MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δείτε πώς μπορείτε να καταβροχθίσετε ένα burger σαν… κυρίες (video)

Αν ντρέπεστε και εσείς να τρώτε δημοσίως burgers η λύση βρέθηκε! Ιαπωνική αλυσίδα fast food ανακάλυψε ένα είδος χαρτοπετσέτας-μάσκας, ώστε να βοηθήσει τις απανταχού γυναίκες να αισθάνονται άνετα όταν τρώνε… χάμπουργκερ.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το πρωτότυπο εγχείρημα με τίτλο “Wrapper Liberation” παρουσίασε η διαφημιστική εταιρεία DentsuTokyo Burger. Η ιδέα προέκυψε, όταν η εταιρεία παρατήρησε πως το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές burger της (το classic burger) καταναλωνόταν σπανίως από γυναίκες.

Το βίντεο που συνόδευσε τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας εξηγεί το λόγο αυτής της διάκρισης. Όπως αναφέρει οι γυναίκες στην Ιαπωνία έχουν υιοθετήσει το μακιγιάζ ενός κατακόκκινου μικρού, ευγενικού και σεμνού στόματος -γνωστό ως “Ochobo”-. Η παράδοση θέλει το Ochobo -δηλαδή το στόμα των γυναικών- να παραμένει πάντα κλειστό μπροστά σε κόσμο. To trailer παροτρύνει τις Ιαπωνέζες να απολαμβάνουν ελεύθερα, χρησιμοποιώντας ως σλόγκαν τη φράση “Freeing women from the spell of Ochobo” (Ελευθερώστε τις γυναίκες από την “κατάρα” του Ochobo).

Στην προσπάθεια λοιπόν της εταιρείας να ανεβάσει τις πωλήσεις της “σκαρφίστηκε” την κυκλοφορία μιας χαρτοπετσέτας-μάσκας που καλύπτει το στόμα, απελευθερώνοντας τις γυναίκες από την “ντροπιαστική” κατανάλωση. Το πιο απίστευτο από όλα είναι η επιτυχία της ιδέας, αφού μετά την κυκλοφορία της χαρτοπετσέτας-μάσκας οι πωλήσεις του “Classic Burger” αυξήθηκαν κατά 213%.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b