MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Dawn Rebel: θέλουμε να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει στη reggae!

O Dawn Rebel και οι Lazy Nodes είναι μια νέα σχετικά μπάντα που ταξιδεύει στα μουσικά μονοπάτια της reggae, κάπου μεταξύ Ελλάδας και Αφρικής… Αυτή η κεφάτη παρέα μουσικών από την Αττική που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στίχο και πειραματίζεται σε κάθε live που δίνει, συμμετέχει φέτος στο 5o Ziria Music Festival που θα γίνει 29-31 Αυγούστου στο χιονοδρομικό της Ζήρειας στα Τρίκαλα Κορινθίας. Ο frontman του γκρουπ Dawn Rebel (Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης) μάς μιλά για τον τρόπο που η μπάντα προσεγγίζει τη reggae και μας δίνει μια καλή δικαιολογία για να ανηφορίσουμε για ένα 3ήμερο στο βουνό (όχι ότι τη χρειαζόμασταν)…

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πώς προέκυψε η μπάντα; 
Με τον Πάτρικ και τον Νάσο παίζαμε και στο παρελθόν μαζί, στα ”Τιγρέ Σποράκια” και ”D.F”. Λίγο μετά αφότου εγώ, ο Dawn Rebel, κυκλοφόρησα τον πρώτο προσωπικό μου δίσκο «Heart of a lion», μιλάγαμε με τον Πάτρικ στην Ύδρα όπου ήμασταν για ένα live και είπαμε να το βάλουμε μπροστά… Ξεκινήσαμε κιθάρα – μπάσο – κρουστά, στην πορεία ήρθε ο Νάσος με τα πλήκτρα και ο Γιώργος στην κιθάρα και το σχήμα απογειώθηκε. Μετά από 7-8 μήνες, έχουμε καταφέρει να κάνουμε την reggae να ακούγεται ιδιαίτερα, προσπαθώντας να μην κάνουμε πράγματα που έχουν ξαναγίνει.

Τι τίτλο θα βάζατε στη μουσική σας;
Reggae είναι το βασικό συστατικό της μουσικής που παίζουμε, αλλά δεν θέλω να το χαρακτηρίζω μόνο έτσι. Μου αρέσει και ο τίτλος ‘Spiritual music’, καθότι ως πρωταρχικό στοιχείο έχει τους στίχους και τη φιλοσοφία πίσω από αυτούς. Αυτή ήταν και η κινητήριος δύναμη, η φιλοσοφία μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής.

Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία σας;
Κάποιες μέρες πριν κάνουμε το πρώτο μας live, παίξαμε στα πλαίσια ενός jam night 3-4 τραγούδια. Ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να χορεύει. Αυτό ήταν. Συγκίνηση. Τόσο απλά!

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή μπάντα που αποτελεί πρότυπο για εσάς;
Στην μπάντα έχουμε πολλά διαφορετικά στοιχεία, από τζαζ, μπλουζ, χιπ χοπ, φανκ και σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που μας επηρεάζουν, αλλά θα αναφέρω έναν καλλιτέχνη μόνο, που για όλα τα μέλη της μπάντας είναι σίγουρα ένα πρότυπο… Don Carlos το όνομα αυτού.

Τα 5 πιο αγαπημένα σας κομμάτια είναι…
Σίγουρα πρέπει να βγούμε στο ευρύ φάσμα της μουσικής για αυτή την ερώτηση. Πέρα λοιπόν από είδη και στυλ θα έλεγα
1) René Aubry – Après la pluie
2) Yann Tiersen – Sur le fil
3) Don Carlos -Time
4) Dezarie – Hail Jah
5) Bob Marley- Rumours

Η live συναυλία που είδατε και αποτελεί για εσάς σημείο αναφοράς είναι…
Οι ”The Congos” πέρυσι, 78αρηδες τζαμαϊκανοί, θρύλοι της reggae, να χορεύουν και να τραγουδάνε σαν μικρά παιδιά… Απίστευτο!

Σε τι φάση είστε αυτή την περίοδο; 

Τώρα είμαστε γενικά στους… δρόμους, για live. Παίζουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθότι καλοκαιράκι και reggae…

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στο φεστιβάλ της Ζήρειας;
Ο Πάτρικ μου είπε μια μέρα ότι ένας φίλος του έχει ένα φίλο από το φεστιβάλ και μήπως να το δούμε. Τη μαγεία του μέρους την ξέραμε και θέλαμε να πάμε. Έτσι γνωρίσαμε τον Γιώργο Γκουρβέλο, έναν από τους υπευθύνους του φεστιβάλ και τα πράγματα κύλησαν μόνα τους. Έτσι απλά, όπως πρέπει!

Τι να περιμένουμε ν’ ακούσουμε από εσάς στο φετινό φεστιβάλ;
Νομίζω πρέπει να περιμένετε να χορέψετε σίγουρα, να ερωτευτείτε, και για όσους δίνουν βαρύτητα στους στίχους να ακούσετε…

Αξίζει να ανέβει κανείς στη Ζήρεια γιατί…
Θα άξιζε να ανέβει κανείς ακόμα και αν είχε μόνο 5 λεπτά!!! Η θέα είναι μαγευτική. Από όποια διαδρομή κι αν ανέβεις στη Ζήρεια, από τα χωριά, χαμηλότερα αντιλαμβάνεσαι τον όγκο και την ενέργεια του βουνού. Όσο ανεβαίνεις η μαγεία γίνεται παραμυθένια, είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές που έχω κάνει. Έχω βρεθεί να χαιρετώ τα δέντρα στα πυκνά δάση του βουνού από το αυτοκίνητο σα μικρό παιδί ενθουσιασμένος από την ομορφιά… Όποιος έχει ανέβει ξέρει τι λέω, οι λοιποί θα καταλάβουν φέτος!

Οι Lazy Nodes είναι οι εξής: Πάτρικ Καραντινός (μπάσο), Νάσος Χαμπίπης (πλήκτρα), Γιώργος Λυμπερίου (κιθάρα), Willie Georges Daniel (percussions). Θα εμφανιστούν στο  5o Ziria Music Festival την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b