MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δολοφονία αριστερού ράπερ στο Κερατσίνι από ακροδεξιό

Δολοφονία με μαχαίρι 34χρονου ράπερ σημειώθηκε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το θύμα, o Παύλος Φύσσας, ανήκε στον αριστερό χώρο, ασχολούνταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Το θύμα με τη παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη, ο οποίος στην συνέχεια αποχώρησε.

Μετά το τέλος του αγώνα ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π. Τσαλδάρη όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν μαρτυρίες. Εκεί έπεσε σε «ενέδρα» από τον 45χρονο μαζί με άλλα άτομα. Στην συμπλοκή ο 34χρονος μαχαιρώθηκε στο στήθος. Μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Πρόλαβε πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες να υποδείξει τον 45χρονο ως δράστη της δολοφονίας. Ο 45χρονος ομολόγησε στην ανάκριση την ενοχή του και παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με την Athens Voice το θύμα (Παύλος Φύσσας / Killah P.) ήταν 4 χρόνια στην hip-hop σκηνή. Είχε συνεργαστεί με γνωστά ονόματα του ελληνικού hip hop, όπως τον Δημ. Μετζέλο από τα «Ημισκούμπρια» με τον οποίο δημιούργησε και ένα promo video με τίτλο «Κρίση», τον «Λόγο Απειλή» και άλλους. Επίσης, ήταν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με έντονη αντιφασιστική και κοινωνική δράση στην περιοχή του. 

Η Αστυνομία αναζητεί και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση του 34χρονου. Κατά τις 10 το πρωί επιχειρήθηκε έφοδος της ΕΛ.Α.Σ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων και σταθμό Λαρίσης. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα νέα και στα παλαιά γραφεία της ΧΑ έγινε παρουσία εισαγγελέα και υπό την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ Χρήστου Παππά και Ηλία Παναγιώταρου.

Το ζήτημα συζητήθηκε στην Βουλή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καταδίκασε τη βία από τη Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, είπε ότι θα πρέπει να συλληφθούν οι δράστες και «να σαπίσουν στη φυλακή».

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης εξέφρασε τη «λύπη» του για το συμβάν. Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b