MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πωλείται ο σταθμός του ΚΚΕ

Δεν θα έχει ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό πλέον το ΚΚΕ. Η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία. Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε ως όρο να του παραδοθεί η εταιρία «καθαρή», ( χωρίς εργαζομένους). Ετσι λοιπόν, όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), περίπου 48 άτομα, θα απολυθούν.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι. Η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε εργαστεί η πλειονότητα των υπαλλήλων σε άλλες θέσεις, για το ΚΚΕ, ενώ 4 μόνο εργαζόμενοι θα παραμείνουν στο site του 902.gr. Προηγουμένως θα πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η ίδια μέθοδος θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν στον «Ριζοσπάστη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση του 902 ζητά από τους εργαζομένους που θα απολυθούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%. Όπως έγινε γνωστό, οι παραπάνω διαδικασίες είναι εντελώς τυπικές και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Στο διάστημα αυτό, ο 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων. 

Ως προς την πώληση του σταθμού, ακούστηκε από διάφορες ιστοσελίδες το όνομα του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του extra 3 Φίλιππου Βρυώνη. Ο ίδιος ο κ. Βρυώνης διαψεύδει την συγκεκριμένη φήμη, δηλώνοντας ότι: «Ούτε έχει λήξει κάποια διαδικασία πώλησης του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, ούτε έχει ολοκληρωθεί κάποια ανάλογη συζήτηση», είπε ο κ. Βρυώνης. Επίσης και ο κ. Μαρινάκης διέψευσε ότι αγόρασε τον 902.

Για την πώληση εκδόθηκε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του 902.gr. 

“Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού.

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον “902” και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του “902”. Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε.”

Η πώληση του ραδιοφωνικού και του τηλεοπτικού σταθμού προκάλεσε αντιδράσεις στα social Media, με πολλούς να ειρωνεύονται την απόφαση του ΚΚΕ, λόγω της ομοιότητας που παρουσιάζει με την περίπτωση της ΕΡΤ. Κάποιος μάλιστα προτείνει στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, να συνδράμει τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στις αποκρατικοποιήσεις.

Το ζήτημα επιχειρούν να αξιοποιήσουν πολιτικά οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και ιδίως ο Σύριζα. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου υπήρξε πρόταση ο σταθμός να λειτουργήσει προς όφελος της Αριστεράς συνολικά, κάτι που το ΚΚΕ δεν δέχθηκε. (Είναι γνωστό πάντως ότι τα στελέχη του ΚΚΕ δηλώνουν ότι δεν είναι αριστερά, αλλά Κομουνιστικό Κόμμα.) 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b