MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tango with Lions: μια μπάντα που “τρέλανε” το YouTube!

Το ατμοσφαιρικό φολκ αγγλόφωνο συγκρότημα Tango with Lions σχηματίστηκε το 2007. Στην καρδιά της δημιουργίας τους υπήρξε και υπάρχει η μουσικός Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου) μια νέα μουσικός η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Σήμερα, η μουσική κολλεκτίβα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις μυσταγωγικές ηλεκτρικές μελωδίες της ενώ το κομμάτι “In A Bar” από το ντεμπούτο album τους, “Verba Time” (2010) σημειώνει ρεκόρ ακροάσεων στο YouTube με σχεδόν 2.500.000 κλικς.Από την Ιωάννα ΚρανιώτηΗ μπάντα που κάνει επιλεγμένα live, θα εμφανιστεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο 5ο Ζiria Music Festival στα Τρίκαλα Κορινθίας. Με αφορμή αυτή την εμφάνιση η Κατερίνα Παπαχρήστου μάς συστήνει τους Tango with Lions.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Σε ποιο μουσικό είδος εντάσσεστε;
Φημολογείται ότι παίζουμε ατμοσφαιρική φολκ αμερικάνα, αγγλόφωνη, με ξεσπάσματα χαράς!

Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία σας;
Νομίζω είναι αρκετά σημαντικό από μόνο του το γεγονός ότι γράφτηκε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος. Το ότι υπήρξε συνέχεια δηλαδή μετά τον πρώτο δίσκο, αλλά και εξέλιξη στο ύφος.

Σε τι φάση είστε αυτή την περίοδο; 
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του “A long walk”, οπότε προς το παρόν θα δουλεύουμε το ήδη υπάρχον υλικό για τις live εμφανίσεις μας και όσο για το ενδεχόμενο νέων τραγουδιών, βρισκόμαστε σε αγρανάπαυση.

TangowithLions2Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στο φεστιβάλ της Ζήρειας;
Είχαμε ήδη ακούσει πολλά για το φεστιβάλ της Ζήρειας από φίλους μουσικούς που είχαν παίξει ή επισκεφθεί το φεστιβάλ κι έτσι όταν μας πρότεινε η διοργάνωση να είμαστε στο φετινό line-up δεχτήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Τι να περιμένουμε ν’ ακούσουμε από εσάς στο φετινό φεστιβάλ;
Θα ακούσετε αρκετά τραγούδια από το δεύτερο δίσκο και κάποια αγαπημένα μας από το πρώτο άλμπουμ. Ίσως και κάποια διασκευή αν η ανεμελιά του καλοκαιριού μας επιτρέψει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω στις πρόβες…

Αξίζει να ανέβει κανείς στη Ζήρεια γιατί…
Για να μοιραστεί τη σκηνή με μια ποικιλία μουσικών από διαφορετικά είδη, για να ζήσει έστω και για λίγο το υπέροχο χωριό και για να συμμετάσχει σ’ ένα από τα πιο πολυσυζητημένα φεστιβάλ της χώρας.

Tango With Lions είναι οι:
Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, ακουστική κιθάρα, πιάνο
Γιάννος Παραμυθιώτης – ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά
Νίκος Βεργέτης – ντραμς, percussion, φωνητικά
Jim Staridas – τρομπόνι, φωνητικά
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσο, φωνητικά

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b