MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι Locomondo πάνε Brazil! Δείτε το video με το ελληνικό σάουντρακ του Mουντιάλ

Οι Locomondo αφήνουν τους “μπάφους και το Pro” και πάνε “Brazil” χορεύοντας σάμπα μαζί με την Εθνική Αστέγων. Η δημοφιλής μπάντα σε συνεργασία περιοδικό δρόμου «σχεδία» ηχογράφισαν το κομμάτι “Samba Eλλάς” που φιλοδοξεί να γίνει το δικό μας σάουντρακ για το Μουντιάλ.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το «Samba Ελλάς» είναι βασισμένο στη μελωδία του πασίγνωστου βραζιλιάνικου κομματιού «Aquarella do Brazil» που έγραψε ο Άρι Μπαρόζο το 1939. Το τραγούδι έχουν ερμηνεύσει, μέσα στο χρόνο μερικά από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Φρανκ Σινάτρα, Μπινγκ Κρόσμπι, Τζάνγκο Ράινχαρντ κ.λπ.).

Σημείωνεται ότι σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί και ένα άλλο Μουντιάλ. Το 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων φιλοξενείται φέτος (18-26 Οκτωβρίου) στο Σαντιάγο της Χιλής, με τη συμμετοχή 64 ομάδων. Μεταξύ αυτών, θα είναι και η δική μας Εθνική Αστέγων, η οποία συνεχίζει όλο το καλοκαίρι τις προπονήσεις της στο γήπεδο του Ρουφ.

ethniki astegon
Υπενθυμίζεται ότι σε διαγωνισμό της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIFA) που έγινε πριν λίγους μήνες για την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου, η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων και η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» αναδείχθηκαν ένα από το τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη.

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι το γεγονός ότι και η Εθνική Αστέγων έχει αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας, και συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού εκεί φιλοξενήθηκε, το 2010, το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Περισσότερα από Ιστορίες