MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφτασε από την Κούβα στην Φλόριντα κολυμπώντας!

Και όσο εμείς κουραζόμαστε να βουτάμε συνέχεια στη θάλασσα, η 64χρονη Diana Nyad κολύμπησε 103 μίλια, από την Κούβα στη Φλόριντα εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Το κατόρθωμα αυτό καθιστά την Diana, το πρώτο άτομο που ολοκλήρωσε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι χωρίς την χρήση κλουβιού καρχαρία!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σύμφωνα με το BBC, μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, η Diana Nyad χρειάστηκε 53 ώρες ασταμάτητου κολυμπιού και μια ομάδα 35 ατόμων, που την ακολουθούσαν με σκάφος σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Η Nyad επιχείρησε για πρώτη φορά το ταξίδι, το 1978 με την προστασία ενός κλουβιού για την αποφυγή επίθεσης καρχαρία. Το 2011 προσπάθησε το ταξίδι δύο φορές χωρίς κλουβί, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει. Tην πρώτη φορά λόγω του πόνου που ένιωσε στον ώμο της και τη δεύτερη εξαιτίας των τσιμπημάτων από μέδουσες. Η τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια της, χωρίς κλουβί, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012.
Τη Δευτέρα, έχοντας μπροστά της τα δύο τελευταία χιλιόμετρα για να ολοκληρώσει την αποστολή της, σταμάτησε για λίγο στο νερό, ώστε να ευχαριστήσει το πλήρωμα που την ακολουθούσε. Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Είμαι έτοιμη να κολυμπήσω τα δύο τελευταία μίλια μου στον ωκεανό. Αυτό ήταν το δια βίου όνειρο μου και είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας. Είστε επαγγελματίες και έχετε μια μεγάλη καρδιά. Τα καταφέρατε και εσείς όπως και εγώ. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για την γενναιοδωρία σας”.

Η Nyad έφτασε στην ακτή Key, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου λίγο πριν τις 2μ.μ. Το όνειρο της πραγματοποιήθηκε χαρις στις επίμονες προσπάθειες της. Τελικά ναι “Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά”!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b