MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνής διάκριση για Έλληνα καθηγητή Αρχιτεκτονικής

Το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli απονεμήθηκε στον Καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μανόλη Κορρέ, για τη συμβολή του στον τομέα της αρχαιολογίας και των αποκαταστάσεων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli απονέμεται κάθε 5 χρόνια, από την Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης -μια από τις παλαιότερες και διασημότερες επιστημονικές ακαδημίες σε όλο τον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1603-, σε προσωπικότητες που έχουν διακριθεί για την υψηλή συμβολή τους στην τέχνη, τη λογοτεχνία, την ιστορία, τη φιλοσοφία, την ιατρική και τα μαθηματικά, ενώ συνοδεύεται από ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Ο Μανόλης Κορρές είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει βραβευτεί με το διεθνούς φήμης αναγνωρισμένο βραβείο. Ο καθηγητής έχει λάβει πολλές σημαντικές υποτροφίες (Υπουργείο Παιδείας, DAAD, DAI, Princeton University, Fulbright, Alexander von Humbolt, κλπ), έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχει γράψει οκτώ βιβλία και 80 επιστημονικά άρθρα, ενώ είναι μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, καθώς και άλλων επιστημονικών επιτροπών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

“Ο καθηγητής Μανόλης Κορρές είναι μία εξέχουσα φυσιογνωμία της επιστημονικής κοινότητας, που έχει και συνεχίζει να προσφέρει πολλά, συνδυάζοντας τη δημιουργική αρχαιολογική και την αρχιτεκτονική έρευνα με την αποκατάσταση της αρχαίας ελληνικής και σύγχρονων μνημείων.” δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος για την επιτυχία του Έλληνα καθηγητή. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b