MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνής αναγνώριση για τη Θεσσαλονίκη ως πόλη του μέλλοντος

Άλλη μια σημαντική διάκριση κερδίζει η Ελλάδα και συγκεκριμένα η συμπρωτεύουσα. Ο λόγος για τη Θεσσαλονίκη που αναδείχθηκε καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος σε μία από τις πολλές κατηγορίες ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «European Cities of the Future 2014», σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 468 πόλεις περιοχές, στην κατηγορία “τρόπος ζωής και ανθρώπινο κεφάλαιο” για ευρωπαϊκές πόλεις μέσου μεγέθους. Βασικό κριτήριο της επιλογής ήταν η ποιότητα ζωής, το εργασιακό περιβάλλον, το επίπεδο της εκπαίδευσης, αλλά και τον πληθυσμό τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Όπως αποδείχθηκε οι αλλαγές στη Νέα Παραλία της πόλης, άλλαξαν την όψη της και κατάφεραν να αναδείξουν την ομορφιά της στο έπακρο.

Πάντως, υπάρχουν περίπου 80 διαφορετικές κατηγορίες στη σχετική έρευνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές πρωτιές για πολλές πόλεις και περιοχές. Σε μία από αυτές η Αττική επίσης αναδεικνύεται καλύτερη μελλοντική περιοχή ως προς το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον τρόπο ζωής.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις πρωτιές για τις «European Cities of the Future 2014»

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b