MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H Aνάσταση των αστέρων: 10 ηθοποιοί που έπαιξαν σε ταινίες μετά το θάνατό τους!

Ο απρόσμενος θάνατος ηθοποιών, όπως ο Philip Seymour Hoffman και ο Paul Walker, αφήνει στη μέση ένα ή και περισσότερα κινηματογραφικά project, τα οποία ξαφνικά χάνουν έναν από τους βασικούς τους πρωταγωνιστές. Για το Hollywood πάντως (και όχι μόνο) η λύση υπάρχει: Είναι η ψηφιακή “ανάσταση των ηθοποιών με τη χρήση ειδικών εφέ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ιδού μια λίστα με 10 ηθοποιούς που “αναστήθηκαν” ψηφιακά σε ταινίες (Πηγή: Business Insider). 

1laurence-olivier-was-dead-for-15-years-when-he-starred-in-2004s-sky-captain-and-the-world-of-tomorrow1. Laurence Olivier: Για πολλούς ήταν ο μεγαλύτερος ηθοποιός του 20ου αιώνα. Ο Laurence Olivier αποτέλεσε την απόδειξη ότι η υψηλή τεχνολογία “και νεκρούς ηθοποιούς ανασταίνει.”

Δεν υπήρχε ανάγκη να γίνει, δεδομένου ότι ο ηθοποιός ήταν ήδη 15 χρόνια νεκρός, την εποχή που γυριζόταν η ταινία “Sky Captain: Ο Κόσμος του Αύριο” (2004) με πρωταγωνιστές τον Jude Law, την Gwyneth Paltrow και την Angelina Jolie.  Δεν ήταν δηλαδή, ότι είχαν αρχίσει γυρίσματα με αυτόν τον ηθοποιό κι έπρεπε κάπως να τελειώσουν. Έγινε για να γίνει, προκειμένου να αξιοποιήσει το ειδικό βάρος του Olivier. Έτσι, έβαλαν έναν άλλο ηθοποιό να καμωθεί τη φωνή του Olivier και δημιούργησαν με τη χρήση αρχειακού υλικού το διαβολικό ολόγραμμα  του Dr. Totenkopf.

* Δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά, που ανασταινόταν ο Olivier. Στην ταινία “Σπάρτακος” του Stanley Kubrick, υπήρχε μια σκηνή του Olivier που είχε κοπεί στην πρώτη εκδοχή της ταινίας. Όταν αργότερα, αποφάσισαν να την προβάλλουν μαζί με αυτή την σκηνή, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε φωνή. Έβαλαν, λοιπόν, τον εξαίρετο μίμο Anthony Hopkins να κάνει τη φωνή του Olivier. Ο Hopkins μιμήθηκε τέλεια όχι μόνο το ηχόχρωμα της φωνής, αλλά σου έβγαλε και το ταλέντο του Olivier, γιατί κι αυτός είναι υψηλού επιπέδου ηθοποιός.

2. Peter Sellers: Ο βρετανός κωμικός είχε πεθάνει το 1980, αλλά το 1982 στην ταινία “Trail of the Pink Panther” χρησιμοποίησαν υλικό αρχείου από το 1976 (κομμένες σκηνές) και σωσίες, προκειμένου να αναστήσουν τον ηθοποιό που ταυτίστηκε με τον γκαφατζή και ηλίθιο, αλλά υπερβολικά τυχερό, επιθεωρητή Κλουζό.

1Philip-Seymour-Hoffman3. Philip Seymour Hoffman: Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ενώ είχε αφήσει στη μέσα γυρίσματα για το τρίτο μέρος του Hunger Games. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των σκηνών του Hoffman είχε γυριστεί, υπήρχαν σκηνές- κλειδιά, που θα χρειαστεί να δημιουργηθούν με την ψηφιακή εικόνα του ηθοποιού.
Το ταλέντο του όμως, όπως λέει ένας βετεράνος ηθοποιός, καμιά ψηφιακή τεχνολογία δεν θα μπορέσει να το αναπαραστήσει.

Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους το Νοέμβριο του 2015.

4. Oliver Reed: Στο Μονομάχο ο ηθοποιός που έπαιζε τον μέντορα του μονομάχου πια Russell Crowe, πέθανε πριν ολοκληρώσει τις σκηνές του. Χρησιμοποιήθηκαν λοιπόν τα ειδικά εφέ, για να συμπληρώσουν τις σκηνές του.

1cardboard-cut-out-were-used-to-cover-bruce-lees-death-for-1978s-game-of-death5. Bruce Lee: Το αρχέτυπο του Τσάκι Τσαν και τόσων άλλων καρατέκα του σινεμά, ο Bruce Lee είχε πεθάνει από το 1973. Έτσι, για να τελειώσουν την τελευταία του ταινία, το Game of Death (παιχνίδι του θανάτου, όνομα και πράγμα, αφού ο πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν όντως πεθαμένος).
Τότε φυσικά δεν υπήρχε η ψηφιακή τεχνολογία που υπάρχει σήμερα και για να αναστήσουν τον Bruce Lee χρησιμοποιήθηκαν σωσίες και άλλες τεχνικές. Μέχρι κι ένα χαρτόνι με το πρόσωπο του μακαρίτη χρησιμοποίησαν οι αθεόφοβοι. Με αυτά και μ’ αυτά έφτασε το 1978, για να βγει η ταινία στους κινηματογράφους. Σήμερα η τεχνολογία τα κάνει αυτά πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο σύντομα. 

6.Marlon Brando: Ο μεγάλος ηθοποιός είχε παίξει τον εξωγήινο μπαμπά του Superman το 1978. Στην Επιστροφή του Superman το 2006 οι συντελεστές της ταινίας θεωρούσαν ότι έπρεπε να επιστρέψει κι o Marlon Brando ως Jor-El. Μόνο που είχε πεθάνει από το 2004. Κανένα πρόβλημα. Η ψηφιακή τεχνολογία έκανε το θαυματάκι της μαζί με τη βοήθεια υλικού που δεν είχε χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη ταινία.

7. Paul Walker: Για το έβδομο “Fast & Furious” θα χρησιμοποιηθούν τα ειδικά εφέ, οι σωσίες και η ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να “έχουμε” τον Paul Walker στην ταινία. Τέσσερις ηθοποιοί με παρόμοια σώματα με αυτό του μακαρίτη προσλήφθηκαν από την παραγωγή, ενώ τη φωνή από πάνω, θα την δημιουργήσουν με τη χρήση ειδικής τεχνολογίας.

8. Nancy Marchand: Και στη σειρά “Οι Sopranos” χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εφέ, για να τελειώσει ένα επεισόδιο της σειράς, μετά τον χαμό της Nancy Marchand. Χρησιμοποιήθηκαν αρχειακό υλικό και ειδικά εφέ, προκειμένου ο ρόλος της στη σειρά να έχει ένα “κανονικό” τέλος. (Τις θεατρικού τύπου αφηγήσεις γεγονότων, μέσα από διαλόγους, φαίνεται ότι στην Αμερική δεν τις προτιμούν. Τους αρέσει να τα δείχνουν όλα τα σημαντικά γεγονότα με εικόνα). 

1grace-kelly-and-marilyn-monroe-sell-dior-perfume-in-20119. Grace Kelly και Marilyn Monroe: Η Grace Kelly πέθανε το 1982 και η Marilyn 20 χρόνια πριν. Κανένα πρόβλημα για τους διαφημιστές  του αρώματος της Dior. Χρησιμοποίησαν την ψηφιακή τεχνολογία το 2011 και με τη βοήθεια πραγματικού υλικού από τις δύο ντίβες, τις αντέστησαν για χάρη της διαφήμισης.
Στη διαφήμιση έπαιζε και η Charlize Theron, η οποία δήλωσε ότι η διαφήμιση ήταν “πολυτελής και φανταστική”

10. Audrey Hepburn:
Η ηθοποιός είχε πεθάνει από το 1993. Ωστόσο, το 2014, 21 χρόνια μετά, η μορφή μιας νεότατης Hepburn χρησιμοποιήθηκε για μια διαφήμιση σοκολάτας. Για να δημιουργηθεί η τρισδιάστατη μορφή της ηθοποιού χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες της, πλάνα από ταινίες και άλλο υλικό. Και, ως εκ θαύματος, η Audrey Hepburn ανεστήθη!

Δείτε το video:

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b