MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Nouvelle Vague: μας αρέσει να ζωντανεύουμε “ξεχασμένα” τραγούδια

Η κολλεκτίβα των Nouvelle Vague ξεκίνησε από το Παρίσι, από τους καταξιωμένους μουσικούς – παραγωγούς Μarc Collin και Οlivier Libaux που πειραματίστηκαν στα ακούσματα που είχαν ως έφηβοι τη δεκαετία του 80. Πατώντας πάνω σε συνθέσεις των Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode έδωσαν το δικό τους μουσικό στυλ που θυμίζει την τεχνοτροπία της bossa nova και της jazz της δεκαετίας του ’50… Τόσο στα άλμπουμ όσο και στα live τους, τους συντροφεύουν άλλοι καλλιτέχνες, κυρίως γυναίκες που δίνουν έναν αισθησιακό τόνο στα κομμάτια. Ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, που βρήκε σ’ αυτούς το ιδανικό soundtrack πίσω από κάθε έκφραση της lounge αισθητικής, έρχονται για άλλη μια φορά στη χώρα μας για ένα live στην Τεχνόπολη στις 13 Σεπτεμβρίου. Για το live αυτό μίλησε μαζί μας η βασική φωνή των Nouvelle Vague, Melanie Pain.Συνέντευξη στη Μάρη ΤιγκαράκηΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ!

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ακόμα ένα live στην Ελλάδα… Γιατί είστε τόσο αγαπητοί στο ελληνικό κοινό;
Νομίζω ότι έχουμε αναπτύξει μια πολύ οικεία και ιδιαίτερη σχέση με τους έλληνες φίλους μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια ερχόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο και κάθε φορά η υποδοχή είναι πολύ ζεστή και κάθε live υπέροχο. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο «κακό» show στην Ελλάδα.

Με τους Nouvelle Vague συναντιέστε και στη σκηνή αλλά και στο studio. Πού νιώθετε πιο άνετα;
Είμαι στις περιοδείες των Νouvelle Vague από το 2004. Τα live είναι απίστευτη εμπειρία και είναι πολύ μεγάλη απόλαυση να τη μοιραζόμαστε με το κοινό. H φάση του studio είναι cool αλλά τελειώνει πολύ γρήγορα.

MELANIE PAIN2Σε κάθε άλμπουμ έχετε πολλούς καλεσμένους από διαφορετικά μουσικά είδη. Υπάρχει κάποιος που θα θέλατε να συνεργαστείτε και δεν το έχετε κατορθώσει ακόμα;
Αυτή είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε ν’ απαντήσει ο Marc Collin. Προσωπικά έχω τραγουδήσει με τον Martin Gore και τον Ian Mc Culloch στο 3ο άλμπουμ και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη γι’ αυτό. Ένα ντουέτο με τον Morrissey θα ήταν όμως το κερασάκι στην τούρτα!

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή;
Alt j, Black Keys, Damon Albarn και Nick Cave.

Τι κάνει ένα τραγούδι κατάλληλο για διασκευή;
Τις επιλογές των κομματιών τις κάνουν ο Marc Collin και ο Olivier Libaux και τις πιο πολλές φορές εκφράζουν τις δικές τους προτιμήσεις από τα ’80s. Στο 2ο άλμπουμ επέμεινα πολύ στη διασκευή το “Blue Monday” και τελικά τους κατάφερα αλλά γενικά οι επιλογές είναι δικές τους. Νομίζω ότι το καλύτερό τους είναι να διασκευάσουν ένα “ξεχασμένο” τραγούδι, να το “ξαναζωντανεύουν” έτσι ώστε ν’ αφορά και το σημερινό κοινό. Το «In a manner of speaking» είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Υπηρξε ποτέ κάποιος καλλιτέχνης ή μπάντα που αντέδρασε αρνητικά στη διασκευή σας;
Από όλους τους καλλιτέχνες έχουμε εισπράξει μόνο θετικές αντιδράσεις. Άλλωστε οι διασκευές που έχουμε κάνει είναι σαν «φόρος τιμής» στις μπάντες και έχουν γίνει με σεβασμό και ειλικρίνεια.

Πώς σας φαίνεται όταν ακούτε τα κομμάτια σας σε κάποια από τις πολύ δημοφιλείς σειρές όπως Gossip Girl, Glee κ.ά.;
Ουπς, δεν έχω δει καμία από αυτές…

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θ’ ακούσουμε στη συναυλία στην Αθήνα;
Συνήθως το set list των Nouvelle Vague διαμορφώνεται στα παρασκήνια της συναυλίας, δέκα λεπτά πριν βγούμε στη σκηνή, ανάλογα με το χώρο και τη διάθεση της στιγμής. Οπότε δεν μπορώ να σας πω και πολλά…

Μαζί σας θα είναι και πάλι η Όλγα Kouklaki. Πείτε μας κάτι γι’ αυτή τη συνεργασία.
Η Όλγα είναι απλά φανταστική… Είναι πολύ χαρισματική πάνω στη σκηνή και η μουσική της είναι πολύ κοντά στο στιλ των Nouvelle Vague. Έκπέμπει την ίδια σέξυ μελαγχολία… Είμαστε σ’ επαφή με την Όλγα την τελευταία δεκαετία και είναι πολύ ωραίο να βρισκόμαστε μαζί και στην Ελλάδα.

Info:
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων («Κεντρική Αυλή», Πειραιώς 100, Γκάζι)
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 22 ευρώ | Ταμείο: 28 ευρώ
Ώρα Έναρξης: 21:00
Προπώληση: Public, Ticket house και ηλεκτρονικά στο www.123tickets.gr

 

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b