MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Το Dralion θα είναι διαφορετικό από το Alegria”: γεύση από “νέο” Cirque du Soleil στην συνέντευξη Τύπου

Μετά τον περσινό θρίαμβο του Alegria, το Cirque du Soleil επιστρέφει στα τέλη Οκτωβρίου στην Ελλάδα, με μια νέα παράσταση, το Dralion, ένα preview της οποίας είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην παρουσίαση της διοργανώτριας εταιρείας Λάβρυς στο Gazarte.

Monopoli Team

“Το Dralion θα είναι διαφορετικό από το Alegria”, προμήνυσε ο ιδιοκτήτης της διοργανώτριας εταιρείας, Λάβρυς, Γιώργος Μουστάκας, και οι λόγοι γι’ αυτό είναι φυσικά το θέμα της παράστασης, αλλά και το ότι, όπως είπε, τα ακροβατικά είναι “μια σκάλα” πιο πάνω από αυτά του Alegria.

dralion2Αποκάλυψε επίσης πως όταν είχε δει μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα του “Dralion”, δεν ενθουσιάστηκε και ήταν αρνητικός στο να το φέρει στην Ελλάδα. Όταν όμως παρακολούθησε ζωντανά την παράσταση στο εξωτερικό, άλλαξε αμέσως γνώμη και με μεγάλη χαρά η εταιρεία του φέρνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διάσημο τσίρκο στη χώρα μας. “Οι παραστάσεις του Cirque du Soleil ‘χάνουν’ πολύ στο βίντεο”, υποστήριξε ο Κος Μουστάκας, στηρίζοντας την άποψή του ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ζωντανό θέαμα στον κόσμο, και στις εντυπώσεις που άφησε το Alegria στο ελληνικό κοινό.

Ο Κος Μουστάκας έκλεισε την σύντομη ομιλία του αναφερόμενος και στον θάνατο ενός μέλους του Cirque du Soleil κατά τη διάρκεια παράστασης, που συνέβη στα τέλη Ιουνίου, όταν μια ακροβάτις, έπεσε από ύψος 27 μ. έξω από τη σκηνή. Σύμφωνα με τον ίδιο, το θλιβερό γεγονός αποδεικνύει δύο πράγματα: πρώτον, ότι αυτό που κάνουν οι ακροβάτες του Cirque du Soleil δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, αλλά απόλυτα αληθινό και τρομερά δύσκολο (γεγονός που μερικές φορές πράγματι τείνουμε να ξεχνάμε, ίσως εξαιτίας των εφέ πολλών οπτικοακουστικών θεαμάτων που βλέπουμε κατά κόρον). Δεύτερον, ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει το Cirque du Soleil είναι εξαιρετικά αυστηρά, κάτι που αποδεικνύεται ακριβώς από το ότι ατύχημα επί σκηνής έχει συμβεί μόνο αυτή τη φορά στα 29 χρόνια ύπαρξης του τσίρκου (άλλο ένα μέλος του Cirque du Soleil έχασε τη ζωή του το 2009, όμως αυτό επήλθε μετά από ανακοπή στη διάρκεια προβών).

dralion3

Μετά την ομιλία ακολούθησε προβολή βίντεο με την ιστορία του Cirque du Soleil, με σκηνές από το “Dralion” αλλά και από την περσινή επίσκεψη του τσίρκου στην Ελλάδα. Σημειώθηκε ότι όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος για την Ελλάδα θα ισχύσουν ειδικές τιμές εισιτηρίων λόγω της κρίσης, ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και ήταν στη συνέχεια περιττά, ανακυκλώθηκαν, και ότι πέρυσι για τις ανάγκες των παραστάσεων δημιουργήθηκαν 300 θέσεις εργασίας για Έλληνες, χωρίς ούτε μία να είναι αδήλωτη-ανασφάλιστη.

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου στην Αθήνα, εδώ

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b