MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καρλ Μαρξ: Ο επιστήμονας με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ιστορία

Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλους τους επιστήμονες των θεωρητικών, κοινωνικών και θετικών επιστημών που έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα, κατέλαβε ο Καρλ Μαρξ σύμφωνα με μία νέα διεπιστημονική μέθοδο στατιστικής «βαθμολόγησης», που ακούει στο όνομα “Scholarometer”.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο ειδικός της πληροφορικής Φιλίπο Μέντσερ του πανεπιστημίου της Ιντιάνα Μπλούμιγκτον, καινοτόμησε αναπτύσσοντας το νέο σύστημα αξιολόγησης, σύγκρισης και κατάταξης όλων των επιστημόνων. Τα αποτελέσματα του συστήματος αναδεικνύουν τον Καρλ Μαρξ ως τον «επιστήμονα» που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρώπινη ιστορία.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της βαθμολόγησης είναι η εξής: ενώ η κατάταξη μέχρι σήμερα γινόταν μόνο μεταξύ επιστημόνων από επιμέρους πεδία (ξεχωριστά οι φυσικοί, οι βιολόγοι, οι ψυχολόγοι, οι ιστορικοί, οι κοινωνιολόγοι κλπ), το διαδικτυακό εργαλείο “Scholarometer” συγκρίνει περίπου 35.000 ερευνητές από όλους τους επιστημονικούς τομείς, ανεξαιρέτως.

Τη δεύτερη θέση φαίνεται πως λαμβάνει ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο θεωρητικός φυσικός Έντουαρντ Γουίτεν του Ινστιτούτου Προωθημένων Μελετών του πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b