MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικό καλοκαίρι με μεγάλα ονόματα στον Κήπο του Μεγάρου: πρόγραμμα συναυλιών

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τον καταπράσινο κήπο του στο μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας στήνοντας ένα ιδιαίτερο συναυλιακό σκηνικό στο κέντρο της πόλης. Από τις 6 Ιουνίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου μια μεγάλη παρέα καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών θα ντύσει τα καλοκαιρινά βράδια μας με ήχους και τραγούδια από διαφορετικές εποχές και μουσικά είδη: μπλουζ, τζαζ, σουινγκ, βαλς, ροκ, κλασική, άμπιεντ, έντεχνο, ρεμπέτικο, μπαλάντες, μικρασιάτικα… όλα παίζουν στον κήπο!.Οι εκδηλώσεις του Κήπου του Μεγάρου πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΟΤΕ, που προσφέρει στους συνδρομητές του έκπτωση 50% για την αγορά μέχρι 2 εισιτηρίων με την επίδειξη ενός λογαριασμού ΟΤΕ στα ταμεία του Μεγάρου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Ιουνίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Φτερωτές Κιθάρες: «Λιμάνια ξένα»
Προπώληση εισιτηρίων: 10€ / Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€

Ένα αφιέρωμα με όλα τα αγαπημένα του τραγούδια παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά θα παρουσιάσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία. Μαζί του στη σκηνή «Φτερωτές Κιθάρες».

Δευτέρα 16 Ιουνίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Αγγελική Ιωαννάτου & Κατερίνα Φωτεινάκη: «Κι αν το δέντρο καίγεται…»
Προπώληση εισιτηρίων: 7€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€
Δύο συνθέτριες, με βελούδινες φωνές και κιθάρες, μας καλούν σε μια μουσική βραδιά που παντρεύει την ποίηση και τη μουσική.

theodora
Τρίτη 17 Ιουνίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Theodore: “It Is Βut Ιt’s Not”
Προπώληση εισιτηρίων: 7€ / Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€
Ο 22χρονος συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Theodore (Θοδωρής Πολυχρονόπουλος) είναι περισσότερο γνωστός στο εξωτερικό καθώς δίνει συχνά συναυλίες σε όλη την Ευρώπη. Η μουσική του κινείται ανάμεσα στην ambient με καταβολές από ροκ και ποπ, με μελωδική γραμμή και φιλοσοφικό στίχο, που αναμιγνύει τους φυσικούς ήχους των οργάνων με τους ηλεκτρονικούς.

Σάββατο 21 Ιουνίου (Ώρα έναρξης: 20:00)
Γιορτή της Μουσικής
Είσοδος δωρεάν
Στο θερινό ηλιοστάσιο, την 21η Ιουνίου, η Μουσική γιορτάζει πανευρωπαϊκά. Το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τον Κήπο του για μια μέρα γεμάτη συναυλίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες δωρεάν είσοδο. Συμμετέχουν: Camerata Junior, Academica Athens Orchestra, Big Band του Δήμου Αθηναίων, Gumbo Ya Ya!

Δευτέρα 23 Ιουνίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Νίκος Πλατύραχος: «Τα άστεγα»
Προπώληση εισιτηρίων: 7€ / Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€
Η μουσική του Πλατύραχου είναι ατμοσφαιρική, ιδιόχρωμη, σε μια εντελώς προσωπική διάπλαση, που περιέχει λυρικά χρώματα, απόηχους του ρεμπέτικου, ψήγματα από τζαζ και ραγκτάιμ και όλα αυτά σε νυχτερική, νοσταλγική διάθεση. Μαζί του στη σκηνή η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Βασιλιάγκος.

Τετάρτη 25 Ιουνίου (Ώρα έναρξης:21:00)
Κουιντέτο Δημήτρη Καλαντζή: “Modes & Moods – Music by Mikis Theodorakis”
Προπώληση εισιτηρίων: 7€ / Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€
Μια νέα τζαζ πρόταση-άποψη μουσικής κατατίθεται, πάνω στα αγαπημένα τραγούδια και τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, από το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Kostis Maraveyas 2
Παρασκευή 27 Ιουνίου (Ώρα έναρξης:21:00)
Maraveyas Ilegal: “Weekend” στον Κήπο του Μεγάρου
Προπώληση εισιτηρίων: 10€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ξαναστήνει ένα πάρτυ στον Κήπο προαναγγέλλοντας το πιο εκρηκτικό Weekend του καλοκαιριού με πρωτότυπες συνθέσεις, πετυχημένες διασκευές και τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη…

Τετάρτη 2 Ιουλίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Κατερίνα Πολέμη & Katerine Duska: “Moondance”, Opening act: Αρετή Κοσμίδου
Προπώληση εισιτηρίων:10€ / Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας
Δύο νέα κορίτσια, η Κατερίνα Πολέμη και η Katerine Duska, συνδέουν δύο διαφορετικές κουλτούρες με πολυπολιτισμικά στοιχεία η καθεμία, ενώνουν τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες τους, επιλέγουν έναν κοινό τόπο έκφρασης και συγχρόνως διαφοροποιούνται, χαράσσοντας στην ίδια σκηνή η καθεμία τη δική της κατεύθυνση.

dalarasnΠαρασκευή 4 Ιουλίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Γιώργος Νταλάρας: Ρεμπέτικο «Unplugged»
Προπώληση εισιτηρίων: 10 €/ Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€
Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου ή συνθετών όπως ο Απόστολος Καλδάρας και ο Απόστολος Χατζηχρήστος.

Παρασκευή 11 Ιουλίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Μανώλης Φάμελλος – Nalyssa Green: «Παρ’ ολίγον Κουαρτέτο»
Προπώληση εισιτηρίων: 10 €/ Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€
Ένα πειραματικό live που έχει ήδη παιχτεί σε αθηναϊκές σκηνές με νέα και παλιά τραγούδια του Μανώλη Φάμελου και της Nalyssa. Χωρίς μικρόφωνα, με τις δονήσεις των εγχόρδων και των φωνών, η συναυλία τους απευθύνεται σε ακροατές που διακρίνουν ψιθύρους και τείνουν ευήκοα ώτα σε «λυρικές κι ανήσυχες» μουσικές.

Πέμπτη 17 Ιουλίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι»
Προπώληση εισιτηρίων: 10 €/ Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€
Ο συνθέτης παρέα με σπουδαίους ερμηνευτές παρουσιάζει μια επιλογή από τα καλύτερά του τραγούδια, διανθισμένα και με νέες δημιουργίες και ορχηστρικά από τα ιστορικά “Τοπία” του συνθέτη.
suga
Παρασκευή 18 Ιουλίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Swing Shoes feat. Sugahspank!
Προπώληση εισιτηρίων: 7€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€
Η εκρηκτική Sugahspank έχει μαζί της την κεφάτη gipsy jazz μπάντα των Swing Shoes. Τέσσερις μουσικοί με επιρροές από τον θρυλικό Τζάνγκο Ρέινχαρντ, τον Μανώλη Χιώτη, το σουίνγκ, το μπλουζ και την ελληνική παράδοση, έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με την αμεσότητα, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των συνθέσεών τους.

Τετάρτη 23 Ιουλίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Μίνως Μάτσας: «Έξω» στον Κήπο του Μεγάρου
Προπώληση εισιτηρίων: 10€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€
Για πρώτη φορά επί σκηνής, σε μια «εξωστρεφή» συνάντηση με τέσσερις φωνές διακεκριμένες: τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Γιάννη Χαρούλη. Η συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής θα θυμίσει στο κοινό παλιές και πρόσφατες επιτυχίες του δημιουργού.

Παρασκευή 25 Ιουλίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Γλυκερία: «Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου»
Προπώληση εισιτηρίων: 10€ / Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας:12€
Η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει τις αμέτρητες επιτυχίες της, αγαπημένα μας λαϊκά και σμυρνέικα, και θα συναντήσει στη σκηνή τους συναδέλφους της Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, και Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία.

delivoriasnΠαρασκευή 5 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Φοίβος Δεληβοριάς: «Αρμένικη βίζιτα»
Προπώληση εισιτηρίων: 10€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας:12€
Μια χορταστική συναυλία, μια μουσική «Αρμένικη βίζιτα», κατά τη (μακριά) διάρκεια της οποίας ο τραγουδοποιός θα πει κομμάτια από την προσωπική του δικογραφία αλλά και δημιουργών που αγαπάει ιδιαίτερα –έτσι η Βίζιτα θα κλείσει τον κύκλο της ως γκάρντεν πάρτι, ως κοντσέρτο ανάμεσα στις ακακίες, ως τελευταία λέξη του καλοκαιριού.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Αthena: «Γήινοι άγγελοι»
Προπώληση εισιτηρίων: 7€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€
Με φωνή κρυστάλλινη, κι ωστόσο παλλόμενη ανά στιγμές από συναίσθημα, η Athena (Αθηνά Ανδρεάδη) παντρεύει γοητευτικά στα τραγούδια της το φολκ-ροκ, την ποπ και την τζαζ, και αναδεικνύει δημιουργικά τις ελληνικές ρίζες της.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Δώρος Δημοσθένους: «Let’s swing again»
Προπώληση εισιτηρίων: 7€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€
Ο Δώρος Δημοσθένους σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop και το γυναικείο φωνητικό σύνολο «1,2,3 Swing» μας καλεί να ανακαλύψουμε κλασικές μουσικές αξίες με σύγχρονο τρόπο, σ’ ένα θέαμα με μουσικές και χορούς μιας αλλοτινής εποχής γεμάτης ομορφιά, ερωτισμό και χάρη.

Marietta FafoutiΠέμπτη 18 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Marietta Fafouti and Band: «Shine»
Προπώληση εισιτηρίων: 7€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€
Η Μαριέττα Φαφούτη επιστρέφει στο Μέγαρο έχοντας ετοιμάσει ένα χορταστικό και ανάλαφρο live, ένα κεφάτο πάρτι για τους καλεσμένους της, που θα περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών. Χορευτικά ντίσκο και σόουλ, σόλο από μιούζικαλ, μουσικές του ’60 και του ’70 αλλά και πιο «σκοτεινά» κομμάτια επηρεάζουν και διαπλάθουν το μουσικό στιλ της.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Η δύναμή σου, δύναμή μου»
Προπώληση εισιτηρίων: 10€ /Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μας προσκαλεί σ’ ενα πάρτι όλο ενέργεια, χορό και κέφι. Μαζί της η Αφροδίτη Παπαχριστοδούλου, και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)
Μίλτος Πασχαλίδης: «Αυτοί… μου λείπουν πιο πολύ»
Προπώληση εισιτηρίων: 10€ / Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€
Ο Μίλτος Πασχαλίδης για πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου, μας καλεί σε μια συναυλία αφιερωμένη σε σ’ αυτούς που λείπουν πιο πολύ. Ενα γλέντι παρέα με φίλους με τραγούδια που θα φέρουν ξανά κοντά μας αφέξαχτους καλλιτέχνες όπως τους Μητροπάνο, Τόκα, Αλκαίο, Ξυδούς.

Περισσότερα από Ιστορίες