενήθηκε, το 2010, το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Ομόνοια – Μια μυθοπλασία»
Art & Culture
Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου αναρωτιέται αν η επίπλαστη ευτυχία θα νικήσει το δικαίωμα στην ελευθερία
Περίεργα
Bella Ciao #53: Μια βόλτα με τον Ροζ Πάνθηρα στο Παρίσι
Art & Culture
«Η ΔΕΗ συναντά την τέχνη» και οι εικαστικοί συνομιλούν με την ιστορία της
Art & Culture
Καραμπέτη και Χρυσικόπουλος μιλούν για τη «Φόνισσα»
Art & Culture
Η Άννα Καρένινα διεκδικεί την αλήθεια σ’ έναν ψεύτικο κόσμο
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Μικρές ταπεινώσεις»
Επίκαιρα
Bella Ciao #52: «The Orange Plague» – Στην πλάτη του αυτοκράτορα
Art & Culture
“Χωρίς μπλε, δεν υπάρχει πράσινο”: Η Γη έχει κάτι να μάς πει και η Μαρία Φραγκουδάκη τής δίνει φωνή
Art & Culture
Η Νεφέλη Μαϊστράλη και ο Θανάσης Ζερίτης πιστεύουν ότι στη γενιά τους δεν ανήκει τίποτα
Art & Culture
Ένας αιώνας Cahiers d’art στο Μουσείο Μπενάκη
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ