MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ρεκόρ συμμετοχών σε ταινίες για τις φετινές “Νύχτες Πρεμιέρας”- Δείτε το πρόγραμμα

Κάθε ρεκόρ συμμετοχών σε ταινίες σπάει το φετινό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας. Ο αριθμός των ταινιών που θα προβληθούν φτάνουν τις 206, με τις 93 από αυτές να είναι ελληνικές ταινίες.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης στην συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση, ο αριθμός των ελληνικών ταινιών (93) είναι αριθμός ρεκόρ επίσης. Από αυτές οι μεγάλου μήκους είναι δεκαπέντε και οι υπόλοιπες είναι μικρού μήκους, από τις οποίες οι 73 συμμετέχουν σε διαγωνισμό. Η ταινία μικρού μήκους που θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο 2 χιλιάδων €.

Σημαντικές ταινίες αστέρων του Hollywood, όπως το Lovelace με την Amanda Seyfried και η κωμωδία Don Jon με την Scarlett Johansson. Επίσης, βραβευμένες ταινίες, όπως το Gloria από την Χιλή και την Ισπανία, με την βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βερολίνου Παουλίνα Γκαρσία. Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Άρι Φόλμαν θα προβληθεί το αριστουργηματικό αντιπολεμικό έργο “Βαλς με τον Μπασίρ” (Ισραήλ 2008).

Από τις ελληνικές ταινίες ξεχωρίζει η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου “Η Λιμουζίνα” με την Δούκισσα Νομικού μαζί με τους Νίκο Κουρή, Δημήτρη Καταλειφό και Παύλο Χαϊκάλη. Στον Νίκο Παναγιωτόπουλο θα δοθεί βραβείο από το Φεστιβάλ για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Στην τελετή λήξης στις 29 Σεπτεμβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παλλάς με την προβολή της ταινίας “Η Ζωή της Αντέλ” με την πρωταγωνίστρια Αντέλ.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ 

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα διαρκέσουν από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στους εξής χώρους: Δαναός 1 και 2, Odeon Opera 1 και 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδας και στο Παλλάς. 

Ως προς τα εισιτήρια οι τιμές θα έχουν ως εξής: 
Πρωινές προβολές: 4 ευρώ, Απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5 ευρώ, Βραδινές προβολές, από τις 20.00: 6 ευρώ.

Επίσης, θα δοθούν 2 χιλιάδες δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b