MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Νάξος αποθεώνεται από τους New York Times

Τη διάκριση με τη δεύτερη θέση που κατέλαβε η Νάξος στη λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης σύμφωνα με το TripAdvisor, έρχεται να συμπληρώσει το άρθρο της δημοσιογράφου Τζένιφερ Γκίλμορ, στους New York Times, με τίτλο «Ξεφλουδίζοντας τα στρώματα της Νάξου». Το αγαπημένο κυκλαδίτικο νησί αποθεώνεται με τα πιο κολακευτικά σχόλια!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το άρθρο της δημοσιογράφου Τζένιφερ Γκίλμορ, στη στήλη της «Αγαπημένα Μέρη», εκθειάζει τη Νάξο και μεταφέρει στους αναγνώστες την αίσθηση της αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς αλλά και της αυθεντικότητας των κατοίκων της, κάνοντας παράλληλα λόγο για την οικονομική κατάσταση και τα Παρθενώνεια γλυπτά, αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν γύρω από την επιστροφή τους.

naxos-paralia-boltaΗ δημοσιογράφος καταγράφει ουσιαστικά στο άρθρο της το δικό της βιωματικό ταξίδι στη Νάξο, υμνώντας τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλό φαγητό και όλες τις ομορφιές του νησιού.

“Το σούρουπο περπατήσαμε ένα μονοπάτι κατά μήκος του ρεύματος το οποίο συνδυάζει Πάνω Ποταμιά και Κάτω Ποταμιά, δύο χωριά στο πιο εύφορο κομμάτι της Νάξου. Ενώ τα περισσότερα από τα άλλα κυκλαδίτικα νησιά είναι τόσο ξηρά, η Νάξος καλύπτεται από κατάφυτες κοιλάδες και τα ορεινά χωριά περιβάλλονται από συστάδες ασβεστωμένων σπιτιών. Βρίσκεται, σαν τοπίο του Bruegel”.

Άλλη μια εξαιρετική προβολή της Ελλάδας, αυτή τη φορά από τους NYT, ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν ενόψει καλοκαιριού.

 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b