MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μπαμπινιώτης εναντίον Ρεπούση για την “νεκρή γλώσσα”

Ο διακεκριμένος γλωσσολόγος καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης άσκησε δριμύτατη κριτική στην Ρεπούση για το θέμα των αρχαίων ελληνικών, τα οποία η βουλευτής της Δημ. Αρ. είχε χαρακτηρίσει νεκρή γλώσσα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε αντιεπιστημονικές τις απόψεις της βουλευτού, συμπληρώνοντας ότι: “Δεν πρέπει γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων.”

Ο κ. Μπαμπινώτης συνέχισε, τονίζοντας ότι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα οι δηλώσεις της κας Ρεπούση: “Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπινιώτης..

Όπως είπε επίσης, θα δεχόταν μια κριτική του τύπου “θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία. Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή.” 

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει “νεκρή γλώσσα” τα Αρχαία Ελληνικά, όπως και τα Λατινικά. Και είχε ζητήσει γενναία μείωση των ωρών διδασκαλίας των δύο γλωσσών. 

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης μίλησε στο ΒΗΜΑ FM και για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, κρατώντας αποστάσεις:   “Με το να κλείσεις τα σχολεία, δεν νομίζω ότι κερδίζεις τίποτα. Αγανακτείς τον κόσμο και μάλλον χάνεις την υπόθεση.”

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b