MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσείο Μαρία Κάλλας στην Αθήνα το 2015!

Χρονιά αφιερωμένη στον ελληνικό θρύλο της κλασικής μουσικής φαίνεται πως θα είναι το 2015, αφού η Ελλάδα θα αποκτήσει Μουσείο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, που τίμησε και δόξασε τη χώρα μας στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση της μουσειολογικής μελέτης, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, το μουσείο θα στεγαστεί στο τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο 1.070τ.μ., επί της οδού Μητροπόλεως 44, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το μουσείο πρόκειται να προσφέρει σε κάθε αμύητο ή όχι επισκέπτη της κλασικής μουσικής, τη δυνατότητα να γνωρίσει τη ζωή και την πορεία της μεγάλης σοπράνο, απολαμβάνοντας αυθεντικά προσωπικά αντικείμενα και αλησμόνητες στιγμές της καριέρας της, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, εμβληματικές φωτογραφίες και ψηφιακές εφαρμογές. Παράλληλα, στο μουσείο θα λειτουργεί θεματικό πωλητήριο, μπιστρό με το όνομα “La divina“, αλλά και υπερσύγχρονη αίθουσα βιβλιοθήκης και δισκοθήκης με χώρο ακρόασης -mediatheque-, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν την εξαιρετική φωνή της.

Για την υλοποίηση του σχεδίου, εκτός από τη μουσειολογική μελέτη της Καθηγήτριας μουσειολογίας Ανδρομάχης Γκαζή, της αρχιτέκτονα Ερατώς Κουτσουδάκη-Γερολύμπου, και την καθοριστική συνδρομή του μουσικολόγου Αλέξανδρου Χαρκιολάκη, θα συνεισφέρουν επιστήμονες και καλλιτέχνες με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου που τιμά τη φήμη της σοπράνο αλλά και την υπερηφάνεια που έχουν οι Έλληνες χάρη σε αυτή.

Για την ιστορία, το τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο που θα στεγάσει το Μουσείο Μαρία Κάλλας, είχε προγραμματιστεί να είναι ο χώρος μεταστέγασης του Θεατρικού Μουσείου. Ωστόσο, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν -τουλάχιστον για τις ανάγκες μιας τέτοιας ενέργειας- το σχέδιο δεν προχώρησε. Έτσι, ο απελευθερωμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείο αφιερωμένο στην μεγάλη Ελληνίδα σοπράνο, με κόστος που θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ, το οποίο όμως καλύπτει χορηγία ανώνυμου ιδιώτη. Όπως και να έχει, είναι βέβαιο πως μια τέτοια κατασκευή θα ενισχύσει τον τουρισμό και το πολιτιστικό επίπεδο της χώρας μας, 37 χρόνια μετά το θάνατο της Ελληνίδας ντίβας της όπερας.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b